Kuinka ostaa vauvan kenkiä? Se on lasten leikkiä!


Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että paljain jaloin kävely on terveellisin tapa lapsen jaloille. Kuitenkin, kun lapsesi alkaa kasvaa, hän tarvitsee oikein istuvat kengät, jotka pitävät hänet turvassa samalla kun hän löytää ympäröivän maailman viehätysvoimat. Mietitkö kuinka ostaa lasten kenkiä, jotta et tule hulluksi ja menisi konkurssiin? Oppaamme auttaa sinua tässä!

Ryömimisestä ensimmäiseen askeleeseen...

Ensimmäisten kenkien hankinta on jännittävä tapahtuma lapsen vanhemmille! Ennen kuin alat miettiä tyylejä ja värejä, sinun on kuitenkin tiedettävä, mitä ominaisuuksia kannattaa etsiä ostaessasi jalkineita lapsellesi. 

Oppaastamme löydät monia tehokkaita vinkkejä, jotka auttavat sinua valitsemaan lasten kengät. Aloitetaan!

Mitä ottaa huomioon vauvan kenkiä ostettaessa?

Oikeat lasten kengät tarjoavat oikean määrän tilaa. Tämän ansiosta ne mahdollistavat pienten jalkojen vapaan, täysin luonnollisen kehityksen. Huonosti istuvat jalkineet aiheuttavat litteitä jalkoja ja muita jalkaongelmia myöhemmin elämässä.

On useita tekijöitä, joihin sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota valittaessa kenkiä lapsellesi. Ensinnäkin kengät tulee suunnitella erityisesti lasten jaloille. Lisäksi jalkineissa tulee olla erityisesti suunnitellut pohjat ja kärki. Säädettävä lukko on yhtä tärkeä. Lue ja katso, mitkä muut näkökohdat ovat tärkeitä.

Joustavat, liukumattomat pohjat

Lasten kenkien pohjallisten tulee olla joustavia. Tämän ansiosta jalan liike ei rajoitu ja pystyy juoksemaan luonnollisesti ja lapsen jalka kehittyy kunnolla. 

Mietitkö, kuinka tarkistaa, ovatko pohjat tarpeeksi joustavia? Se on helppoa! Yritä taittaa kenkä puoliksi. Jos olet onnistunut yhdistämään kantapään ja varvaslaatikon, olet matkalla löytämään täydellisen kengän pikkuisellesi.

Lisäksi valitse kengät, joissa on liukumaton pohja. Näin vältyt useilta kaatumisilta.

Leveä, pyöreä varvas

Lasten kenkien varpaat eivät saa olla kapeat. Valitse jalkineet, joissa on leveä, pyöristetty kärki, jotka tarjoavat riittävästi tilaa lapsesi varpaille. Tämä ei vaikuta vain jalkojen oikeaan kehitykseen, vaan myös ylläpitää tasapainoa maailmaa tutkiessa. 

Muista, että terävät varpaat voivat vahingoittaa vauvasi herkkiä jalkoja, joten vältä niitä kuin tulta.

Säädettävä lukko

Säädettävä lukko on avain menestykseen, jos haluat varmistaa, että lapsesi istuvat kengät tarkasti. Tästä syystä luovu slip-on ja vetoketjulliset kengät. Valitse sen sijaan nauhalliset mallit tai tarranauhalla kiinnitetyt kengät. 

Tarrakiinnitykset eivät vain pidä jalkaa paikoillaan ja estävät kantapäätä luistamasta, vaan myös helpottavat lapsesi pukemista kävelylle.

Kevyt paino

Lasten kengät eivät saa olla liian painavia. Loppujen lopuksi pienet vain rakentavat voimaaan ja kestävyyttään. Älä anna paksujen kenkien estää lastasi tutkimasta maailmaa.

Hengittävät materiaalit

Lasten jalat hikoilevat voimakkaasti. Jos haluat pysyä kuivana ja terveenä riippumatta siitä, kuinka aktiivinen lapsesi on, valitse hengittävistä materiaaleista valmistetut jalkineet. Näin hiki kulkeutuu tehokkaasti kengän pinnan läpi eivätkä jalat hankaa.

Vältä synteettisiä päällisiä. Valitse sen sijaan nahka-, kangas- tai puuvillakengät, jotka mukautuvat täydellisesti taaperosi jalkoihin.

Kuinka säätää kenkien kokoa lapselle?

Liian suuret kengät ovat epävakaita ja vaikeuttavat kävelyä. Liian pienet taas rajoittavat jalkaa ja aiheuttavat kipua. Mietitkö, kuinka voit tarkistaa, ovatko lasten kengät oikean kokoiset? Kiirehdimme auttamaan!

Varmista ensin, että kengässä on tarpeeksi tilaa varpaiden ympärillä. Voit tehdä tämän painamalla peukaloasi kengän etuosaa vasten. Jos pisimmän varpaan ja kengän kärjen välinen etäisyys on sama kuin peukalon leveys, lapsesi varpaissa on todennäköisesti riittävästi tilaa. 

Tarkista sitten kantapää liiallisen löysyyden varalta. Käytä pikkusormeasi varmistaaksesi, etteivät lapsesi jalat luisu kengistään. Liu'uta sitä kantapäätä pitkin ensimmäiseen nilkkaan. Jos koko varvas sopii, kenkä on liian iso. Jos onnistut liu'uttamaan sormen lyhyemmän osan sisään - se on liian tiukka. 

Viimeinen askel on kävellä uusissa kengissä. Katso tarkasti lastasi ja kiinnitä erityistä huomiota siihen, istuuko kenkä tiukasti ja tuntuuko mukavalta. Jos lapsi jo puhuu, mikään ei estä häntä kysymästä mielipidettään.

Luovu käytetyistä kengistä

Lasten jalat kasvavat yllättävän nopeasti. Vaikka käytettyjen kenkien käyttö näyttää houkuttelevalta vaihtoehdolta hinnan suhteen, on parempi luopua siitä. Lasten kengät mukautuvat jalkojen muotoon. Haluat varmasti, että lapsesi jalat kehittyvät luonnollisesti sen sijaan, että luottaisit ennalta muotoiltuun muotoon.

Valitse kengät tunnetuilta tuotemerkeiltä, ​​joita on saatavilla luotetuista liikkeistä. Olemme varmoja, että neuvomme avulla oikeiden lasten kenkien ostaminen on lasten leikkiä.