Kengät kävelyn oppimiseen


Pienet jalat matkustavat ympäri maailmaa tutustumalla siihen kosketuksella. Se on erittäin tärkeä aistikokemus ja antaa vauvalle paljon hauskaa.

Erilaiset substraatit ovat aistillinen stimulaattori pikkulapselle ja lähde monille tärkeille ympäristötiedoille. Tulee kuitenkin aika, jolloin lapsi on valmis matkustamaan maailmaa yksin omilla jalkineillaan. Tässä on opas siitä, mitkä ensimmäiset kengät valita?

Vauvan ensimmäiset kengät

Kun valitset kenkiä kävelyn oppimiseen, kannattaa kiinnittää huomiota moniin asioihin, kuten pohjan pehmeys, asianmukaisesti muotoiltu pohjallinen, valmistuksessa käytetty materiaali sekä kengän paino ja mahtuuko jalka siihen oikealla tavalla.

Ensimmäiset kengät ovat uusi kokemus lapselle. Hän vain oppii käyttämään niitä ja kesyttää uuden liikkumistavan. Siksi ne eivät voi olla liian jäykkiä, raskaita ja kiusallisia jalalle, koska ne vaikuttavat väärien kävelykuvioiden vahvistumiseen.

Mitä kenkiä lapselle?

Kun valmistaudumme ostamaan, meidän on tarkistettava lapsen jalan pituus, koska tämä on tärkein tieto oikean koon valinnassa. Liian tiukka kenkä aiheuttaa hankaumia ja kiharoita varpaisiin, kun taas liian löysät kengät vääristävät kävelyäsi ja estävät sinua liikkumasta tehokkaasti.

Vauvojen ensimmäisten kenkien on myös varmistettava oikea ilmankierto - hengittävä kalvo tai herkkä, pehmeä nahka takaavat hygieenisen liikkeen ilman, että pienet jalat ylikuumenevat. On syytä kiinnittää huomiota talvisaappaiden sisäiseen eristysmateriaaliin. Sen ei pitäisi olla keinotekoista ja hikoilua. Villa toimii parhaiten, kunhan lapsi ei ole sille allerginen.

Mitä pitää ottaa huomioon kävelykenkiä ostaessa?

Velcro tai nauhat? Ensimmäiset kävelykengät ovat todellinen haaste lapsille ja vanhemmille, joten sinun on kiinnitettävä huomiota kaikkiin yksityiskohtiin, jotta tekemämme valinta tyydyttäisi vauvan vaellusmatkoilla.

Kun valitset kengännauhoja, muista, että pikkulapset vetävät mielellään kaikista naruista, riipuksista ja langoista - joten on erittäin todennäköistä, että nauhat pysyvät ilman mahdollisuutta, ja olemme vastuussa niiden sitomisesta useita kertoja. Ensimmäiset kävelykengät erottuvat kengän tarkasta jalasta - edellyttäen, että kiristämme taidokkaasti ja tarkasti nauhat koko pituudelta eikä vain nilkan korkeudesta.

Velcro-kiinnitetyt kengät vuoden ikäisille ovat ehdottomasti mukava ratkaisu vanhemmille, ne eivät vaikuta jalkineiden laatuun eivätkä uhkaa lapsen oikeaa kävelytapaa. Muista kuitenkin kiinnittää suurella tarkkuudella.

Korkea laatu ja ammattitaito

Kun valitset ensimmäiset kengät, niiden visuaaliset ominaisuudet eivät riitä, vaikka ne ovat esteettiseltä kannalta tärkeitä. Pohjan on taivutettava 1/3 pituudestaan, ja kantapään laskurin tulee sopia tiukasti kantapäähän, mutta on tärkeää, ettei se aiheuta hankauksia ja rajoita liikettä. Joten varmistetaan, ettei se ole liian jäykkä.

Vältä usein ostettuja ortopedisia kenkiä. Nykyään niitä käytetään vain viimeisenä keinona erikoislääkärin kuulemisen jälkeen. Jalan kuntoutus ja sen asianmukaisen kehityksen hoito eivät ole synonyymi immobilisaatiolle. Vapaa liikkuvuus on välttämätöntä.

Ennen uskottiin, että mitä ylempi yläosa, sitä terveempi ja vakaampi lapsen kävely. On kuitenkin käynyt ilmi, että se on täysin erilainen. Kävelyä oppivien kenkien tulisi olla "huomaamattomia" pienille jaloille, joten nilkan edessä oleva yläosa on sopivin ratkaisu. Jos haluamme suojautua talvella kovalta pakkaselta, varmistetaan, että ensimmäisissä vauvan kengissä on erittäin joustava päällinen, joka ei aiheuta jalan vaikutusta kipsiin.

Lapsen jalkojen terve kehitys

Puristetut ja supistuneet liikkeet, sormet eivät toimi kunnolla yhteistyössä, kun he ottavat ensimmäiset askeleet, suorittavat monimutkaisia ​​lukuja ja ylläpitävät tasapainoa. Kun yrität ensimmäisiä kävelykenkiä lapsesi kanssa, varmista, että nenät eivät ole kapeita, puhumattakaan terävistä. Pyöristetty muoto on optimaalisin ja mukavin. Kiinnitämme huomiota tähän erityisesti ostaessamme ensimmäiset sandaalit lapselle. Liian kapea etuosa voi aiheuttaa ison varpaan työntymisen ulos ja hankaamaan ihoa.

Kävelykengät - mitä välttää?

Pienistä jaloista huolehtien haluamme niiden kehittyvän mahdollisimman hyvin. Loppujen lopuksi niillä on valtava vaikutus koko asentoomme ja terveelliseen liikkumiseen sekä tasapainon säilyttämiseen. Mitä ehdottomasti välttää ostaessaan vauvan kenkiä kävelemään?

Niin sanotut "ei-tappavat"-ne näyttävät kuvissa kauniilta, mutta kuten nimestä voi päätellä, he eivät täytä kenkiä eivätkä auta sinua ottamaan ensimmäisiä askeleitasi. Tossut - luoputaan niistä. Tämä ei ole vielä heidän aikansa. Tilanne on sama, kun haluamme ostaa tossut kävelemään - tässä tapauksessa ylitämme myös tossut luettelosta. Kotiympäristössä paljas jalka tuntuu parhaalta. Kuitenkin, jos meillä on viileät lattiat tai tarvitsemme jalkineita lastentarhaan, päätetään oikein asennetuista, vakaista, jäykistetyistä tossuista kantapäässä, joissa jalka ei kierty.

Käytetty vai uusi?

Lukuun ottamatta poikkeustilanteita, joissa joku antaa meille takaisin tai myy jälleen käyttämättömät lasten kävelykengät (ja olemme varmoja, että ne ovat todella pölyisiä vaatekaapissa ja kukaan ei ole käyttänyt niitä), älä osta käytettyjä kenkiä. Jokainen jalka on erilainen ja toimii ainutlaatuisella tavalla jättäen konkreettisia käytön jälkiä.

Jalkojen ja lasten kenkien muoto

Kun valitset kenkiä kävelemään, otamme huomioon anatomian yksittäiset näkökohdat, eli jalkapöydän korkeuden, jalan leveyden ja pituuden. Sama leikkaus ei ole hyvä kaikille pikkulapsille. Siksi kannattaa mitata useita eri variantteja, jotta voidaan verrata lapsen liikkumisvapautta ja sitä, kuinka pienet jalat mahtuvat kenkiin. Silloin olemme varmoja, että olemme valinneet oikean ratkaisun, ja lapsi aloittaa seikkailun kävelemällä paitsi hyvällä tyylillä myös terveenä ja vakaana.