5 ideaa luoville kengännauhoille


Tennarit, lenkkarit tai sidottu nilkkurit eivät tarvitse näyttää tylsältä! Jotta ne näyttäisivät muodikkaammilta, sinun tarvitsee vain käyttää hetki luovien pitsisolmioiden luomiseen. Näin voit monipuolistaa tyyliäsi hetkessä ja antaa suosikkikenkillesi alkuperäisen luonteen. Aloitetaan!

Ole luova ja huolehdi yksityiskohdista

Tavallinen nauhasidos, vaikka se on erittäin toimiva, saattaa näyttää hieman banaalilta eikä kovin omaperäiseltä. Jos haluat ilmaista persoonallista luonnettasi ja monipuolistaa käytettyjä tyylityksiä, huolehdi yksityiskohdista ja anna nauhoillesi ilmiömäinen ilme.

Tätä tarkoitusta varten voit korvata nauhat värillisillä malleilla tai yhdistää kaksi sävyä keskenään. Yhtä muodikasta on korvata klassiset nauhat satiininauhalla, joka antaa kengille tyylikkäämmän aksentin. Jos et kuitenkaan halua vaihtaa nauhoja uusiin, sido ne vain epätavanomaisella tavalla.

Oppaastamme löydät joitain todistettuja ideoita luovaan nauhoitukseen. Tarvitset vain suosikkikenkäparisi, haluamasi väriset nauhat ja vapaa-aikaa. Työskennellä!

# 1 Ruudullinen sidonta

Valmistele suosikkilenkkarisi ja kengännauha, jonka voit pujottaa tasaisesti alempien silmukoiden läpi. Jätä sitten kaksi ommelta vapaaksi ja pujota kengännauha. Pujota sama kengännauha kerralla jäljellä olevien silmukoiden läpi. Toista tämä toisella puolella ja tehokas säleikkö on valmis!

# 2 Sitominen silmukalla

Ovatko suosikkikenkiesi nauhat liian pitkät? Meillä on tähän loistava tapa, joka ei edellytä ollenkaan lyhyempien nauhojen ostamista. 

Pujota nauhat tasaisesti alempien silmukoiden läpi ja ristiin ne muodostamaan silmukan. Pujota ne uudelleen seuraavien ompeleiden läpi ja tee toinen risti. Toista tämä prosessi viimeisiin ompeleihin asti saadaksesi kauniin solmiolenkin.

# 3 Double X

Tämä kiehtova side ei vaadi paljon vapaa-aikaa. Se on käytännössä sama kuin perinteinen nyöritys. Kaksinkertaisen X:n saamiseksi on kuitenkin vältettävä muutama ommel. 

Aloita pujotamalla kengännauha tasaisesti alempien silmukoiden läpi. Jätä kaksi ommelta vapaaksi ja pujota kengännauha kuten tavallisessa sidonnassa. Toista tämä vaihe toisella puolella. Pujota sitten kengännauhat alla lattiassa olevien silmukoiden läpi siten, että kengännauhojen päät ovat kengän ulkopuolella. Pujota ne yläreikien läpi jättäen yksi rako.  

Double X sopii erinomaisesti, kun sinulla on lyhyemmät nauhat käsissäsi tai haluat antaa jaloillesi hieman enemmän tilaa kengässä.

# 4 Tikkaat

Alkuperäisen siteen aika, mikä on hienoa, jos tarvitset tiukan istuvuuden nilkan ympärille, esimerkiksi vaelluskenkiin.

Pujota ensin kengännauhat tasaisesti alempien silmukoiden läpi. Suuntaa sitten nauhat pystysuoraan ylöspäin ja pujota ne seuraavien silmukoiden läpi. Ristit ne yhteen ja pujota ne vastakkaisen kengännauhan alle. Toista tämä prosessi yläosaan saadaksesi ainutlaatuisen lopputuloksen. 

On myös paljon vähemmän monimutkainen muunnelma tikkaista, jonka saat aloittamalla samalla tavalla. Pujota nauhat tasaisesti alempien silmukoiden läpi. Suuntaa kengän sisäpuolelta vasen kengännauha pystysuoraan niin, että se kulkee ylemmän silmukan läpi. Toisaalta, tee sama vaihe jättäen yksi ommel tyhjäksi. Toista tämä vaihe, kunnes saat yhdensuuntaiset viivat.

Voit nopeasti luoda siteen, joka toimii lyhyemmillä nauhoilla löysä, mukavan kengän ystäville.

# 5 Zyzgak

Koristeellisen siksakin saamiseksi aloita pujotamalla kengännauha tasaisesti alempien silmukoiden läpi. Ohjaa sitten vasen kengännauha pystysuoraan kengän sisäpuolella olevaan seuraavaan silmukkaan. Pujota oikea kengännauha sen alle, joka sinun tulee pujota peräkkäin seuraavan silmukan läpi ja jälleen - pystysuoraan, kengän sisäpuolelta, johda seuraavaan. Toista tämä prosessi, kunnes sinulla on siksak koko kengän kielellä.

Piilota jousi

Jos haluat saada vieläkin omaperäisemmän vaikutelman, valitse piilotettu jousi. Voit solmia sen kielen alle tai tehdä solmuja nauhojen päihin ja työntää ne sitten löysästi kengän sisään. Toinen hyväksi havaittu tapa on vetää kengännauha pystysuoraan yläaukosta kahden peräkkäisen silmukan läpi jättäen se piiloon kengän sisäpuolelle.

Kuinka kiinnittää itse lyhennettyjen nauhojen päät?

Jos jostain syystä päätit lyhentää nauhoja itse, kannattaa huolehtia niiden päiden asianmukaisesta suojauksesta. Tällä tavalla niiden yhdistäminen peräkkäisillä ompeleilla ei vaikuta niiden irtoamiseen ja vältyt huolimattomalta lopputulokselta.

Yksi tärkeimmistä tavoista korjata aglets on solmia kengännauhan päähän. Tämä ratkaisu ei kuitenkaan toimi paksummilla kengännauhoilla, joiden yhteenkutominen osoittautuu erittäin vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi. Tässä tilanteessa voit kääriä ilmastointiteipin kengännauhan pään ympärille kahdesti. Lisää suojausta levittämällä pinnalle ripaus nopeasti kuivuvaa liimaa.