Kuinka hoitaa mokkanahkaisia ​​kenkiä? Se on helpompaa kuin luulet!


Mokkakengät näyttävät olevan vaativampia kuin perinteiset nahkakengät. Niitä ei voi kiillottaa, eivätkä ne pidä sateesta kovinkaan paljon. Onneksi niiden pitäminen hyvässä kunnossa ei ole niin ongelmallista kuin miltä se saattaa näyttää. Opi todistetut vinkit, jotka saavat mokkanahkakengät näyttämään aina jumalallisilta!

Hoida mokkanahkaa joka päivä

Mokka tekee vaikutuksen mielenkiintoisella rakenteella ja upealla ulkonäöllä. Se on monipuolinen ja sopii melkein kaikkiin tilaisuuksiin. Siitä huolimatta se vaatii hieman hoitoa. Mokka on suhteellisen helppo vahingoittaa, naarmuuntua ja hankaa. Onneksi on olemassa tehokkaita tapoja, joilla mokkanahka kengät kestävät useita vuosia. Neuvomme näin vaativien jalkineiden hoitoon päivittäin. 

Jos haluat nauttia hyvin hoidetuista mokkanahkakengistä, älä odota, kunnes ensimmäinen tahra ilmestyy niihin. Periaatteen "ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito" mukaan mokkanahkaiset kengät on ehdottomasti suojattava ennen kuin esittelet uuden ostoksesi maailmalle. Tätä varten hanki suojaava suihke kyllästystä varten, joka on tarkoitettu tästä materiaalista valmistetuille jalkineille. Tällä tavalla annat heille tarvittavan suojan likaa ja rumia tahroja vastaan. Harjaa kengät ennen valmisteen käyttöä. Toista tämä vaihe sen jälkeen, kun olet ruiskuttanut ne suihkeella.

Kyllästysaineen lisäksi erityinen harja on keskeinen apuväline mokkanahkaisten kenkien hoidossa. Vaikka se ei ole kallis, voit helposti korvata sen käytetyllä hammasharjalla. 

Hanki myös erityinen mokkanahkahoitotuote, joka pitää kenkäsi uudenveroisena ajan kulumisesta huolimatta. Näiden ominaisuuksien valmistajat tarjoavat laajan valikoiman värejä, jotka auttavat sinua päivittämään jalkineidesi väriä. Käytä tätä lääkettä noin kerran kuukaudessa.

Sateesta Plantagen alla…

Kun käytät mokkakenkiä päivittäin, vältä niitä huonolla säällä. Jos sääennuste sisältää sadetta, kannattaa valita muut jalkineet. Kun kaatosade osui yllättäen, riisu märät kenkäsi mahdollisimman pian, kuivaa ne puhtaalla pyyhkeellä ja anna kuivua luonnollisesti.

Muista, että kiire ei ole hyvä neuvonantaja. Älä missään tapauksessa tue tätä prosessia asettamalla kenkiäsi lämpimän jäähdyttimen lähelle tai käyttämällä kuivausrumpua. Näin saat materiaalin haalistumaan. Ole kärsivällinen ja muista laittaa märkiin kenkiin puulaudat, jotka voit korvata vanhoilla sanomalehdillä tai talouspaperilla. Tämän ansiosta vältät kenkien muodonmuutoksia. Kun kengät ovat kuivuneet, harjaa mokka palauttaaksesi materiaalin sileyden.

Tee mokkanahkakengistäsi kuin uudet

Perussääntö on: Älä missään tapauksessa käytä vettä mokkanahkaisten kenkien puhdistamiseen! Sillä on kielteinen vaikutus kenkien värin lisäksi myös niiden rakenteeseen. 

Poista lika ja pöly pehmeällä harjalla. Suhteellisen nopeat, ei liian intensiiviset liikkeet antavat sinun olla vahingoittamatta tällaista herkkää materiaalia.   

Jos mokkakenkillesi on roiskunut juomaa tai muuta nestettä, pidä pää pystyssä! Tiedämme tavan päästä eroon tahrasta. Muista kuitenkin, että sinun on toimittava nopeasti. Yritä ensin pyyhkiä tahra puhtaalla pyyhkeellä. Kun kuivaat kankaan kevyesti, ripottele tahra perunatärkkelyksellä tai ruokasoodalla. Jätä kengät jalassa koko yön ja aloita työskentely uudelleen aamulla mokkaharjalla. 

Onko sinulla kuivunut tahra tai pieniä naarmuja? Yritä käyttää erityistä kumia mokkan puhdistamiseen. Jotkut harjat tämän materiaalin hoitoon on varustettu sillä. Vaihtoehtoinen ratkaisu on käyttää koulun pyyhekumia. Valitsetpa minkä työkalun tahansa, muista, että tämä herkkä materiaali vaatii hellävaraista käsittelyä. Hiero sitä älä kovin voimakkaasti vain yhteen suuntaan.

Mokkakengissäsi on rumia suola- tai vesitahroja, etkä pääse niistä eroon minkään aarteen vuoksi? Onneksi on tapoja, joilla sinun ei tarvitse erota suosikkikenkäparistasi. Tarvitset vain etikan ja puhtaan pyyhkeen. Laita hieman etikkaa pyyhkeeseen ja hiero liinaa, kunnes tahra on poissa. Harjaa sitten kengät. Katso kuinka helppoa se on?

Säilytä mokkanahka kenkiä kunnolla

Mokkakenkien säännöllinen hoito on yhtä tärkeää kuin asianmukainen säilytys. Älä missään tapauksessa altista tällaisia ​​kenkiä suoralle auringonvalolle. Tällä tavalla voit tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä haalistumalla materiaalisi. Pohjimmiltaan mokka ei pidä lämmönlähteistä. Vältä jättämästä tällaisia ​​kenkiä lämpimien lämpöpattereiden lähelle.

Jos et aio käyttää mokkakenkiäsi vähään aikaan, älä laita niitä suoraan vaatekaappiisi. On parempi, jos laitat ne kenkälaatikkoon tai kangaspussiin. Näin suojaat niitä pölyltä ja kosteudelta. Muista kuitenkin, että näitä kenkiä ei saa pakata muovipussiin. Parempi valita pellava tai pellavakassi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vanhaa tyynyliinaa.

Kuten näet, mokkanahka kengät voivat olla käytännöllisiä. Sinulla on luultavasti jo kotona suurin osa heidän hoitoon tarvittavista työkaluista. Hyvin hoidetut mokkakengät maksavat sinulle nopeasti täydellisen ulkonäön ja palvelevat sinua monta vuotta.