Kuinka hoitaa talvikengät?


Näyttää siltä, ​​että kevät on asettunut tänne lopullisesti. Oletko jo valmistautumassa kevätpuhdistukseen ja haaveilet kesämekkojen ja lenkkarien tai sandaalien käyttämisestä? Tiedätkö miten hoitaa talvikengät? Jos et, lue tämä artikkeli!

Näyttää siltä, ​​että kevät on asettunut tänne lopullisesti. Oletko jo valmistautumassa kevätpuhdistukseen ja haaveilet kesämekkojen ja lenkkarien tai sandaalien käyttämisestä? Tiedätkö miten hoitaa talvikengät? Jos et, lue tämä artikkeli!

Luulen, että kaikki haluaisivat, että vaatekaapissa olisi sellainen järjestys kuin Perfect Lady of the House - erillinen vaatekaappi kengille, laatikot lisävarusteille
ja koruja, identtisiä, siististi ripustettavia ripustimia, joissa värikkäät jouset ja kengät makaavat kauniisti läpinäkyvissä laatikoissa. Epäilemättä - se on hienoa! Mutta kenellä on aikaa tähän? Kenellä on niin paljon itsensä kieltämistä? Ja ennen kaikkea: kuka haluaa käyttää kohtuuttomia summia ripustimiin ja läpinäkyviin laatikoihin? Tai ehkä on parempi ostaa uudet ballerinat tai lenkkarit tällä rahalla? Jos haluat järjestyksen kenkäkaapissa, mutta ilman viikon siivousta, noudata alla olevia sääntöjä.

Tavoitteet ovat selvät:

Emme halua, että rikkoutunut vetoketju tai kadonnut kantapää yllättää meidät marraskuussa.

Kenkien tulee olla parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Ja vaatekaapin pitäisi olla siisti.

Alussa teemme perusteelliset tarkastukset syksy- ja talvikauden jalkineista. Katsomme kantapäät, tarkistamme, etteivät liukusäätimet tukkeudu ja pohjat eivät irtoa vampusta. Valitsemme kengät, jotka voidaan uudistaa, ja palautamme ne kenkäkauppaan. Jos pohja on säröillä, kantapäät ovat rikki tai kiertyneet tai vuori on kulunut - mitään ei voi tehdä. On parasta laittaa tällaiset kengät roskakorin alle, ehkä joku muu käyttää niitä tai heittää ne pois. Jalkineiden elvytyskustannukset talven jälkeen alkavat noin 20 zlotystä ja päättyvät 100 zlotya.

Tässä vaiheessa kannattaa tarkistaa kaikki talvi- ja syksy saappaat. Jos kenkiä ei ole käytetty kahteen kauteen, on parasta palauttaa, myydä tai vaihtaa ne. Internet tarjoaa monia mahdollisuuksia. Ei ole mitään järkeä pitää kenkiä kaapissa, joita siirrämme paikasta toiseen. Ei ole totta, että käyttämättömät kengät eivät huonone. Jos niitä ei ole kiinnitetty kunnolla, ne voivat vääntyä, muuttaa väriä, haalistua ja jopa halkeilla.

Tässä vaiheessa olisi hyvä muistaa työssämme käyttämämme kengät. Jos vaihdoimme kenkiä töissä koko syksyn ja talven, kannattaa tarkistaa niiden kunto ja elvyttää ne. Ehkä nauhat on vaihdettava tai iho kaipaa kosteutta? Tai ehkä kalkkisi tarvitsevat uuden sukan? Keväällä vaihdat kengät todennäköisesti harvemmin, joten on hyvä aika miettiä uudistumista.

Kun olet noutanut kengät korjauksesta, tarkista, tarvitsetko uusia pohjallisia tai nauhoja. Ehkä kannattaisi vaihtaa ne ja olla ajattelematta sitä kuuden kuukauden kuluttua?

Ja nyt tärkein asia: kengät jo regeneroidut tai ne, jotka eivät tarvitse korjausta, puhdistamme perusteellisesti, pääsemme eroon hiekasta
ravista pohjat niin, ettei sisälle jää mitään, ja levitä paksu kenkälakka, mutta älä kiillota niitä! Täytä valmistetut kengät sanomalehdillä ja aseta ne tasaisesti laatikoihin. Voimme laittaa palan puuvillaa laatikkoon
tippa tai kaksi eteeristä öljyä. Voimme valita tuoksun harkintamme mukaan. Suosittelemme laventelia, gardeniaa tai santelipuuta.

Jos sinulla on ongelmia epämiellyttävän hajun kanssa, on parasta laittaa muutama ruokalusikallinen ruokasoodaa vanhoihin sukiisi (niissä ei saa olla reikiä) ja laittaa ne kenkiisi ennen kuin täytät ne sanomalehdillä. Soda imee epämiellyttävät hajut ja desinfioi. Kengät ovat kuin uudet!

Kun kaikki kengät makaavat hiljaa vaatekaapissa ja joutuvat kevään uneen, kannattaa harkita, tarvitsemmeko uusia kenkiä tulevalla talvikaudella. Jos on, tutustu tarjouksiin! 

Muista, että hyvin hoidetut kengät palvelevat sinua paremmin ja pidempään!