Kuinka korkokengät tulivat naisten muodin kaanoniin?


Kun kuvittelemme, miltä kaunis, itsevarma ja seksikäs nainen näyttää, silmämme edessä olevassa kuvassa tärkein paikka on korkokengät. Korkokengistä, joiden muotitalojen mukaan ei pitäisi olla alle 9 senttimetriä, on tullut haluttu osa pukeutumiskoodia suurissa yrityksissä ja arvokas naisellisuuden ominaisuus treffien aikana. Kuka keksi korkokengät ja miten tällaiset jalkineet tulivat muotikaanoniin?

Egyptiläisistä teurastajista Mongolian steppien kautta Medicin kartanoon

Korkokengät keksivät egyptiläiset. Teurastajan työntekijät eivät halunneet pukeutua vaatteisiinsa, joten he käyttivät erityisiä jalkineita, jotka auttoivat heitä välttämään kosketusta lattialla olevaan vereen. Mongolit - ratsastusmestarit arvostivat myös korkokenkien käytännöllisyyttä. Kolmastoista vuosisadalla korotetut kengät, joissa oli kantapää, sopivat hyvin jalustimiin ja antoivat niiden pysyä satulassakin edistyneiden liikkeiden aikana. Ensimmäinen maininta korkokengistä, joiden piti lisätä naisen korkeutta ja saada hänet näyttämään kauniilta, tulee Medicin tuomioistuimelta. Catherine de Medici käytti korkokenkiä häissään Orleansin prinssi Henry de Valois'n kanssa. Se oli todellisen muodin vallankumouksen alku, ja ranskalaiset aristokraatit saivat nopeasti uuden trendin ja tuomioistuin oli täynnä naisia, joilla oli korkokengät. Ranskalaistyylisissä korkokengissä oli oltava punainen pohja ja kantapää sekä tyylikäs kultainen solki edessä. Ranskan vallankaappaus vuonna 1798 tukahdutti aristokraattisten jalkineiden muodin.

Valmistettu Yhdysvalloissa, fysiikkaa ja kevyitä tapoja sekä Christian Diorin muotiluomusta

Korkokengät unohdettiin lähes 100 vuodeksi. Vasta vuonna 1888 perustettiin ensimmäinen jalustainen kenkätehdas Yhdysvaltoihin. Todellinen läpimurto tuli, kun fysiikka liittyi naisten kenkien rakentamiseen. Fyysikko Olbrecht Kliczka, jota nykyään pidetään korkokenkien isänä, työskenteli korkokenkien muodon ja muodon parissa. Prototyypit eivät olleet mukavimpia käyttää, mutta ne saivat nopeasti kevyiden tapojen naisten hyväksynnän. Vasta vuonna 1947 korkokengät osuivat jälleen salonkeihin. Tämän teki Christian Dior - muotisuunnittelija, joka julkaisi maailmankuulun piirustuksen naisesta, jossa oli valkoinen takki, levenevä hame, katkaistu hattu ja korkokengät.

Kaikkien aikojen suutari ja seksuaalinen vallankumous

Roger Vivera, erittäin lahjakas suutari, työskenteli Dior -muotitalossa. Juuri hän ryhtyi suunnittelemaan ja valmistamaan kenkiä Christian Diorin näkemyksen mukaan. Hänen kädestään tuli aiguille -kuponki - ensimmäiset kengät, joissa oli piikkikorko, joka oli vahvistettu teräksellä, jotta se ei rikkoutuisi kävellessä. Ensin naiset pukeutuvat korkokengät pitkille mekkoille ja hameille. Kengän taitosten alta välkkyvä kengän pyöreä kärki sai miehen aistit punaisiksi. Diorin hankkeesta moraalisen vallankumouksen puhkeamiseen kului 13 vuotta. Maailma löysi kauniin ja houkuttelevan Marylin Monroen, joka rakasti korkokenkiä. Hetkeä myöhemmin Twiggy astui muotimaailmaan - kauniiden jalkojen omistaja, jonka suunnittelijat päättivät näyttää minihameessa ja korkokengissä. Siten korkokengistä ja hoikista, paljaista naisen jaloista on tullut seksuaalisen vetovoiman ja itseluottamuksen symboli. Maailma tuli hulluksi näistä kengistä, ja mitä lyhyemmät hameet olivat, sitä korkeammat kantapäät olivat niiden kanssa.

Tällä hetkellä korkokengät kuuluvat myös eniten valittuihin naisten kenkiin, jotka lisäävät viehätystä ja luottamusta miljoonille naisille ympäri maailmaa. Ne sopivat täydellisesti rypytyshousujen, lyijykynän hameen tai 50 -luvun tyyliin levenevän mekon kanssa. KeeShoes -verkkokaupasta on saatavana kauniita, eri värejä sisältäviä pistokkeita.