Kuinka palauttaa mokkanahkojen väri?


Säämiskänahan hoito voi tuntua varsin ongelmalliselta, kun taas kankaan haalistuva väri on yleinen syy suosikkikenkiesi irrotukseen. Sen ei tarvitse olla näin! Tulemme auttamaan ja ehdotamme, kuinka mokkanahkojen voimakas väri palautetaan, jotta niitä voidaan käyttää monina vuodenaikoina.

Mokkanahkakengät, sekä miehille että naisille, ovat erittäin suosittu vaate. Mokkanahka on erittäin tyylikäs materiaali, jonka ansiosta se näyttää hyvältä, kun sitä käytetään illalla ja virallisissa tyylitöissä. Monipuolisuutensa vuoksi sitä käytetään yhä useammin urheilu- tai vapaa -ajan kenkien valmistukseen, minkä seurauksena se antaa heille mielenkiintoisen ja alkuperäisen ilmeen.

Oikea hoito ja mokkanahkojen väri

Mokkanahkojen hoidon keskeinen sääntö on estää värin haalistuminen. Joten mitä kannattaa muistaa päivittäisen hoidon aikana, jotta vältytään vian ilmaantumiselta?

 • Harjaa mokkanahka säännöllisesti erityisellä harjalla, jossa on pehmeät harjakset, jolloin voit saada jalkineista paljon paremman ilmeen.

 • Poista lika mahdollisimman pian, jotta se ei tunkeudu liikaa materiaalin rakenteeseen. Nopea reagointi likaan auttaa sinua välttämään investointeja mokkanahkojen ammattikäyttöön tarkoitettuihin erikoisvalmisteisiin.

 • Muista asianmukainen kyllästäminen ja jalkineiden kestävä suoja ulkoisilta tekijöiltä. Käytä valmistetta säännöllisesti ja ohjeiden mukaisesti, jotta kengät eivät vahingoitu.

 • Älä altista kenkiä voimakkaalle auringonvalolle. Tämä voi aiheuttaa paitsi mokan värimuutoksia, myös koko kengän muodonmuutoksia.

 • Älä koskaan pese kenkiäsi kokonaan upotettuna tai pesukoneessa! Tällainen suuri määrä kosteutta voi vaikuttaa negatiivisesti mokkaan, mikä voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa.

 • Yritä välttää kenkien kastumista. Jos ne kastuvat, kuivaa ne huolellisesti. Kengän sisäpuolen täyttäminen sanomalehdillä auttaa säilyttämään kenkien luonnollisen muodon kuivauksen aikana.

Kuinka palauttaa mokkanahkojen väri? Remontin vaiheet

 • Ensimmäinen ja tärkein vaihe kenkien valmistelemisessa kunnostusta varten on niiden perusteellinen puhdistus. Käytä tätä varten pehmeäharjaista harjaa tai erityistä mokkanahkaa. Päästä eroon kuivuneesta liasta hankaamalla materiaalia varovasti. Tämä hoito parantaa myös harjasten rakennetta, minkä ansiosta seuraavat työvaiheet ovat tehokkaampia.

 • Jos lika on vakavampaa, on parasta käyttää mokkanahkojen hoitoon tarkoitettua erityistä ainetta. Valmistetta tulee käyttää valmistajan suositusten mukaisesti ja valita värin ja materiaalin mukaan. Kun olet puhdistanut kengät perusteellisesti, anna niiden kuivua kokonaan (vältä suoraa auringonvaloa tai voimakasta kuumuutta, koska kengät voivat vääntyä).

 • Käytä tällaisissa valmistetuissa kengissä kenkäkaupasta ostettua korjausainetta. Yleisimmät muodot, joita saatat kohdata, ovat nestesuihke tai tahna. On tärkeää valita saneeraajan identtinen väri, joka vastaa jalkineitasi.
  Jos et halua ottaa riskiä, ​​voit käyttää väritöntä valmistetta.
  Renovator ei ainoastaan ​​palauta kenkien alkuperäistä väriä, vaan myös parantaa harjasten kuntoa ja suojaa mokkaa ulkoisilta tekijöiltä, ​​kuten kosteudelta tai mudalta.

 • Kun valmiste on kuivunut perusteellisesti, sinun tulee kammata mokkanahkaiset hiukset uudelleen varovasti, jotta niiden epämiellyttävä tarttuminen estyy ja kengän luonnollinen ulkonäkö palautuu. Lopuksi suihkuta koko pinta erityisellä kyllästyksellä, joka säilyttää saadut vaikutukset ja suojaa kenkää paremmin ei -toivotuilta vaurioilta tai lialta.

Tällainen kunnostus palauttaa tehokkaasti mokkanahkojen värin, minkä ansiosta voit nauttia kenkien voimakkaasta väristä ja kauniista ulkonäöstä paljon pidempään!