Kengät kävelyn oppimiseen


Pienet jalat matkustavat ympäri maailmaa ja oppivat tuntemaan sen kosketuksella. Se on erittäin tärkeä aistikokemus ja antaa vauvalle paljon hauskaa.

Erilaiset substraatit ovat aistillinen stimulaattori pikkulapselle ja ovat monien tärkeiden tietojen lähde ympäristöstä. Tulee kuitenkin kohta, jolloin lapsi on valmis matkustamaan ympäri maailmaa yksin todellisissa jalkineissa. Tässä on opas siitä, mitkä ensimmäiset kengät valita?

Vauvan ensimmäiset kengät

Kun valitset kenkiä kävelyä varten, on syytä kiinnittää huomiota moniin seikkoihin, kuten pohjan pehmeys, kunnolla profiloitu pohjallinen, valmistuksessa käytetty materiaali, kengän paino ja sopivuus jalkaan oikealla tavalla.

Ensimmäiset kengät ovat uusi kokemus lapselle. Hän oppii vain käyttämään niitä ja kesyttää uuden liikkumistavan. Siksi ne eivät voi olla liian jäykkä, raskas ja kiusallinen jalka, koska se vaikuttaa virheellisten kävelymallien vakiinnuttamiseen.

Mitä kenkiä lapselle?

Kun valmistaudumme ostamiseen, meidän on tarkistettava lapsen jalan pituus, koska tämä on keskeinen tieto oikean koon valinnassa. Liian tiukka kenkä aiheuttaa varpaiden hankaumia ja kiharoita, kun taas liian löysät kengät vääristävät kävelyä ja estävät tehokkaan liikkumisen.

Ensimmäisten pikkulasten kenkien on myös varmistettava asianmukainen ilmankierto - hengittävä kalvo tai herkkä, pehmeä nahka takaa hygieenisen liikkumisen ylikuumentamatta pieniä jalkoja. On syytä kiinnittää huomiota talvikengissä käytettävään sisempään eristemateriaaliin. Sen ei pitäisi olla keinotekoinen ja hikoileva. Villa toimii parhaiten, kunhan lapsi ei ole allerginen sille.

Mitä sinun tulisi ottaa huomioon ostaessasi kävelykenkiä?

Tarranauha tai nauhat? Ensimmäiset kävelykengät ovat todellinen haaste lapsille ja vanhemmille, joten sinun on kiinnitettävä huomiota kaikkiin yksityiskohtiin, jotta tekemäsi valinta tyydyttäisi pikkulapsiasi vaellusretkien aikana.

Muista, että kun päätät kengännauhoista, muista, että pikkulapset haluavat vetää kaikki narut, riipukset ja langat - joten on todennäköistä, että nauhat jäävät ilman mahdollisuutta, ja olemme vastuussa niiden sitomisesta useita kertoja. Ensimmäiset pitsijalkineet erottavat kengän tarkan istuvuuden jalkaan - edellyttäen, että kiristämme taitavasti ja tarkasti nauhat koko pituudelta, ei vain nilkan korkeudesta.

Tarrakiinnitetyt yhden vuoden ikäiset kengät ovat ehdottomasti mukava ratkaisu vanhemmille, eivätkä vaikuta jalkineiden laatuun eivätkä vaaranna lapsen oikeaa kävelytapaa. Muista kuitenkin kiinnittää erittäin tarkasti.

Korkea laatu ja ammattitaito

Ensimmäisiä kenkiä valittaessa niiden visuaaliset ominaisuudet eivät riitä, vaikka ne ovat tärkeitä esteettiseltä kannalta. Pohjan on taivutettava 1/3 pituudestaan, ja kantapään laskurin tulee sopia tiukasti kantapäähän, mutta on tärkeää, että se ei aiheuta hankauksia eikä rajoita liikettä. Joten varmista, että se ei ole liian jäykkä.

Vältä kerran ostettuja ortopedisia kenkiä. Nykyään niitä käytetään vain viimeisenä keinona ensin erikoislääkärin kuulemisen jälkeen. Jalan kuntoutus ja hoito sen oikeasta kehityksestä eivät tarkoita liikkumattomuutta. Liikkumisvapaus on välttämätöntä.

Kerran uskottiin, että mitä korkeampi ylempi, sitä terveempi ja vakaampi lapsen kävely on. Osoittautuu kuitenkin, että se on täysin erilainen. Kävelyn oppimisen kenkien tulisi olla "huomaamattomia" pienille jaloille, joten ylempi nilkan edessä on sopivin ratkaisu. Jos haluamme suojautua talvisin pakkaselta, varmista, että ensimmäisillä vauvan kengillä on erittäin joustava päällinen, joka ei aiheuta kipsijalan vaikutusta.

Lapsen jalkojen terveellinen kehitys

Puristettuina ja ahtaina liikkeissään sormet eivät toimi kunnolla, kun he ottavat ensimmäiset askeleet, suorittavat monimutkaisia ​​lukuja ja ylläpitävät tasapainoa. Kun yrität käyttää ensimmäisiä kävelykenkiä lapsesi kanssa, varmista, että nenät eivät ole kapeat, puhumattakaan. Pyöristetty muoto on optimaalisin ja mukavin. Kiinnitän huomiota tähän erityisesti ostettaessa ensimmäisiä sandaaleja lapselle. Liian kapea etuosa voi aiheuttaa ison varpaan tarttumisen ja hieroa ihoa.

Kävelykengät - mitä välttää?

Huolehtimalla pienistä jaloista haluamme niiden kehittyvän mahdollisimman hyvin. Loppujen lopuksi niillä on valtava vaikutus koko ryhtiimme ja terveelliseen tapaan liikkua sekä säilyttää tasapaino. Mitä on ehdottomasti vältettävä ostettaessa vauvan kenkiä kävelyä varten?

Niin sanotut "ei-modit" - ne näyttävät kauniilta kuvissa, mutta kuten nimestä voi päätellä, he eivät kelpaa kenkiin eivätkä auta sinua tekemään ensimmäisiä askeleitasi. Tossut - luovutetaan heistä. Ei ole vielä heidän aikaa. Tapaus on sama, kun haluamme ostaa tossut kävelemisen oppimiseen - tässä tapauksessa ylitämme myös tossut luettelosta. Kotiympäristössä paljas jalka tuntuu parhaimmalta. Kuitenkin, jos meillä on viileät lattiat tai tarvitsemme jalkineita lastentarhaan, päätetään oikein asennetuista, tukevista, jäykistetyistä tossuista kantapäässä, joissa jalka ei väänny.

Käytetty vai uusi?

Lukuun ottamatta poikkeuksellisia tilanteita, joissa joku antaa meille takaisin tai myy jälleen käyttämättömiä vauvan kävelykenkiä (ja olemme varmoja, että ne ovat todella pölyisiä vaatekaapissa eikä kukaan ole käyttänyt niitä), älä osta käytettyjä kenkiä. Jokainen jalka on erilainen ja toimii ainutlaatuisella tavalla, jättäen konkreettisia käyttöjälkiä.

Jalan ja lasten kenkien muoto

Kun valitsemme kenkiä kävelyn oppimiseen, otetaan huomioon anatomian yksittäiset näkökohdat, eli jalkapohjan korkeus, jalan leveys ja pituus. Sama leikkaus ei ole hyvä jokaiselle taaperoikäiselle. Siksi on syytä mitata useita eri vaihtoehtoja verrata lapsen liikkumisvapautta ja sitä, kuinka pienet jalat sopivat kenkiin. Sitten olemme varmoja, että olemme valinneet oikean ratkaisun, ja lapsi aloittaa seikkailun kävelyllä paitsi hyvällä tyylillä myös terveellä ja vakaalla.