5 tehokasta tapaa saada kengät liian löysäksi


Kengistä liukkaat kantapäät aiheuttavat epämukavuutta ja vaikeuttavat kävelyä. Liian löysät kengän pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa jalkojen kipeyttä ja jopa aiheuttaa kivuliaita rakkuloita. Onneksi sinun ei tarvitse erota kuluneesta suosikkikenkäparistasi. Neuvomme kuinka käsitellä liian löysät jalkineet.

Miksi kengistäni on tullut liian löysät?

Kun kesäkengät poistettiin vaatekaapista, kävi ilmi, että suosikkikenkäparisi lakkasi yhtäkkiä istumasta? On monia syitä, miksi kengät voivat olla liian löysät. Yksi niistä on laihdutus. Mukana oleva vedenpidätysongelman poistaminen kehossa tarkoittaa, että jalka voi muuttua puolet jalan koosta. Uusien äitien tapauksessa tämä voi johtua aiemmasta raskaudesta, joka vaikutti jalkojen turvotukseen. Yhden kenkäparin käyttäminen liian usein voi myös aiheuttaa sen, että kenkä lipsahtaa pois jaloistasi ajan myötä.   

Riippumatta siitä, miksi kenkäsi ovat liian löysät, sinun ei tarvitse erota niistä. Ota selvää tehokkaista tavoista tehdä liian löysät kengät.

# 1 Sijoita pohjallisiin

Suosituin ja samalla yksi tehokkaimmista tavoista saada liian löysät kengät ovat pohjalliset. Riippumatta materiaalista, josta ne on valmistettu, pohjalliset voivat tehokkaasti pienentää jalkineita jopa 1 koolla ja tarjota lisäksi useita muita sovelluksia. Geelilisäkkeet sopivat täydellisesti ihmisille, jotka välittävät nivelistään. Nahkapohjalliset puolestaan ​​ovat häränsilmä niille, jotka kamppailevat jalkojen hikoilun kanssa. Talvijalkineisiin suosittelemme lämpösisäkkeitä, jotka pitävät helposti miellyttävän lämmön ja tarjoavat jaloillesi todellista mukavuutta.

Työnnä sukkasuojus jalkineiden sisään ja varmista, ettei missään ole ryppyjä. Näin pohjallinen täyttää jalan ja kengän välisen tilan ja voit nauttia paremmin istuvista jalkineista.

# 2 Laita kantapäät jalkaan

Kantapäät ovat pieniä, itseliimautuvia nauhoja, jotka auttavat sinua tehokkaasti estämään kantapääsi luisumasta kengistäsi. Kiinnitä ne kengän sisäpuolelle kantapään alueelle. Näin jalkasi siirtyy hieman eteenpäin ja kantapäät saavat lisäpehmusteen. 

Tämä menetelmä toimii käytännössä kaikentyyppisissä kengissä ja sitä suositellaan erityisesti tyyppikenkiin peep-toe, eli avokärkiset kengät.

# 3 Täytä ylimääräinen tila

Jos haluat helposti päästä eroon löystyneiden kenkien ongelmasta, täytä ylimääräinen tila vanutyynyillä. Voit korvata ne pyyhkeillä tai wc-paperilla. Muista vaihtaa nämä täyteaineet uusiin aina, kun puet kengät jalkaan. 

Tämä ratkaisu toimii tasaisten muodollisten kenkien, balleriinien, korkokenkien ja korkokenkien kanssa. Emme suosittele urheilukenkien täyttämistä tällä tavalla. Vältä tätä menetelmää, jos olet menossa harjoitteluun tai pitkälle kävelylle - se voi aiheuttaa epämiellyttävää hajua.

Liikkeissä on myös erikoistäytteitä kenkiin, ns nenätyynyt. Tämä ratkaisu on erityisen suosittu vanhempien keskuudessa, joilla ei ole varaa ostaa lapselleen useita kenkäpareja yhdeksi kaudeksi.

# 4 Valitse paksut sukat

Talvisaappaiden kohdalla loistava ja tehokas ratkaisu on käyttää paksuja villasukkia, jotka täyttävät tyhjän tilan. Jos sinulla ei ole villasukkia käsillä, voit pukea päälle kaksi tai kolme paria puuvillaa.

Tällä tavalla lisäät jalkojesi volyymia sekä leveyteen että pituuteen, jolloin pääset eroon löystyneiden kenkien ongelmasta. Tämän menetelmän sivuvaikutuksena on, että se tarjoaa ylimääräistä lämpöä pakkaspäivinä. Jos kamppailet liiallisen jalkojen hikoilun kanssa, älä käytä tätä ratkaisua.

# 5 Anna kenkäsi asiantuntijan käsiin

Selatessasi neuvoja Internetissä olet ehkä törmännyt tapaan kastella löysät kengät vedellä ja altistaa ne auringolle. Älä käytä tätä ratkaisua missään olosuhteissa, varsinkaan jos olet tekemisissä suosikkinahkaisten tai mokkanahkaisten kenkien kanssa. Jalkineiden pitkäaikainen altistuminen suoralle auringonvalolle voi aiheuttaa rumia värimuutoksia materiaaliin.  

Jos et halua ottaa sitä riskiä, ​​anna kengät asiantuntijalle. Suutarit tietävät erittäin hyvin, kuinka tehokkaasti ja turvallisesti voidaan vähentää liian löysät kengät, jotta ne eivät vahingoitu.

Miksi löysät kengät ei kannata ostaa tarkoituksella?

Muista olla ostamatta liian löysät kengät. Monet ihmiset uskovat virheellisesti, että yhtä kokoa suurempien kenkien käyttäminen voi estää näppylöitä tai hankausta. Tämä uskomus on kuitenkin erittäin harhaanjohtava!

Liian suurilla kengillä jalkojen on tehtävä paljon työtä tukeakseen kehoasi. Tämän ponnistelun tuloksena on luonnoton kävely ja kipu jaloissa. Lisäksi liian suuret kengät - koska ne eivät tarjoa riittävästi tukea - voivat lisätä putoamisriskiä, ​​mikä voi tapahtua portaiden noustessa tai alas. 

Oikein istuvat jalkineet tarjoavat vakaan alustan, jolla koko kehosi lepää. Tällä tavalla jalat järjestetään optimaalisesti, mikä vähentää jänteiden ja nivelten kulumista. Tästä syystä suosittelemme oikeankokoisten kenkien ostamista.