Kuinka piristää itseäsi ja korjata vahingoittuneet kantapäät?


Murtunut kantapää tai näkyvät piirteet ovat monen naisen todellinen riesa! Pitkät kävelyt urbaaneille vanhoille kaupungeille tyypillisillä epätasaisilla pinnoilla tai autolla ajaminen korkokengissä voivat ehdottomasti tuhota suosikkikorkokenkisi ja pilata sen seurauksena hyvän mielen. Onneksi tiedämme tapoja säästää suosikkikenkäsi ja piristää itseäsi hetkessä. Työskennellä!

Kotihoitoja vaurioituneiden kantapäiden korjaamiseen

Melkein jokainen nainen on kokenut sellaisen tilanteen, että vaurioituneiden suosikkikenkiensä nähdessään hän menetti halun mennä ulos. Riippumatta siitä, ovatko kantapääsi vaurioituneet väärän käytön vuoksi (esim. oletko käyttänyt niitä autoa ajaessasi), suloisen koiranpentu purrut tai naarmuuntuneet spontaanin kävelyn aikana epätasaisella päällystekivellä, sinun ei tarvitse erota niistä . 

Vaikka kuluneet kengät voi vaihtaa uusiin, se ei ole välttämätöntä. Jos jalkineet olivat ainutlaatuiset ja uuden ostaminen ei ole vaihtoehto, tai et ole kuluttajan ystävä tai sinulla on mielessäsi muita kuluja, anna ne ammattilaiselle. Kokeneella suutarilla ei pitäisi olla ongelmia suosikkikenkäparisi korjauksessa.

Tämä ratkaisu voi kuitenkin osoittautua suhteellisen kalliiksi. Onneksi tiedämme kotihoitokeinoja, jotka auttavat sinua säästämään suosikkikenkäsi ja piristämään itseäsi hetkessä. Aloitetaan!

Kantapää rikki? Tarvitset vain liimaa

Kun poistut kotoa korkokengät jalassa, muista piilottaa vahvan liiman putki kukkaroosi. "Ennakkoon" -periaatteen mukaan voit käsitellä ongelmaa melkein välittömästi.

Se voi olla universaali pikaliima, josta on hyötyä myös muissa odottamattomissa tilanteissa. Vielä parempi ratkaisu olisi erityinen kenkäliima.

Kuitenkin, jos olet tekemisissä puisten korkokenkien kanssa, paras ratkaisu on käyttää puuliimaa. 

Muista noudattaa maltillisuutta käyttäessäsi tätä tuotetta. Liian paljon voi aiheuttaa rumia tahroja. Liiman levittämisen jälkeen paina kantapää lujasti oikeaan paikkaan ja pidä sitä pitkään ja anna kuivua. Kun olet varma, että liima on täysin kuiva, vedä tiukasti kantapäästä. Näin varmistat, että tuote pitää sitä riittävän lujasti ja pääset taas eteenpäin.

Kärsivällisyys on avain menestykseen

Jos tilanne ei ole niin kriittinen ja pääset taksiin ja pääset nopeasti kotiin, tai sinulla on ylimääräinen kenkäpari mukana, ole kärsivällinen. Ilman kiirettä suoritettu korjaus osoittautuu varmasti kestävämmäksi ja tehokkaammaksi, eikä sinun tarvitse toistaa tätä prosessia lyhyessä ajassa.

Kotiin palattuasi puhdista kengän kanta ja pohja huolellisesti poistaen kaikki lika ja vanhan liiman jäämät. Et todellakaan halua yhden kengän olevan hieman toista korkeampi. Voit myös hieroa samat kohdat hiekkapaperilla, jolloin pinta valmistelee liimaamista entistä paremmin.

Pyyhi sitten kengän kantapään kiinnityskohta alkoholiin kostutetulla vanulapulla. Odota, että se haihtuu ja jatka toimintaan. Kiinnitä kantapää oikeaan paikkaan ja jätä kengät jalkaan koko yön. Jos haluat tehostaa vaikutusta, voit suojata koko asian kuminauhalla kuivauksen aikana.

Kuinka korvata kuluneet korkokengät?

Räpät kuluvat paljon nopeammin kuin muut kengän osat. Tartutut ja epätasaiset kengät voivat tehdä kengistä vaarallisen. Muista, että sinun ei pidä odottaa viimeiseen hetkeen asti, jotta varvastossut kuluvat kokonaan.

Vaurioituneiden täplien vaihtaminen itse on yksinkertaisempi tehtävä kuin uskotkaan. Monet valmistajat lisäävät kenkälaatikkoon muutaman lisäkoron. Ota vain vanhat pois ja laita uudet tilalle. Varmista, että kaikki sujui suunnitelmien mukaan, napauttamalla aluetta kevyesti vasarallasi.

Tee se itse! Anna uusi elämä vaurioituneille kantapäille

Nuhjuiset ja naarmuuntuneet korkokengät näyttävät todella rumista ja vievät kauneimpienkin korkokenkien viehätyksen. Onneksi kengät voidaan pelastaa kotihoitojen avulla.

Jos sinulla on pieniä naarmuja, voit maalata ne päälle. Käytä mustissa kengissä vedenpitävää markkeria tai kynsilakkaa. Asia on hieman monimutkaisempi, jos kyseessä ovat vähemmän klassiset värit. Älä huoli, jos sinulla on vaikeuksia värin täydellisessä yhteensovittamisessa. Onneksi pientä naarmua, joka on peitetty hieman eri sävyllä samalla värillä, ei pitäisi näkyä paljaalla silmällä.

Jos suosikkikenkien kantapäät ovat pahasti vaurioituneet, voit tehdä pienen tee-se-itse-projektin. Pyyhi ne huolellisesti pois liasta ja roskista ja liimaa ne sitten ympäriinsä vahvalla liimalla. Odota sen kuivumista ripottele päälle paksu kerros glitteriä. Levitä uudelleen liimaa ja glitteriä ja toista tämä toimenpide, kunnes haluttu lopputulos on saavutettu. Ripottele kaikki hiuslakalla ja anna kuivua yön yli.

Kuten näet, useimmissa tapauksissa vaurioituneiden korkokenkien korjaaminen itse on erittäin helppoa. Muista kuitenkin, että mitä vakavampi vahinko on, sitä todennäköisemmin suutarin luona käynti on väistämätöntä.