7 kotihoitoa kenkien epämiellyttävien hajujen poistamiseen tehokkaasti


Kenkien epämiellyttävä haju voi olla erittäin häiritsevä - ei vain sinulle, vaan myös ympärilläsi oleville ihmisille. Onneksi on olemassa monia kotihoitoja, joiden avulla on helppo päästä eroon epämiellyttävistä hajuista lopullisesti. Aloitetaan!

Etsi pahan hajun syy

Häpeätkö riisua kenkiäsi muiden edessä? Niiden sisältä tuleva epämiellyttävä haju on todella ärsyttävää. Onneksi sinun ei tarvitse erota heistä lopullisesti ja käyttää rahaa uuteen pariin. On olemassa monia tehokkaita kotihoitoja, joiden avulla voit päästä eroon pahoista hajuista hetkessä. 

Ensinnäkin on tärkeää löytää hajun syy. Ehkä kamppailet vakavamman vaivan, esim. mykoosin, kanssa, joka vaatii lääkärin kuulemista ja hoidon toteuttamista. Kun olet tunnistanut hajun syyn, voit ryhtyä toimenpiteisiin.

# 1 Vaihda sisäosat

Yksi tehokkaimmista tavoista virkistää kenkiäsi on vaihtaa pohjalliset. Se on suhteellisen halpa ratkaisu, jonka avulla voit useimmissa tapauksissa käsitellä tätä epämiellyttävää ongelmaa nopeasti.

Jos olet vaihtanut kuulokkeet äskettäin, puhdista ne huolellisesti lämpimällä saippuavedellä ja harjalla tai sienellä. Muista antaa niiden kuivua kokonaan ennen kuin laitat ne takaisin kenkiisi. Muuten luot täydellisen ympäristön bakteereille ja jopa homeelle.

# 2 Tuuleta kenkiäsi

Jos kenkäsi haisee pahalta, niiden tuulettaminen saattaa riittää.

Tätä tarkoitusta varten voit sijoittaa ne ikkunan ollessa auki useita tai useita tunteja. Pitkäkestoinen raitista ilmaa hengittää jalkineesi päästämästä epämiellyttäviä hajuja, ja voit taas nauttia niiden raikkaudesta ja täydellisestä ulkonäöstä.

# 3 Käytä desinfiointisuihketta

Kenkien raikastamiseksi on hyvä idea desinfioida ne. Koronaviruksen aikakaudella myymälöistä löytyy runsaasti tuotteita kehon ja erilaisten pintojen desinfiointiin.

Jos haluat, voit valmistaa tällaisen valmisteen itse. Sinun tarvitsee vain sekoittaa alkoholijuoma aloe vera -geeliin suhteessa 7:3 ja se on valmis. 

Suihkuta sitten suihkeella kenkien sisäpuolelle ja anna niiden kuivua - mieluiten raikkaassa ilmassa - ennen kuin laitat ne takaisin jalkaan.

# 4 Pese kenkäsi

Kengänpesu on yksi yleisimmin käytetyistä menetelmistä niiden raikastamiseen. Ennen pesua poista nauhat ja pohjalliset kengän sisäpuolelta. Harjaa pohjalliset käsin lämpimällä saippuavedellä ja valkaise valkoiset nauhat valkaisuaineella.

Muista asettaa pesukoneen alhaisin mahdollinen lämpötila ja pitkä pesu- ja huuhtelujakso. Äärimmäinen lämpö voi kutistaa kenkiä yhden koon tai vahingoittaa liimaa.

Kuivaa pestyt kengät raikkaassa ilmassa. Älä kuitenkaan jätä niitä suoraan auringonpaisteeseen. Estäksesi muodonmuutoksia ja nopeuttaaksesi kuivumista voit kiinnittää muutaman sivun sanomalehtiä, jotka on rullattu palloiksi kenkien sisään. Näin kosteus imeytyy paljon nopeammin. 

Muista kuitenkin, että kaikki kengät eivät ole konepestäviä. Useimmissa tapauksissa tämä menetelmä toimii hyvin materiaali-, kangas- ja muovikenkien, kuten tennarien tai varvastossojen, kanssa. Ennen tämän prosessin aloittamista kannattaa tutustua valmistajan suosituksiin.

# 5 Kuivaa kenkäsi perusteellisesti

Jos kenkien sisäpuoli on märkä, sinun on kuivattava ne kokonaan ennen kuin puet ne takaisin jalkaan. Olipa kosteuden aiheuttama hiki, sade tai pyykki, siitä eroon pääseminen on ratkaisevan tärkeää epämiellyttävien hajujen muodostumisen estämiseksi. 

Nopeuta kuivumista täyttämällä kengät kuivilla pyyhkeillä tai ryppyisellä sanomalehdellä. Tämän seurauksena kosteus imeytyy nopeammin.

# 6 Käytä ruokasoodaa

Ruokasooda on tuote, joka löytyy lähes joka kodista. Se ei ainoastaan ​​auta saavuttamaan korkeampia paistonopeuksia tai pehmentämään pyykkiä, vaan se myös poistaa täydellisesti pahat hajut kengistä. 

Laita vähintään 1 ruokalusikallinen ruokasoodaa kengän sisään. Kallista sitten kenkää varovasti edestakaisin niin, että sooda menee kaikkialle ja peittää koko pohjallisen. 

Muista, että ruokasooda kestää kauan ollakseen tehokas. Tästä syystä tämä prosessi on parasta tehdä yön yli. Tänä aikana sooda imee epämiellyttäviä hajuja ja jopa neutraloi bakteereja.

Ravista aamulla varovasti soodajäämiä kengästäsi ja olet valmis! Jos haluat olla erityisen varma siitä, että kenkien riisumisen jälkeen et jätä valkoisia jälkiä lattiaan, voit käyttää pölynimuria tuotteen jäämien poistamiseen.

# 7 Käytä pakastinta

Lämpimät, pimeät paikat ovat ihanteellisia olosuhteita bakteerien kasvulle. Jos haluat tappaa ne ja samalla estää niiden lisääntymisen, käsittele bakteereja lämpösokilla ja… käytä pakastinta! 

Laita kengät muovipussiin ja jätä ne pakastimeen yön yli. Kun kenkäsi ovat paleltuja ja täysin kuivia, voit laittaa ne takaisin jalkoihin ja nauttia taas tuoreista kengistä.

Jos olet huolissasi siitä, että kenkäsi voi vaurioitua tämän prosessin seurauksena, jäädytä itse pohjalliset. Tällä tavalla ne palvelevat sinua pitkään.

Kuten näet, epämiellyttävien hajujen poistaminen kengistä on lasten leikkiä eikä vaadi erityisiä taloudellisia kustannuksia. Tästä syystä tämä prosessi kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta et koskaan häpeä ottaa kenkiä pois, kun joku odottamatta kutsuu sinut kotiisi.