Etkö tiedä kuinka puhdistaa pohjalliset kengissäsi? Me neuvomme!


Jos hoidat jalkineitasi oikein, ne kestävät paljon pidempään! Sinun on kuitenkin tiedettävä, että vain ulkopuolelta suoritettu kengänhoito ei todellakaan riitä. Useita tunteja kengässä ollut jalka hikoilee ja alkaa erittää epämiellyttävää hajua, mikä tekee kengän sisältä ihanteellisen paikan kaikkien bakteerien ja sienten kasvulle. Ota selvää, kuinka voit puhdistaa kenkien pohjalliset tehokkaasti. Kokeile vinkkejämme.

Kuinka puhdistan kenkien pohjalliset?

Materiaalisisäkkeet

Keinotekoisesta materiaalista tehdyn vuorauksen tapauksessa paras ratkaisu on vesi saippualla tai herkkä pesuneste. Herkän lian tapauksessa riittää, että liotat sientä veden ja nesteen liuokseen ja hiero sitten likainen pinta varovasti.

Jos olet tekemisissä pinttynemmän lian kanssa, voit kokeilla puhdistamista harjalla. On tärkeää, että siveltimen harjakset eivät ole liian kovia, koska ne voivat repiä herkän materiaalin, josta inlay on ommeltu.

Nahkapohjalliset

Luonnonnahasta valmistetut pohjalliset ovat paljon mukavampia ja terveellisempiä jalkallesi ja estävät myös liiallista hikoilua ja tuskallisia hankausta. Luonnonnahkaisten pohjallisten säännöllinen hoito on yhtä tärkeää kuin kangaspohjallistenkin tapauksessa.

Muistaa! Luonnonnahka ei pidä liiallisesta kosketuksesta kosteuden kanssa, joten vältä runsasta liottamista juoksevan veden alla tai upottamista.

Voit poistaa lian nahkasisäkkeistä hieman kostutetulla liinalla. Sinun tarvitsee vain pyyhkiä kenkien sisäpuoli ja jättää ne pimeään, mutta ilmavaan paikkaan kuivua kokonaan.

Kengän nahkavuoren kohdalla toimivat myös erinomaisesti kaikenlaiset kengän sisäpuolen hoitoon tarkoitetut vaahdot ja suihkeet, joita löydät helposti kenkäliikkeistä. Tällaisen ratkaisun valitseminen on hieman kalliimpaa, mutta sen avulla pääset turvallisesti ja kunnolla eroon pinttyneestä lialta.

Puhdistamme kenkien pohjalliset - entä epämiellyttävät hajut?

Pelkkä kengän vuorauksen puhdistaminen ei välttämättä riitä poistamaan epämiellyttäviä hajuja kengän sisältä. Onneksi on olemassa monia kotihoitokeinoja tämän ongelman käsittelemiseksi helposti. Tässä on muutamia niistä:

  • Ruokasooda - riittää, että kaada pieni määrä ruokasoodaa kenkään ja anna sen sitten olla yön yli. Sooda imee helposti epämiellyttävän hajun jättäen kengät tuoreiksi ja käyttövalmiiksi. Muista kuitenkin poistaa jauhe huolellisesti aamulla liinalla tai harjalla.

  • Teepussit - Jos ne jätetään kenkiin muutamaksi tunniksi, ne eivät vain ime ylimääräistä kosteutta ja epämiellyttävää hajua, vaan myös raikastavat kenkiä ja jättävät sisään miellyttävän yrttimaisen aromin.

  • Riittävä säilytystila - On myös tärkeää, että sinulla on sopiva paikka, jossa säilytät kenkiäsi päivittäin. On syytä korostaa, että lämpimät ja kosteat paikat ovat täydelliset olosuhteet bakteerien ja sienten kehittymiselle, joten on tärkeää tuulettaa jalkineita säännöllisesti ja säilyttää tuuletetussa paikassa.

Jalkineiden oikea hoito on erittäin tärkeää. Ne eivät vain näytä upeilta ulkopuolelta, vaan niistä tulee myös paljon miellyttävämpiä päivittäisessä käytössä - erityisesti jaloillesi!