5 kenkätyyliä, joita kannattaa välttää lumisateessa


Lumi ikkunan ulkopuolella tekee mieli lähteä pitkälle kävelylle? Hyvä idea! Kunhan pukeudut lämpimästi ja varmistat, että käytät oikeat kengät... Frost ei vain voi pitää sinut kylmänä, vaan myös tehdä pinnan erittäin liukkaaksi, ja sinulla on upea pudotus. Suosittelemme, mitä kenkämalleja kannattaa välttää lumisina päivinä, jos haluat pysyä turvassa.

#1 Pinssit

Talvikuukausina tyylikkään ulkonäön ylläpitäminen on todellinen haaste. Vaikka haluat näyttää tyylikkäältä ja häikäisevältä, älä koskaan aseta ulkonäköäsi turvallisuutesi edelle. Taivaskorkokengät ovat ehdottomasti pahin mitä voit valita lumelle.

Pumput, korkokengät ja korkokengät eivät millään tavalla pysty lämmittämään jalkojasi, ja niiden pohjat ovat niin sileät, etteivät ne varmasti takaa riittävää tartuntaa maahan. Et vain liuku kuin luistinradalla, vaan voit myös saada vakavia vammoja. 

Pientä huolimattomuutta ja onnettomuus on valmis! Jos sen sijaan, että ihailet maalauksellisia lumen peittämiä puita, vietät mieluummin pitkiä tunteja sairaalan ensiapuhuoneen odotushuoneessa korkokengät jalkaan, olet matkalla.

Jos olet menossa muodollisiin juhliin ja korkokengät täydentävät asua täydellisesti, pakkaa ne käsilaukkuun ja vaihda ne saapuessasi. Katso kuinka yksinkertaista se on?

# 2 Lampaannahkasaappaat

Lampaannahka näyttää järkevältä ratkaisulta pakkaspäivinä. Loppujen lopuksi se tarjoaa ainutlaatuisten lämmöneristysominaisuuksiensa ansiosta maksimaalisen lämpömukavuuden.

Muista kuitenkin, että tämä materiaali ei todellakaan ole vedenpitävä, ja lisäksi lumi tai vesi imeytyy siihen sienen tavoin, jolloin jalkasi kastuvat ja suosikkikengät tuhoutuvat.

Valitse lampaannahkaisten kenkien sijaan tästä materiaalista valmistetut sukat ja yhdistä asuun vedenpitävät jalkineet, jotka kestävät ankarat talviolosuhteet.

#3 Wellingtonit

Wellingtonit tarjoavat vedenpitäviä ominaisuuksia, mikä on erityisen tärkeää, kun ulkona on luminen sää. Kumi, josta suurin osa näistä kengistä on valmistettu, ei kuitenkaan ole suunniteltu pakkaselle. 

Kalossien käyttäminen kylmässä voi edistää rumien halkeamien muodostumista ja siten - kenkien nopeampaa kulumista. Jos et halua kuluttaa omaisuutta uusiin tyylikkäisiin kumppanuuksiin, vältä niiden käyttöä talvella.

#4 Mokkanahkakengät

Meidän on myönnettävä, että mokkanahkasaappaat näyttävät ilmiömäisiltä. Voit nauttia niiden täydellisestä ulkonäöstä välttämällä niiden käyttöä lumessa. Tiesuola yhdistettynä lumikuitujen aiheuttamaan kosteuteen voi aiheuttaa rumia tahroja ja värimuutoksia. 

Jos et ole pystynyt estämään tätä, valmista puhdas hammasharja, jossa on pehmeät harjakset lian, pölyn ja hiekan poistamiseksi. Kostuta sitten liina kevyesti etikan ja veden 1:2 seoksessa ja hiero varovasti päällisen tahriintuneita alueita. Maito toimii samalla tavalla. Voit myös ripotella tahrat ruokasoodalla, ja tunnin kuluttua harjata mokka. Tällä tavalla säästät suosikkikenkäsi ja voit pukea ne uudelleen heti lumen sulaessa.

#5 Valkoiset kengät herkistä materiaaleista

Valkoiset kengät näyttävät täydentävän täydellisesti talvityylejä. Varo kuitenkin vaaleita jalkineita, jotka on valmistettu herkistä materiaaleista, kuten mokkanahka. Ihanan lumen lisäksi tiet ovat täynnä suolaa ja mutaa, mikä voi saada suosikkisaappaasi näyttämään kamalalta, ja niiden palauttaminen alkuperäiseen kuntoonsa voi olla ihme!

Mitkä kengät sopivat lumelle?

Nyt kun tiedät mitä kannattaa välttää lumisella säällä, mietit luultavasti, mitä ominaisuuksia ihanteellisessa lumikengässä pitäisi olla. Lue ja selvitä, mitkä näkökohdat ovat tärkeimpiä.

Ensinnäkin niiden pohja on suunniteltava siten, että saat maksimaalisen tarttuvuuden maahan. Kaikenlaiset ulkonemat ja kuopat ovat erittäin tervetulleita! 

Toiseksi talvisaappaiden tulee olla vedenpitäviä. Erikoispinnoitteen ansiosta ne estävät lumen ja kosteuden pääsyn sisälle, jalat pysyvät kuivina ja lämpiminä ja vältyt vilustumiselta.

Kolmanneksi lumikengät kannattaa eristää. Turkistakki tai kenkäpeitto takaa sinulle lämpömukavuuden riippumatta siitä, kuinka kauan lähdet kävelylle. Varmista kuitenkin, että materiaali, josta eriste on valmistettu, ei ole synteettistä. Näin vältyt hikoilevien jalkojen vaikutukselta. Jos se ei ole mahdollista, muista sijoittaa nahkapohjallisiin, jotka voit sijoittaa kenkien sisään.

Yritä välttää lipsahtelevia kenkiä ja korvaa ne nauha- tai tarrakiinnitetyillä kengillä. Tällä tavalla varmistat täydellisen istuvuuden, ja ikävän kaatumisen sattuessa vältyt todennäköisesti nilkkasi nyrjähtämiseltä.

Ole varovainen ja nauti talvisäästä

Älä piiloudu kotona lämpimän peiton alle, vaan nauti talven aurasta! Käytä lämpimiä vaatteita ja tasapohjaisia ​​vedenpitäviä kenkiä ja ole erittäin varovainen liikkuessasi. Muista, että oikeat jalkineet pitävät sinut lämpimänä ja kuivana sekä suojaavat sinua liukastumasta jäällä ja vahingoittumiselta.