Kuinka nopeasti sovittaa kengät jokaiseen asuun? Opi hyväksi havaittuja temppuja!


Hyvin istuvat kengät muun asun kanssa ovat välttämättömiä, jos haluat näyttää edulliselta. Tuntuuko sinusta ylivoimaiselta, kun valitset täydellisen kenkäparin? Onneksi on olemassa muutamia todistettuja temppuja, jotka voivat tehdä tästä tehtävästä helpompaa kuin alun perin luulit. Olemme koonneet ne oppaaseemme.

Kiinnitä huomiota säähän

Harkitse ensin säätä. On ilmeistä, että et käytä sandaaleja töihin lähtevien lumikenkien kanssa tai lämpimiä saappaita keskellä kuumaa kesää. Moni ei kuitenkaan kiinnitä huomiota siihen, toimiiko materiaali, josta päällinen on tehty, tietyissä olosuhteissa, esimerkiksi sadepäivänä.

Kovan sateen pitäisi saada sinut luopumaan mokkanahkaisten kenkien käytöstä. Tämä materiaali on erittäin herkkä kosteudelle. Jos kuitenkin pidät tällaisista jalkineista hinnalla millä hyvänsä, muista käyttää kyllästysvalmistetta, joka suojaa herkkää mokkanahkaa tehtyä päällistä.

Pureva pakkanen ei ole paras aika pukea korkokengät jalkaan, missä on vaikea pitää tasapainoa. Jäinen pinta voi helpottaa liukastumista varsinkin näissä kengissä. Jos aiot käyttää korkeita saappaita talvella, on parempi valita mukavat kiilat tai turvalliset tolpat.

Harkitse olosuhteita

Yhtä tärkeää kuin kenkien valitseminen vallitsevan sään mukaan on sovittaa ne tilaisuuteen. Joissakin tilanteissa vaaditaan muodollisia jalkineita, kun taas toisissa olosuhteissa tyylikkäät kengät tai pumput voivat näyttää hieman karikatyyreiltä. 

Riippuen siitä, oletko menossa arkipäivään vai muodollisempaan tapahtumaan, yritä sovittaa kengät asuusi. Valitse tyylikkäät kengät työhaastatteluun tai tärkeään työtapaamiseen, ja rantajuhliin käytä mukavia varvastossuja.

Varmista myös, että tapahtumalla on tietty tapahtuma pukukoodi. Haluatko antaa vaikutelman ammattilaisesta yritysesittelyn aikana? Vältä vanhoja, kuluneita kenkiä. Jos et halua pilata asuasi yhdistämällä pukukengät lenkkihousuihin, muista muistaa erityiset olosuhteet ja pukutyyppi, jota aiot käyttää.

Mieti, mitä toimintaa suunnittelet

Istutko pöydän ääressä pitkiä tunteja? Tai ehkä sinulla on päivä täynnä hälinää ja todellista päänsärkyä? Suunniteltu aktiivisuustaso auttaa sinua valitsemaan tietyn kenkäparin korkeuden ja käyttömukavuuden. 

Korkokengät sopivat erinomaisesti tilanteisiin, joissa haluat vain näyttää hyvältä liikkumatta liikaa. Toisaalta, jos suunnittelet aktiivisempaa päivää, se on paljon mukavampaa tasapohjaisissa kengissä - tennareissa, mokasiineissa tai matalissa kengissä.

Aseta mukavuus etusijalle

On useita muita näkökohtia, jotka on otettava huomioon valittaessa kenkien muotoilua.

Ennen kaikkea aseta itsesi aina etusijalle äläkä tingi mukavuudesta. Jos tietty kenkäpari saa sinut tuntemaan olosi epävarmaksi, luovu niistä ja valitse jotain muuta. Näin voit helposti palata mukavuusalueellesi ja lisätä itseluottamustasi.

 Ja koska puhumme mukavuudesta, henkisen mukavuuden lisäksi, on yhtä tärkeää, että tunnet olosi mukavaksi. Liian tiukat kengät voivat aiheuttaa lyhyt- ja pitkäaikaisia ​​ongelmia, joita kannattaa ehdottomasti välttää.

Yhdistä värejä tietoisesti

Musta on monipuolisin ja yleismaailmallisin väri, joka sopii melkein kaiken kanssa. Jos kuitenkin etsit vähemmän banaalisia ratkaisuja, älä pelkää leikkiä väreillä.

Muista kuitenkin yhdistää ne tietoisesti. Neutraaleja valkoisia, mustia ja beigejä värejä varten voit helposti yhdistää kenkiin lähes minkä tahansa sävyn. Se muuttuu hieman monimutkaisemmaksi, kun käytät värikkäämpää asua. 

Muotoilussa kannattaa noudattaa kolmen värin sääntöä. Voit yhdistää vaaleaa vaaleaan ja syvää syviin väreihin tai keskittyä kontrasteihin. Täydentävät värit saavat sinut näyttämään tyylikkäämmältä ja vakavammalta, kun taas vastakkaiset värit luovat rohkeamman, energisoivan tunnelman.

Jos tyylisi on yksivärinen, voit valita kenkiisi saman värin samanlaisessa tai eri sävyssä, neutraalin värin tai erottuvan värin kengät luoden tyylikkään aksentin.

Kiinnitä huomiota kuvioihin, tulosteisiin ja koristeisiin

Saappaisiin painettu leopardikuvioinen eläinaihe, isot soljet tai kiiltävät koristeet voivat vaikeuttaa kenkien muotoilua. Jos sinäkin mietit, mitä tehdä tällaisessa tilanteessa, yritä valita toinen kahdesta vaihtoehdosta.

Ensimmäinen on valita yksi väri, joka näkyy päällisen painatuksessa ja tuoda se asuun, erityisesti sen alaosaan. Toisin sanoen, tällä tavalla voit helposti yhdistää mekon, housujen tai hameen sävyn.

Toinen vaihtoehto liittyy maksimaaliseen minimalismiin. Valitse yksinkertaisia ​​tyylejä kuviollisilla kengillä. Värikkäissä jalkineissa, joissa on kiehtovia aiheita, yksiväriset asut toimivat hyvin. Näin voit olla varma, että et ylivenydy ja näytät tyylikkäältä joka kerta.