Kuinka ja miten poistaa suola kengistä?


Natriumkloridi eli suosittu tiesuola, joka ripotellaan jalkakäytäville talvella, on tarkoitettu ensisijaisesti jalankulkijoiden turvallisuuden takaamiseen. Vaikka sillä on erittäin tärkeä rooli, sillä on myös negatiivinen vaikutus talvikenkiemme ulkonäköön. Kuinka suojata kengät suolaa vastaan? Kuinka ja miten poistaa suola kengistä?

Epäesteettiset valkoiset tahrat ja vesitahrat vievät kenkien viehätyksen, ja kankaaseen tunkeutuva suola voi vahingoittaa niitä, värjätä ja jopa kuoria pois.

Tärkeintä on reagoida nopeasti likaan. Kauneushoitojen lykkääminen voi vain pahentaa ongelmaa, joten toimi heti kotiin palattuasi. Muista myös puhdistaa kengät säännöllisesti, ja hoitomenetelmä on valittava materiaalityypin mukaan.

Alta löydät käytännön vinkkejä siitä, kuinka poistaa suola kengistä, jotta ne eivät heikkene liian nopeasti.

Riittävä kyllästys

Kun ostat uusia kenkiä, kannattaa valita oikea kyllästys. Usein ohitamme tämän vaiheen, mutta tässä tapauksessa säästäminen ei ole suositeltavaa. Kyllästyksen käyttö ennen ensimmäistä käyttökertaa ja säännöllinen käyttö käytön aikana (erityisesti syksyllä ja talvella) suojaa materiaalia tehokkaasti ulkoisilta tekijöiltä, ​​lialta, kosteudelta ja suolalta, joka tunkeutuu syvälle kuituihin. Kun kyllästys on kuivunut, on suositeltavaa kiillottaa ja kiillottaa kengät, jotta ne saavat lisäsuojaa.

Kaupoista saatavien öljyisten valmisteiden korvaaja on vaseliini tai erittäin rasvainen kerma, joka myös estää suolan tunkeutumisen. Se on myös korvaamaton hyväja ohija kenkiä varten lisäämällä fluoridia, mieluiten mehiläisvahaa.

Kuinka poistaa suola kengistä - ammattimaiset puhdistusaineet

Kenkäkauppojen ammattilaiset ovat tehokkaimpia puhdistettaessa kenkiämme suolatahroista. Valittaessa valmistetta on kuitenkin syytä kiinnittää huomiota siihen, onko se yleinen aine vai tarkoitettu tietylle iholle tai materiaalille.

Tämä on erittäin tärkeää, koska väärin valittu valmiste voi vahingoittaa kenkiä. Joten ennen käyttöä kannattaa testata se pienellä, tuskin näkyvällä pinnalla.

Kotiin korjaustoimenpiteitä suola tahroja kengät

On olemassa useita todistettuja menetelmiä, jotka helpottavat kenkien päivittäistä hoitoa. Sen suorittamiseen tarvitset vain tuotteita, joita varmasti löydät kotoasi, minkä ansiosta säästät rahaa! Kuinka poistaa suola kengistä?

Vettä etikan kanssa

Valmista liuos, joka koostuu lasista lämmintä vettä ja ruokalusikallista etikkaa. Hiero tahrat sitten varovasti pehmeällä liinalla. Etikka on puhdistus- ja luonnollinen desinfiointiaine, jonka ansiosta voit turvallisesti päästä eroon valkoisista tahroista kengistä.

Saippuavesi

Tässä tapauksessa sinun on myös valmistettava liuos, joka koostuu lasista lämmintä vettä ja 10 tippaa astianpesuainetta. Hiero kengät liinalla, anna niiden kuivua kokonaan.

 

Varoitus. Voit säilyttää kengiesi muodon ja luonnollisen ilmeen täyttämällä niiden sisäpuolen sanomalehdillä niiden kuivauksen aikana ja asettamalla ne sitten lämpimään, ilmavaan paikkaan. Vältä suoraa altistumista voimakkaalle lämmölle ja auringonvalolle.

Sitruuna valkoisella suolalla

Voit levittää sen suoraan hieromalla sitruunaviipaleen kengän pintaan tai tekemällä 1: 1 seoksen vettä ja sitruunamehua. Kun käytät sitruunavaihtoehtoa, suosittelemme sen levittämistä hieman näkyvälle pinnalle, jotta materiaali ei värjää.

Lämmin maito

Pyyhi kengät maitoon kostutetulla liinalla. Toista toimenpide, kunnes tahra on kadonnut, ja puhdista sitten kengät vain vedellä, jotta kaikki maitojäämät poistuvat. Kun kengät ovat puhtaat, muista käyttää sopivaa kyllästystä kengän pinnan suojaamiseksi.

Leivän kuori

Leipä kestää muutaman päivän (mutta ei vanhentunutta) imukykyisten ominaisuuksiensa ansiosta imee täydellisesti kengille kertyneen suolan. Päästäksesi eroon suosikkikengistäsi riittää hieroa värjätty alue leivän sisäpuolella. Se on vähiten invasiivinen menetelmä, ja se on varmasti turvallinen useimmille kengille.

Raaka -aineeseen sopiva hoito, kenkien säännöllinen puhdistus ja kyllästäminen säilyttävät niiden luonnollisen muodon ja esteettisen ulkonäön. Oikein tehdyt hoidot suojaavat kengät suurelta osin maasuolan vahingollisilta vaikutuksilta. Sinun ei enää tarvitse ihmetellä, kuinka poistaa suola kengistäsi. Vinkkimme auttavat sinua varmasti pitämään kengät täydellisessä kunnossa pitkään.