Kuinka desinfioin kenkäni? Tehokas kenkien desinfiointi


Kenkien desinfiointi on terveydellemme ja hyvinvoinnillemme tärkeää toimintaa. Se tulee tehdä systemaattisesti, mutta joissakin tilanteissa desinfiointia on tehostettava. Mitä nämä tilanteet ovat? Kuinka desinfioida kengät niin, että ne ovat turvallisia jokapäiväisessä käytössä ja miten se tehdään tehokkaasti? Tämän päivän artikkelissa käsitellään kenkien desinfiointia.

Miksi kengät kannattaa desinfioida?

Kenkien desinfioinnin tarkoituksena on virkistää, poistaa epämiellyttäviä hajuja, mutta ennen kaikkea päästä eroon kertymisestä niiden sisällä bakteereja ja sieniä.

Yllä kuvatut tekijät johtuvat muun muassa liiallisesta jalkojen hikoilusta, mutta myös kenkien altistumisesta toistuvalle veden kosketukselle ja kenkien riittämättömälle kuivumiselle. Kostea ympäristö yhdistettynä korkeaan lämpötilaan kenkien sisällä on ihanteellinen ympäristö patogeenien lisääntymiselle. Tämä puolestaan ​​johtaa helposti moniin vakaviin jalkojen sairauksiin, kuten vaikeasti poistettavaan mykoosiin.

Kenkien desinfiointi on myös jalkojen sienitauteja hoitavien ja käytettyjä kenkiä ostavien ihmisten vastuulla. Kasvavat käytettyjen tavaroiden kaupat ovat loistava tapa ostaa arvokkaita tavaroita edulliseen hintaan, mutta sinun on muistettava se lumpex-kenkien puhdistaminen se on jopa välttämättömyys.

Säännöllistä desinfiointia suositellaan myös urheilukenkiin ja työkenkiin, jotka ovat usein kosketuksissa hikoilevien jalkojen kanssa. Älä anna kenkien muodostua patogeenisten bakteerien ja sienten elinympäristöksi.

Kuinka desinfioin kenkäni?

Voit desinfioida kenkäsi tehokkaasti useilla tavoilla. Niistä löydät sekä ammattimaiset että kotimenetelmät, jotka ovat hyvä vaihtoehto. On kuitenkin syytä korostaa, että kenkien desinfiointi tulee tehdä säännöllisesti, jopa päivittäin, joten valitse menetelmä, joka on sinulle helpoin testata. Jos sinulla ei ole varaa päivittäiseen desinfiointiin, tee se niin usein kuin mahdollista.

Ammattimaiset menetelmät kenkien desinfiointiin

  • Antibakteeriset ja sienilääkkeet. Kenkäkaupoista löydät helposti tällä vaikutuksella varustettuja pohjallisia. Lisäksi se ei ole kallis kulu, joten kenkien ja jalkojen lisäsuojaukseen kannattaa ehdottomasti panostaa. Tämä tuote neutraloi täydellisesti epämiellyttävät hajut, jotka liittyvät mikro-organismien lisääntymiseen, ja sisältää myös hopean ja piidioksidin nanohiukkasia, jotka estävät patogeenisten mikro-organismien kehittymisen. Antibakteerisia tyynyjä on saatavana monissa mielenkiintoisissa tuoksuversioissa, mikä lisää raikkautta.

  • Valmistautuminen kenkien desinfiointiin. Toinen erikoistuote, joka on korvaamaton kenkien desinfioinnissa. Myymälävalmisteissa on useita arvokkaita ominaisuuksia, kuten antibakteerisia ja sieniä tuhoavia ominaisuuksia. Desinfiointiaineet ovat yleensä aerosolin muodossa, mikä tekee levityksestä erittäin helppoa.

Kotitekoisia tapoja desinfioida kengät

Yllämainittujen menetelmien lisäksi kotihoidot ansaitsevat huomiota. Niiden etuna on hyvä tehokkuus ja lisärahoitusta ei tarvita. Lisäksi desinfiointiin käytettäviä tuotteita on laajalti saatavilla lähes jokaisessa kodissa.

  • Denaturoitu alkoholi tai alkoholi. Yksi suosituimmista ja tehokkaimmista menetelmistä. Kostuta liina valitulla nesteellä ja pyyhi sitten kengän sisäpuoli huolellisesti. Voit tehostaa vaikutusta jättämällä kastetun kankaan kengiin useiksi tunteiksi.

  • Ruokasooda. Jokaisessa kodissa saatavilla oleva tuote, jota voidaan käyttää kenkien puhdistamiseen ja desinfiointiin. Kaada ruokasoodaa kengän sisään ja anna sen vaikuttaa useita tunteja tai yön yli ja poista sitten jauhe varovasti. Ruokasoodalla on desinfioiva vaikutus, joten se on hyvä poistamaan epämiellyttäviä hajuja ja pysäyttämään mikro-organismien kasvua. 

  • Formaliini. Valmiste, jolla on erittäin intensiivinen aromi ja voimakkaat desinfiointiominaisuudet. Kuten väkevien alkoholijuomien tai denaturoidun alkoholin tapauksessa, sinun tulee kastella kangaspalaa nesteeseen, pyyhkiä kengän sisäpuoli ja jättää se muutamaksi tunniksi.

  • Jäätävät kengät. Turvallinen ja usein käytetty menetelmä bakteerien jäädyttämiseen. Laita kengät muovipussiin ja säilytä ne sitten yön yli pakastimessa.

Ensimmäinen ajatus, kun kenkiä pitää päivittää, on pestä ne pesukoneessa. Tämä on tietysti yksi suositelluista tavoista, mutta ennen kuin heität kengät rumpuun, sinun on tiedettävä, että ensinnäkin - kaikkia kenkiä ei voi pestä koneessa, ja toiseksi - pesu ei riitä silsa-itiöille. Lisäksi ne voivat jäädä pesukoneen sisälle pesun aikana ja siirtyä sitten vaatteisiin.

Kaiken kaikkiaan kenkien pesu pesukoneessa poistaa pienet tahrat ja lian. Jos tavoitteesi on toisaalta desinfioida kengät, paljon parempi ja turvallisempi ratkaisu on käyttää yllä olevassa artikkelissa esitettyjä menetelmiä.