9 kotihoitoa kenkien hajun torjuntaan


Riippumatta siitä, käytätkö harjoituksissa urheilukenkiäsi vai joka päivä mukanasi baleriinat - epämiellyttävä haju voi tehokkaasti tehdä elämästäsi kurjaa. On aika lopettaa se ja virkistää suosikkijalkineesi kotihoidoilla. Jotta sinun olisi helpompi taistella tätä vihollista vastaan, olemme koonneet tehokkaimmat tavat yhteen paikkaan.

# 1 Huolehdi hygieniasta

Yksi ilmeisimmistä kenkien hajun syistä on huono hygienia. Muista kuitenkin, että edes päivittäiset kylvyt eivät ole tehokkaita, jos et kuivaa jalkojasi riittävästi ennen sukkien pukemista. Käytä lisäksi antibakteerista kosmetiikkaa, joka ehkäisee liiallista hikoilua ja bakteerien kasvua.

# 2 Käytä sukkia

Suljettujen kenkien käyttäminen paljain jaloin ei ole paras idea ja voi aiheuttaa epämiellyttävää hajua. Varmista, että valitsemasi sukat on valmistettu luonnonmateriaaleista, kuten puuvillasta tai bambusta. Jos haluat piilottaa sukat mahdollisimman paljon, valitse raskaammin leikatut jalkamallit.

Psst! Älä kuitenkaan unohda, että jalkasi tarvitsevat vähän hengitystilaa. Anna heidän viettää joka päivä aikaa ilman kenkiä ja sukkia, esimerkiksi yöllä. Muuten voit odottaa merkkejä sieni-infektioista. Heti tällaisten oireiden ilmaantuessa muista ottaa yhteyttä lääkäriin ja aikaa odotellessa osta apteekista käsikauppatuotteita, joiden ansiosta selviät ongelmasta nopeammin.

# 3 Käytä ruokasoodaa

Jos kengät haisevat epämiellyttävältä huolimatta maksimaalisesta hygieniasta ja laadukkaista sukista, käytä tuotetta, jota keittiössäsi varmasti on. Ruokasooda on yksi tehokkaimmista, halvimmista ja samalla luonnollisimmista aseista taistelussa jalkojen liiallista hikoilua vastaan.

Sinun tarvitsee vain kaataa sitä kengän sisään määrä, joka peittää pohjallisen kokonaan ja jättää sen seisomaan koko yön. Ravista aamulla tuotejäämät perusteellisesti pois tai poista ne pölynimurilla ja olet valmis!

# 4 Luo oma hajujuoma

Vaikka markkinoilla on runsaasti valmiita kenkädeodorantteja, voit tehdä oman versionsa onnistuneesti. Sekoita puoli kupillista maissitärkkelystä ¼ kupilliseen ruokasoodaa ja ¼ kupilliseen leivinjauhetta.

Ripottele valmistettu seos tasaisesti pohjallisen päälle ja ravista kenkiä 24 tunnin kuluttua perusteellisesti jättäen hyvästit bakteereille ja epämiellyttäville hajuille lopullisesti.  

# 5 Käytä etikkaa

Vaikka etikalla on erityinen tuoksu, se sekoittaa yhtä suuria määriä veteen tekee ihmeitä poistaessaan epämiellyttävän hajun kenkien sisältä. Nauti parhaista vaikutuksista kaada valmis resepti sumuttimella varustettuun pulloon ja suihkuta sitten pohjallinen tasaisesti kenkiin. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi löysää nauhat huolellisesti, jotta ilma pääsee kiertämään vapaasti.

# 6 Levitä eteeristä öljyä

Eteerisillä öljyillä on monia korvaamattomia käyttötarkoituksia. Yksi niistä on auttaa torjumaan epämiellyttäviä hajuja. Tähän tarkoitukseen teepuuöljy, kaneli tai neilikkaöljy on täydellinen. Näillä luonnollisilla deodorantteilla on useita antibakteerisia ja sieniä torjuvia ominaisuuksia.

Sen lisäksi, että tällaiset öljyt neutraloivat epämiellyttävän hajun, ne saavat kengät välittömästi tuoksumaan raikkaalta. Näistä tehosteista nauttimiseksi sinun tarvitsee vain lisätä muutama tippa valittua öljyä jokaiseen kenkään. Hyväksi todistettu tapa on myös yhdistää se ruokasoodan kanssa.

# 7 Käytä mustaa teetä

Sen sijaan, että heität teepusseja pois mustan teen haudutuksen jälkeen, toimi tyylillä ympäristöystävällinen ja käytä niitä uudelleen. Mustan teen tanniinit voivat tehdä ihmeitä taistelussa bakteereja vastaan. Muista puristaa ylimääräinen kosteus pois teepusseista ennen kuin asetat ne kenkiin. Odota 24 tuntia ja olet valmis – kenkäsi ovat yhtä tuoreet kuin silloin, kun otit ne ensimmäisen kerran pahvilaatikosta!

# 8 Käytä sitrushedelmien kuoria

Toinen tapa tyyliin nolla jätettä on sitrushedelmien kuorien käyttö. Niiden sisältämien eteeristen öljyjen ansiosta voit helposti desinfioida jalkineet ja heikentää bakteerien vaikutusta nauttien maksimaalisesta tuoreudesta. Sinun tarvitsee vain murskata muutama sitrushedelmien kuori ja laittaa ne kenkiisi ja jättää ne yön yli.

# 9 Pidä kuivana

Muista, että avain menestykseen taistelussa kenkien epämiellyttävää hajua vastaan ​​on kuivuus. Olipa kengät kastuneet sateesta tai hiesta – ennen kuin puet ne uudelleen jalkaan, varmista, että kosteus on poistettu kokonaan. Muuten luot täydellisen ympäristön pahoille hajuille, mutta myös vaarallisille bakteereille.

Välttääksesi tällaisen tilanteen, käytä vanhoja sanomalehtiä, jotka on rullattu palloiksi. Täytä ne kengän sisään ja anna niiden imeä kaikki kosteus. Jos olet tekemisissä kirkkaiden kangastennarien kanssa, vältä lehtiä, joissa on värikkäitä printtejä, jotka voivat jättää näkyviä jälkiä päälliseen. Katso kuinka yksinkertaista se on?