Kuinka hoitaa veluurikenkiä? Se on helppoa!


Veluurikengät näyttävät aivan hullulta. Miellyttävän tuntuinen mokkanahka yhdistettynä sen tunnusomaiseen rakenteeseen tekee jokaisesta tyylistä alkuperäisen viimeistelyn. Vaikka mokkanahka on niin monipuolinen, että sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi jokapäiväisten asujen kanssa, sitä kannattaa osata hoitaa, jotta se on aina täydellinen. Suosittelemme veluurikenkien tehokasta hoitoa.

Mokka, nubukki, veluuri - joka päivä ja juhlapyhinä

Mokkanahkakengillä on niin paljon kannattajia syystä. Ne ovat eräänlainen symboli rento ylellisyyttä. Niiden ulkonäkö on niin universaali, että voit käyttää niitä niin isompiin retkiin kuin arkeen, arkeen.

Herkkä velouurimateriaali on kuitenkin erittäin herkkä vaurioille. Lika, saastuminen, tiesuola, sade... Kaikki tämä voi vaikuttaa merkittävästi sen ulkonäköön ja saada mokkanahkaiset kengät näyttämään niin upeilta.

Onneksi on olemassa muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä, jotka auttavat sinua välttämään nubukkikenkien käyttöön liittyvät ongelmat ja voit nauttia upeasta ulkonäöstä tilaisuudesta riippumatta. Olemme koonneet ne tähän artikkeliin. Aloitetaan!

Erityiskäsittelyä vaativat kengät

Veluurikengät vaativat erityiskäsittelyä. Varoitus! Se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan. Mokkakankaan sileän ulkonäön säilyttämiseksi sinun on noudatettava muutamia perussääntöjä. 

Muista, että nubukkikenkien säännöllinen käyttö voi edistää materiaalin hankausta. Mokkanahka on ohutta ja ei vain vaurioitu helposti, vaan se myös vetää likaa puoleensa magneetin tavoin. Tämän seurauksena pinta voi himmentyä ja näkyviä ryppyjä voi ilmestyä.

Tarkista, kuinka käsitellä mokkanahkaisia ​​kenkiäsi, jotta ne näyttävät aina upeilta. Se on lasten leikkiä!

Hoida mokkanahkaisia ​​kenkiäsi kolmessa helpossa vaiheessa

Vaikka mokkanahka kengät saattavat tuntua erittäin vaativilta, sinun ei tarvitse luopua niistä. Sinun on vain huolehdittava niistä säännöllisesti. Suosittelemme, kuinka hoidat nahkaveluurikenkiäsi kolmessa yksinkertaisessa vaiheessa, jotta ne palvelevat sinua todella pitkään. 

Vaihe 1. Valmistelu käyttöön

Veluurikenkien käyttöiän pidentämiseksi on tärkeää kyllästää ne ennen kuin käytät niitä ensimmäistä kertaa ulkona. Tätä tarkoitusta varten tarvitset tälle materiaalille omistetun suihkeen.

Tällaisen kyllästyksen veden- ja likaa hylkivät ominaisuudet saavat kengät palvelemaan sinua monta vuotta. Suihkuta koko päällisen pintaa pitäen suihke turvallisella etäisyydellä kengästä (min. 5 cm). Kun tuote on imeytynyt, harjaa kengät perusteellisesti mahdollisen mattapinnan vähentämiseksi.

 

Vaihe 2. Säännöllinen harjaus ja virkistys

Poistaaksesi tehokkaasti epäpuhtaudet mokkanahkakengän päällisestä, muista sijoittaa laadukkaaseen nubukkiharjaan, jossa on pehmeät harjakset. Budjettiversiossa voit korvata sen herkällä hammasharjalla. Aina kun tulet kotiin, harjaa lika kengistäsi.

Mokkakenkien pinnan epäpuhtauksien poistamisen lisäksi kannattaa huolehtia säännöllisestä virkistyksestä. Ripottele ruokasoodaa kenkiesi sisään ja anna niiden istua yön yli. Ravista kenkiäsi aamulla perusteellisesti päästäksesi eroon ylimääräisestä tuotteesta ja ... epämiellyttävästä hajusta.

Vaihe 3. Oikea säilytys

Kylmien päivien saapuessa mokkasandaalit vaativat asianmukaista säilytystä, jotta ne voivat palvella sinua toisen kesän ajan. Sama koskee velouurisaappaat, jotka piilotat vaatekaappisi pohjalle, kun kevätauringon ensimmäiset säteet ilmestyvät taivaalle.

Muista säilyttää mokkanahka kengät poissa kosteudelta ja pölyltä. Tähän tarkoitukseen sopii täydellisesti pellavapussi, joka suojaa herkkää materiaalia ja antaa sen hengittää vapaasti. Jos sinulla ei ole tällaista laukkua, voit korvata sen onnistuneesti tyynyliinalla. 

Muista myös täyttää kengän sisällä oleva pinta kunnolla mustelmien ja muodonmuutosten välttämiseksi. Tähän tarkoitukseen voit käyttää puisia kenkäpuita tai vanhoja sanomalehtiä, jotka on rullattu palloiksi.

Kuinka päästä eroon tahroista veluurikengistä?

Veluurikenkien tahrat ovat todellinen painajainen! Onneksi on olemassa menetelmiä, joiden ansiosta sinun ei tarvitse erota mokkajalkineistasi, kun niihin ilmestyy näkyvää likaa tai tahroja. 

Päästä eroon rumista hankauksista valmistamalla mokkanahkaa varten harja. Hiero sitä voimakkaasti kaikkiin suuntiin materiaalin tasaamiseksi. Ei auttanut? Tarvitset keskikarkeaa hiekkapaperia. Suorita se varovasti pyyhityn alueen yli ja harjaa sitten kenkiä yhteen suuntaan. 

Onko yläosassa tahroja? Jos ne johtuvat mudasta, odota, kunnes se on täysin kuiva, ennen kuin jatkat. Käytä sitten pehmeää harjaa päästäksesi eroon siitä. Jos se ei auttanut, varaa käsiharja ja hellävarainen shampoo, mieluiten lapsille tehty. Kasta harja shampooveteen ja hiero likaa varovasti yhteen suuntaan. Jos olet tekemisissä raskaan lian kanssa, huuhtele harja säännöllisesti päästäksesi eroon liasta.

Tiedät jo, kuinka mokkanahkaisia ​​kenkiä hoidetaan. Muista, että veluuri on niin herkkä materiaali, että tällaisten jalkineiden käyttöä kannattaa välttää rankkasateen tai lumen aikana.