Terveelliset lasten kengät


Terve jalka on onnellinen jalka.

Terve jalka on onnellinen jalka. Lapset rakastavat tutkia tiloja, oppia erilaisista tekstuureista, heitä kiehtoo maan epätasaisuus ja sen erityispiirteet. He kokevat aistien vaikutelmia kosketuksen kautta, mikä puolestaan ​​stimuloi aistien integraation kehittymistä. Lastenkenkien tulisi siksi olla erinomainen tekosyy maailman edistyneemmälle kulkemiselle, eivätkä ne saisi rajoittaa taaperoikäisiä.

Lasten kengät - mitä valita?

Terveitä lasten kenkiä ovat melkein huomaamattomat pikkulasten jaloissa. Siksi niiden tulisi olla erittäin kevyitä, pehmeitä, hengittäviä ja kunnolla profiloituja siten, että jalka voi vapaasti suorittaa työnsä säilyttäen vain oikeat liikkumismallit.

Vakaa kävely on perusta lapsen turvalliselle liikkumiselle - muista kuitenkin, että kenkien ei ole tarkoitus olla tasapainon ja selviytymisen lähde eri tasoilla. Tämä on erityinen tehtävä niiden lasten jalkoille, jotka työskentelevät, kehittyvät ja harjoittavat jatkuvasti. Terveelliset kengät lapsille eivät siten voi auttaa pientä näissä aktiviteeteissa, vaan vain tukea heitä.

Liian jäykät, painavat jalkineet, joissa on korkea päällinen, rajoittavat reaktiovapautta ja lisäävät epämukavuutta. Vain joustavat, 1/3 taivutettavat kengät täyttävät tehtävänsä oikein.

Kiinnitämme huomiota selkään. Ensinnäkin jokaisen lapsen kantapää on erilainen, joten se, mikä sopii yhdelle lapselle, on hankalaa toiselle. Tarkistakaamme siis, sopiiko puhekielellä "kantalaskuri" hyvin eikä ole liian jäykkä.

Joskus voidaan käyttää korkeita päällisiä - esimerkiksi talvella. Otetaan kuitenkin huomioon, että se on korkeampi välttämättömyys, ja jos päätämme tällaisesta ratkaisusta, tarkistetaan, onko ylempi riittävän joustava. Kun kyyristyy, leikkii leikkikentällä tai juoksee, lapsella on oltava maksimaalinen liikkumavapauden tunne. Tämä pitää hänet turvassa.

Kotimaan jalkineet

Aivan yhtä tärkeää on se, mitä lapset käyvät kodin ulkopuolella, on tossut, joita he käyttävät kotona. Olkaamme johdonmukaisia. Jos kiinnitämme huomiota kenkien valintaan, päätetään myös terveellisistä tossuista lapsille. Vältä varvastossuja, jotka eivät pidä jalkojasi. Kiinnitämme huomiota siihen, että tossut ovat hyvin muotoiltuja, riittävän kevyitä ja tukevat myös jalkaa. Tässä tapauksessa loppukappaleella on myös suuri merkitys. Jos se suorittaa tehtävänsä oikein, kantapää pysyy paikallaan. Katsotaan myös pohjaa. Jos se on suhteellisen ohut ja joustava, se ei rajoita lapsesi leikkivapautta.

Pidetään myös mielessä käytetyt materiaalit. Hikinen iho liukastuu ja hankautuu. Hoidetaan herkät kankaat tai valitaan ohuesta luonnonnahasta valmistetut tossut. Tarkistetaan sisävuori. Sen ei tulisi olla täysin tasainen jalkojen muodonmuutosten estämiseksi. Kiinnitämme huomiota varpaiden paikkaan ja kenkien leveyteen.

Kesäkengät

Terveelliset lasten sandaalit tarkoittavat kesämatkojen nauttimista ja monta tuntia ulkona viettämistä. Vältä hankaumia ja rakkuloita etsimällä pehmeitä ja erittäin ohuita nahkasandaaleja. Kengän paljas jalka tuntuu epätasaisuuksilta, ompelupisteiltä tai ulkonevilta koristeilta. Tarkista kengän sisäpuoli huolellisesti käsilläsi, onko liimajäämiä, solmuja, lukkoja jne.

Vuodenajasta riippumatta lasten kenkien tulisi täyttää tietyt käyttöehdot. Myös syksyllä ja talvikaudella meidän tulisi etsiä vain terveellisiä jalkineita. Valitse aurinkoisiin ja kylmiin päiviin kengät, joissa on hengittävä kalvo ja paksu pohja. Pakkasen tullessa etsimme lämpimiä, hyvin eristettyjä saappaita tai lumisaappaita, jotka eivät estä lapsen liikkeitä ja suojaavat jalkoja kylmältä ja kosteudelta.

Olkaamme varovaisia ​​valitessasi kokoa. Kaikkien pikkulasten samanaikaisesti käyttämien jalkineiden ei tarvitse olla täsmälleen saman kokoisia. Voi käydä niin, että ostamme isommat saappaat sisäpuolella olevan lämpenevän lampaannahan takia. Hieman ohuemmat urheilukengät, joiden pohjallinen on vuorattu huopalla, sopivat kuitenkin pienempään kokoon.

Meidän tulisi aina hallita sisävuoren mittoja ottaen huomioon myös sellaiset seikat kuin lapsen sukkien ja sukkahousujen paksuus. Talvi on aika eristetyille vaatteille, lämpövaatteille, villapolvisukkaille ja paksille mikrofleece-housuille. Lapsen tulisi aina käyttää oikein valittuja kenkiä, koska se on vastuussa lapsemme terveellisestä, rajoittamattomasta ja luonnollisesta kävelystä.