KESTÄVÄT TYHJÄT PLATFORMIT JA KUVAT TAI HISTORIA


Kengät, joiden kantapäät ovat mukavimpia, eivät kuulu. Vaikka ne ovat hyvin muotoiltuja eivätkä vahingoita meitä kaikkialla, ne saavat jalat väsymään nopeammin, jalkojen verenkierto estyy ja jalat ovat luonnoton. Jotkut meistä joutuvat kuitenkin käyttämään kantapäät joka päivä (esim. Kun pukeutumiskoodi työssä vaatii sitä), toiset haluavat näyttää hyvältä ja toiset aivan kuten kantapäät. Emme kuitenkaan aina halua tai voi varaa kävellä korkeilla koroilla koko päivän, mutta haluamme silti lisätä muutaman sentin. Onneksi on neuvoja! Korot ja kiilat tulevat meille apua!

Korkokengät eivät ole mukavinta. Vaikka ne ovat hyvin profiloituja eivätkä häiritse meitä missään muualla, ne saavat jalat väsymään nopeammin, jalkojen verenkierto on vaikeaa ja jalat ovat luontaisesti taipuneet. Jotkut meistä joutuvat kuitenkin kantamaan kantapään joka päivä (esim. Kun dresscode vaatii sitä työssä), toiset haluavat näyttää hyvältä ja toiset kuin korkokengät. Emme kuitenkaan aina halua tai ole varaa kävellä korkokengillä koko päivän, mutta haluamme silti lisätä muutaman senttimetrin. Onneksi siihen on neuvoja! Korkokengät ja kiilat tulevat auttamaan!

 

Platvorien ja puiden historia alkaa antiikin Kreikasta ja erityisesti teattereista. Muinaiset teatterit mahtuivat useita tuhansia katsojia, joten näyttelijät käyttivät kiiloja, jotta ne olisivat nähtävissä kaukaa. Tällaiset ensimmäiset kiilat tehtiin useista nahkakerroksista.

1500-luvulla ne ilmestyivät Venetsiaan chopines. Ne olivat kenkiä lavalla, jonka korkeus oli jopa 22 cm! He palvelivat naisia ​​suojaamalla pukeutumiset mudalta ja maaperältä. Ilmeisesti vain chopines inspiroi Roger Viveria, joka 1930-luvun lopulla luonut alustakenkiä.

 

Mitkä ovat alustat, joissa ei ole kiilaa? Myös 1930-luvun lopulla, tarkemmin vuonna 1937, italialainen kenkäsuunnittelija Salvatore Ferragamo esitteli uuden vallankumouksellisen kengän: kiilakoron, joka on tukevasti rakennettu kolmionmuotoinen kantapää.

Ensimmäinen henkilö, joka yhdisti molemmat innovatiiviset ratkaisut, oli eksentrinen italialainen suunnittelija - Elsa Schiaparelli. Juuri hän esitti vuonna 1939 kengät, jotka yhdistivät kiilat ja alustat. Tämä malli otettiin nopeasti käyttöön ja levisi naisten keskuudessa suuntauksia seuraten. 1940-luvulla raskaat kiilat muodostivat tasapainon ilmaville, sifonkileikkeille ja muodikkaille silloin murskattuihin villapipoihin.

Kuitenkin 70-luvun alustalla ja kiilat saivat suosiota. Alustat olivat kesällä ja kiilat. Ne sopivat hyvin leveille kelloille - ne pidenivät figuuria luonnollisella tavalla. Siitä lähtien kiilojen ja lavojen suosio ei ole vähentynyt, päinvastoin.

90-luvulla vallankumouksellinen Vivenne Westwood suunnitteli mustat, lakatut, nastat kengät uskomattoman korkeille alustoille. Sitä vastoin muutama vuodenaika sitten Isabel Marant toi markkinoille ennätyksellisen suositun kiilakengät, joita rakastivat kaikki naiset, jotka haluavat yhdistää urheilun ja rento tyyli.

Älkäämme unohtako myös brittiläistä neroa Alexander McQueenia, joka suunnitteli Lady Gagan suosikki kenkiä nimeltä "taistelulaivat" tai, kuten jotkut sanovat, hummeri- tai syöpäkengät. Se oli luultavasti omituisin, mutta myös innovatiivisin alustaympäristöjen sovellus muotihistoriassa. 

Älä unohda kiilatakkoja, jotka ovat ihanteellinen ratkaisu kevätkävelyille!