10 hauskaa faktaa kengistä, joita et tiennyt!


Et todellakaan voi kuvitella elämääsi ilman kenkiä. Sen lisäksi, että ne suojaavat jalkojasi ja antavat sinun liikkua helposti, ne antavat sinun näyttää hyvältä ja tuntea olosi mukavaksi. Historian aikana niiden käyttö on muuttunut jonkin verran. Täydellinen esimerkki ovat korkokengät, joita alun perin käyttivät ... miehet! Katso millä muulla yllätämme!

Kenkien yllättävä maailma

Mietitkö, miltä historian ensimmäiset kengät näyttivät? Tai ehkä haluat tietää tarinan rakastamiesi tennarien takana? Oletko kiinnostunut järkyttävistä levyistä? Haluatko tietää inspiroivia uteliaisuutta kenkien maailmasta?

Et olisi voinut tehdä paremmin! Olemme koonneet yhteen yllättävimmät kenkäfaktat, joista sinulla ei luultavasti ollut aavistustakaan!

#1 Korkokengät varattu… miehille

Melkein jokaisella naisella on kokoelmassaan korkeakorkoisia kenkiä. Ne sopivat täydellisesti mekkojen ja hameiden kanssa, lisäävät seksikkyyttä ja ovat täydellinen perusta naiselliselle tyylille.

Tulet varmasti yllättymään siitä, että alun perin korkokengät varattiin vain miehille ja niitä käytettiin ... varmistamaan turvallisuus ratsastuksen aikana. Matala kantapää teki yksinkertaisesti jalan vakaammaksi jalustimessa.

Ajan myötä tämä suuntaus levisi ylemmän luokan keskuuteen, ja siitä tuli halun kohde paitsi miesten, myös naisten keskuudessa.

Mielenkiintoista on, että historioitsijat ovat osoittaneet, että ensimmäinen nainen, joka käytti korkokenkiä, oli Catherine de Medici - italialainen prinsessa, joka eli 1400-luvulla.

#2 Ensimmäiset kengät koskaan

Mennään vielä pidemmälle ajassa katsoaksemme ensimmäisiä koskaan valmistettuja kenkiä. Vanhin arkeologien löytämä kenkä on noin 8000 eKr.! Se oli sandaali, joka tehtiin kämmenkuoresta, palmun kaltaisesta kasvista.

Arkeologit ovat kuitenkin sitä mieltä, että kenkiä olisi voitu käyttää jo aikaisemmin. Siitä huolimatta niiden valmistukseen käytetyt materiaalit olivat niin epävakaita, että jälki niistä katosi peruuttamattomasti.

#3 Kiilat keksintönä sodasta

Historiasta puhuen, kiilat keksittiin toisen maailmansodan aikana. Sen aiheuttama köyhyys ja varastopula merkitsivät sitä, että italialainen suunnittelija ei voinut millään tavalla hankkia terästä tappien luomiseen.

Silloin Salvatore Ferragamo sai loistavan idean kokeilla ... korkkia. Hän kiinnitti sen naisen kengän pohjaan ja loi maailman ensimmäiset kiilat.

#4 Renkaista… tennareihin

Tennarit luotiin vuodelta 1839 peräisin olevan keksinnön ansiosta. Silloin amerikkalainen rengasvalmistaja Charles Goodyear havaitsi, että lämmitetty kumi rikkiä lisäämällä tulee joustavaksi ja kestäväksi. Tämä johti kenkien luomiseen, joissa oli kumipohja.

Sen ansiosta, että niissä liikkuminen oli todella hiljaista, niitä kutsuttiin "lenkkariksi", mikä englanniksi viittaa hiipimiseen.

#5 Maailman kalleimmat lenkkarit

Vuonna 2020 eräässä huutokaupassa tarjoaja rikkoi kaikki aiemmat ennätykset ja voitti tennarit hintaan ... 560 000 US dollaria! 

Mikä parasta, kenkien arvioitiin alun perin myytävän 100 000–150 000 dollaria, mutta alkuperäinen Air Jordan 1, jota käytti Michael Jordan itse ja jonka koripallotähti oli allekirjoittanut, haettiin paljon enemmän! 

Vertailun vuoksi: maailman kalleimmat kengät myytiin 660 000 dollarilla. Judy Garland käytti niitä rubiinitossuja elokuvassa The Wizard of Oz.

#6 Epätasaiset tilastot

Tiesitkö, että keskimääräinen mies omistaa 12 paria kenkiä? Vertailun vuoksi tilastollisen naisen jalkinekokoelmassa on peräti 21 paria.

#7 Levykokoelmat

Onko toisella puoliskollasi mielestäsi liikaa kenkiä? Ellei pareja voi laskea tuhansiin, voit olla rauhassa!

Yksi vaikuttavimmista kokoelmista kuuluu pop-ikoni Céline Dionelle. Hänen omistamiaan kenkiä on lähes 10 000. Tähti tallentaa aarteitaan erityiseen varastoon Las Vegasissa.

Huomio! Riippuvuus kenkien ostamisesta on todellinen ongelma. Jos olet joutunut shopaholismin ansaan, ota yhteyttä asiantuntijaan, joka auttaa sinua torjumaan riippuvuutta.

#8 Pieni askel miehelle…

Neil Armstrong, joka laskeutui kuuhun, sanoi kuuluisasti sen pinnan kanssa kohtaamisen jälkeen: "Se on yksi pieni askel ihmiselle, yksi jättiläinen harppaus ihmiskunnalle." Mielenkiintoista on, että kengät, joissa hän meni kuuhun, pysyivät siellä pysyvästi, eikä se ollut sattumaa! 

Legendaarisen astronautin kuuhun jääneet jalkineet oli tarkoitettu kompensoimaan kuun kivien ylimääräistä painoa, jonka Armstrong vei mukanaan takaisin Maahan.

# 9 Suurin kenkäkoko

Jotkut sanovat, että koolla ei ole väliä. Mitä tulee kenkiin, emme voi ehdottomasti hyväksyä tätä väitettä. Robert Wadlow, historian pisin tunnettu mies, oli luultavasti samaa mieltä.

Akromegaliasta johtuen hän oli 2,72 metriä pitkä ja hänen käyttämänsä kengät olivat kokoa ... 71!

#10 Oikea vai vasen?

Joidenkin lasten mukaan sillä ei ole väliä, meneekö vasen kenkä oikeaan jalkaan vai päinvastoin. Kengänvalmistajat ennen 1800-lukua olivat samaa mieltä. Tuolloin luodut kengät suunniteltiin sopimaan sekä oikeaan että vasempaan jalkaan.