5 syytä, miksi sinun pitäisi käyttää turvajalkineita


Tutkimukset osoittavat, että noin 25 % kaikista työtapaturmista liittyy jalkavammaan. Epäturvallinen työympäristö yhdistettynä asianmukaisten suojavarusteiden puutteeseen voi johtaa työntekijän terveyden ja työnantajan maineen menetykseen. Tässä artikkelissa opit, miksi on tärkeää noudattaa määräyksiä ja käyttää turvajalkineita.

Huolehdi turvallisuudesta työpaikalla

Suojavarusteiden käyttö työssä on turvallisuuskysymys. Tutkimukset osoittavat selvästi, että neljäsosa kaikista työtapaturmista liittyy jalkavammoihin. Olitpa työnantaja tai työntekijä, haluat varmasti välttää tämän skenaarion. Onneksi turvajalkineet on suunniteltu pitämään sinut suojassa työpaikalla. Tässä artikkelissa olemme koonneet kaikki yleisimmät syyt, miksi sinun pitäisi käyttää niitä. Työskennellä!

# 1 Estä putoaminen ja vammat

Työskenteletpä missä tahansa, missä tahansa ammatissa tapahtuu odottamattomia lipsahduksia, vahingossa tapahtuvia kaatumisia ja odottamattomia liukastumista. Riittävän suojan varmistamiseksi valitettavilta onnettomuuksilta kannattaa käyttää asianmukaisia ​​suojajalkineita, joille on tunnusomaista liimapohja ja oikein suunniteltu kulutuspinta. Tämän ansiosta lattia ei ole enää liukas ja työpaikasta tulee turvallisempi.

Turvajalkineet suojaavat haavoja, palovammoja, voimakkaita iskuja sekä putoamista vastaan, jotka voivat aiheuttaa luunmurtumia tai muita vakavia vammoja.

#2 Suojaa sähköiskua vastaan

Sähkö työpaikalla aiheuttaa monia riskejä. Käytä sähköä johtamattomista materiaaleista, kuten nahasta tai kumista, valmistettuja kenkiä vähentääksesi altistumista mahdolliselle sähköiskulle tai staattisen sähkön muodostumiselle.

# 3 Suojaa palovammoja vastaan

Turvajalkineet voivat tarjota tehokkaan suojan sähköiskun lisäksi myös kemikaalien tai muiden vaarallisten aineiden aiheuttamilta vaarallisilta palovammilta, jotka voivat vahingoittaa jalkojen ihoa. Valitse kiinteistä, kestävistä materiaaleista valmistetut turvakengät, jotka estävät tällaiset skenaariot.

# 4 Huolehdi tehokkuudesta

Pitkään seisomisen aiheuttama väsymys voi olla vakava ongelma missä tahansa työpaikassa. Väsyneet jalkojen lihakset ja jalkaterät saavat lisäksi luita, kun työntekijällä ei ole mukavia turvajalkineita. Oikein suunnitellut turvajalkineet tarjoavat riittävän iskunvaimennuksen ja kaarituen. Tämän ansiosta työntekijä tuntee olonsa mukavammaksi, eivätkä lihakset enää ylikuormitu. Tämä epäilemättä vaikuttaa työn suorittamiseen tehokkaammin ja lisää turvallisuutta.

# 5 Työskentele sääntöjen mukaisesti

Työturvallisuuden tulee olla jokaisen työnantajan prioriteetti. Jos haluat minimoida tapaturmariskin, noudata vain voimassa olevia työterveys- ja turvallisuusmääräyksiä. Lain mukaan työnantaja on velvollinen antamaan työkengät työntekijöille, jotka suoraan käyttävät koneita ja teknisiä laitteita. Työturvallisuusjalkineita vaaditaan myös paikoissa, jotka aiheuttavat voimakasta likaa tai saastumista jalkineiden radioaktiivisten, kemiallisten aineiden sekä biologisen materiaalin vaikutuksesta. 

Erilaiset turvajalkineet

Työympäristöt voivat vaihdella suuresti. Jos haluat hyödyntää kaikkia turvajalkineiden käytön etuja, on tärkeää sovittaa parisi oikein työpaikkaasi.

EN ISO 2035 -standardin mukaan turvajalkineet voidaan jakaa kahteen perustyyppiin, jotka liittyvät mahdollisiin vaaroihin. Tästä syystä erotetaan tunnuksella "O" merkityt ammatti- (ns. työ-) jalkineet ja tunnuksella "S" merkityt turvajalkineet. Ensimmäinen on omistettu jokapäiväiseen käyttöön paikoissa, joissa ei tarvita ylimääräistä varvassuojausta. Toiselle on ominaista ns iskun- ja iskunkestävät varvassuojat. Tämän ansiosta ne suojaavat sormia putoavien, raskaiden esineiden tai materiaalien puristumiselta.

Lisäksi turvajalkineita on kaksi luokkaa. Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat nahkasta tai muista materiaaleista valmistetut kengät, jotka eivät sisälly toiseen luokkaan. Tämä puolestaan ​​koostuu kokonaan kumisista ja kokonaan muovisista kengistä, eli täysin vulkanoiduista ja täysin muovatuista.

Huomionarvoisia ovat myös teräksiset kengät, jotka toimivat hyvin paikoissa, joissa on vaara astua terävien esteiden päälle. Tällä tavalla suunniteltu pohjallinen vähentää lisäksi jalkojen ja jalkojen väsymystä. Löytyy myös joustavammalla, nivelletyllä välipohjalla varustettuja kenkiä, jotka toimivat hyvin esimerkiksi putkimiehenä työskennellessä, säilyttäen samalla työskentelymukavuuden ja suojaavat teräviltä esineiltä.

Älä aliarvioi turvallisuutta

Erityiset turvajalkineet ovat avain turvalliseen ja tehokkaaseen työhön. Kannattaa muistaa, että monessa tapauksessa tavalliset jokapäiväiset jalkineet eivät pysty kohtaamaan kaikkia työntekijää työympäristössä odottavia haasteita ja vaaroja. Valitettavasti onnettomuuksia sattuu, eikä niitä aina voida välttää. Kuitenkin, kun niitä esiintyy, oikeiden turvakenkien käyttö auttaa estämään vakavia ja vaarallisia vammoja.