Aineellinen huimaus! Nahkaa, mokkaa vai kenties synteettistä? Neuvomme minkä materiaalin kengät valitset


Kengän päällinen voidaan valmistaa eri materiaaleista. Sekä luonnolliset että synteettiset ovat suosittuja heidän keskuudessaan. Jos haluat, että kengät palvelevat sinua monta vuotta, muista kiinnittää huomiota siihen, mitä on käytetty päällisen valmistuksessa. Olemme laatineet muutamia vinkkejä, joiden avulla voit valita.

Miksi päällisen materiaalilla on väliä?

Eri materiaaleista valmistettuja kenkiä on saatavilla kenkäliikkeissä. Voit valita useista nahatyypeistä - luonnon-, vilja- ja ekologista nahkaa. Mokka ja nubukki ovat myös erittäin suosittuja. Joidenkin kenkien kohdalla asiakkaat valitsevat kumin tai huovan. Monet arvostavat myös synteettisiä materiaaleja ja kangaspäällisiä. 

Vaikka kenkien valmistuksessa käytettyjen materiaalien valikoima on todella laaja, kannattaa tätä päätöstä harkita huolellisesti. Päällinen on suunniteltu suojaamaan muun muassa jalkojasi sääolosuhteita vastaan.

Kovaan sateeseen kumiset kumiset ovat paljon parempia kuin mokkanahkaiset ballerinat. Kuumina päivinä nahkaisten urheilujalkineiden sijaan on kuitenkin parempi käyttää nahkaisia ​​sandaaleja tai espadrilleja, jotka on valmistettu hengittävästä kankaasta.

Hyvin valittu päällisen materiaali takaa käyttömukavuuden lisäksi jalkineiden kestävyyden ja ulkonäön. Jotkut jalkineet palvelevat sinua vain yhden kauden, kun taas toinen pari kulkee mukanasi useita vuosia. 

Muista myös, että kauneimmatkaan kengät eivät näytä esteettisiltä, ​​kun niiden päällinen haalistuu auringon vaikutuksesta tai halkeilee epäsuotuisten sääolosuhteiden vuoksi.

Kaikki nämä näkökohdat määräytyvät materiaalin, josta päällinen on valmistettu. Lue lisää suosituimpien muovien eduista ja haitoista.

Luonnonnahkaiset kengät - edut ja haitat

Nahka on yksi yleisimmin käytetyistä materiaaleista kenkien valmistuksessa. Sen tärkeimmät edut ovat joustavuus, kestävyys ja luotettavuus.

Luonnonnahasta valmistetut kengät sopivat täydellisesti jalan muotoon, joten niiden käyttö on mukavaa. Lisäksi ne estävät jalkoja hikoilemasta. Luonnonnahka tarjoaa myös täydellisen lämpömukavuuden. Valitsemalla tästä materiaalista valmistetut kengät voit olla varma, että kesällä ne eivät ole sinulle liian kuumia ja talvella liian kylmiä.

Nahkakenkien tärkeimpiä haittoja ovat korkea hinta ja säännöllisen kyllästyksen tarve. Jos unohdat käyttää erikoistoimenpiteitä, sinun on otettava huomioon, että kenkiisi voi tulla rumia halkeamia. Lisäksi nahkakengät voivat olla paljon raskaampia kuin muista materiaaleista valmistetut kengät. 

Jos valitset nahkakengät, varmista, että käsittelet niitä oikein. Erityisten tuotteiden käytön lisäksi muista säilyttää niitä kuivassa ja pimeässä paikassa, mieluiten erityisellä telineellä.

Ovatko mokkakengät luotettavia?

Mokka tekee vaikutuksen upealla ulkonäöllään. Se on hengittävä ja kevyt, mikä tekee siitä täydellisen kevääseen ja syksyyn. Tämä materiaali mukautuu helposti jalkaan ja tarjoaa sinulle vertaansa vailla olevan mukavuuden koko päivän.

Mokkakenkien ensisijainen ongelma on niiden likaantumisen helppous. Niiden puhtaana pitäminen voi olla todellinen haaste; varsinkin talvella, kun kaduilla on tiesuolaa, joka voi aiheuttaa rumia tahroja.

Yleisesti käytetyt kengänkankaat

Puuvillaa, nylonia, polyesteriä, villaa… Kenkäkankaiden valikoima on valtava! Tekstiilit ovat erittäin suosittuja kenkävalmistajien keskuudessa.

Hyvästä syystä! Ne ovat joustavia ja kestäviä, eivätkä niiden hinnat ole erityisen korkeat. Ne sopivat täydellisesti urheilukenkiin tai kevyisiin arkikenkiin. Tekstiilikenkiä on laajalti saatavilla ja mallien, värien ja tyylien valikoima on lähes loputon.

Jalkineiden kankaiden haitoista on kiinnitettävä erityistä huomiota suhteellisen korkeaan hoitovaikeuteen. Tekstiilit likaantuvat erittäin helposti, ja jos valitset vaaleista materiaaleista valmistetut kengät, niiden alkuperäisen värin palauttaminen voi olla aikaa vievää ja ongelmallista.

Eko-nahkaa ja muita synteettisiä materiaaleja

Kengän päällinen voi olla myös synteettisiä materiaaleja, kuten keinonahkaa tai kumia. Monissa tapauksissa nämä materiaalit ovat hydrofobisia, eikä niiden puhdistaminen ole suuri haaste.

Vaikka ennen sitä pidettiin kitssin ja roskan ruumiillistumana, nykyään ekonahalla on monia kannattajia. Hyvälaatuinen materiaali näyttää melkein luonnolliselta nahalta, eikä sitä hankita eläinten kustannuksella.

Synteettisistä materiaaleista puhuttaessa on mahdotonta puhua kumista. Kumisaappaat ovat vedenpitäviä ja helppohoitoisia. Ne ovat suhteellisen mukavia ja kestävät hyvin mahdollisia vaurioita. Niiden etuna on myös edullinen hinta.

Toisaalta keinomateriaaleista valmistetut jalkineet voivat lisätä jalkojen hikoiluongelmaa. Hengittävä päällinen on täydellinen ympäristö bakteereille ja sienille.

Mikä kenkämateriaali minun pitäisi valita?

Valitettavasti ei ole olemassa yhtä sääntöä, joka auttaisi sinua valitsemaan kenkien materiaalin. Kaikki riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja budjetista, jonka aiot käyttää uuteen kenkäpariin.

Toivomme, että tutustuttuasi yksittäisten materiaalien ominaisuuksiin oikeiden jalkineiden valinta ei ole sinulle enää ongelma.