Kuinka puhdistaa mokkakengät turvallisesti ja tehokkaasti?


Suede -kengät poikkeuksellisen joustavuutensa ansiosta mukautuvat helposti jalkojen muotoon, mikä tekee niistä erittäin mukavat kengät. Matta muotoilu tekee tämän tyyppisistä jalkineista täydellisen sopivan paitsi jokapäiväisiin, myös muodollisempiin tai muodollisempiin, mutta niiden ominaismateriaalin vuoksi sinun on kiinnitettävä paljon enemmän huomiota jalkineiden puhtauteen ja asianmukaiseen suojaukseen vaikeilta sääolosuhteet.

Mitä sitten pitäisi tehdä, jotta mokkanahkaiset palvelevat monia vuosia ja näyttävät samalla kauniilta? Kuinka puhdistaa mokkakengät turvallisesti ja tehokkaasti?

Riittävä kyllästys

Mokkanahkojen tapauksessa on erittäin tärkeää estää lian laskeutuminen. Kosteus ja vesi ovat heille erityisen epäedullisia. Säämiskän kyllästämiseen tarkoitettujen tuotteiden säännöllinen käyttö (ennen ensimmäistä käyttöä ja sitten vähintään kerran kahdessa viikossa), jotka levitetään aina puhdistetulle pinnalle, tuottaa erinomaisia ​​tuloksia.

Huomio! Ennen kuin käytät valmistetta, tarkista sen toiminta kengän pienellä, vähemmän näkyvällä pinnalla varmistaaksesi, että se ei muuta väriä!

Miten ja mikä on paras tapa puhdistaa mokkanahka liasta?

1. harjata mokkanahkojen puhdistamiseen

Jokapäiväiseen käyttöön liittyvä herkkä lika, kuten pöly tai muta, voidaan helposti poistaa mokkaharjalla. Siinä pitäisi olla suhteellisen pehmeät ja herkät harjakset. Anna kenkien kuivua kokonaan ennen harjaamista (vältä lämpimiä paikkoja, kuten jäähdytintä, koska liian voimakas altistuminen korkealle lämpötilalle voi muuttaa kengän muotoa) ja tee sitten sileät, "viljaa vasten" olevat liikkeet.

2. Pyyhekumi

Kuten harjalla, mokkanahkaa käytetään myös kuivana. Hellävaraisen hankauksen ansiosta voit helposti poistaa tahrat, pölyn ja mudan jäämät kengistäsi.

3. Liitä, suihkuta, vaahdota

Kenkäkaupoista löydät helposti erikoisvalmisteita mokkanahkojen puhdistamiseen ja hoitoon. Nämä tuotteet eivät ainoastaan ​​poista näkyvämpää likaa, vaan myös virkistävät kenkää, ravitsevat hiuksia ja palauttavat niiden luonnollisen värin.

Muista kuitenkin valita säämiskämateriaalille oikea tuote ja käyttää sitä valmistajan suositusten mukaisesti!

Kotitekoisia tapoja puhdistaa mokkanahkaa

Kenkien puhdistamiseen voit käyttää tuotteita, joita löydät varmasti kotoasi. Tässä on muutamia helppoja tapoja puhdistaa mokkanahkasi helposti:

1. Leivän kuori

Tämä on erittäin yksinkertainen menetelmä, joka auttaa poistamaan pienen lian. Hiero nahkaa varovasti kengään, kunnes lika on poistettu. Muutaman päivän leipä toimii parhaiten (kuori ei saa olla märkä).

2. Hammasharja (välttämättä pehmeillä harjaksilla) tai pyyhekumi

Se on myös tehokas korvaaja myymälöissä oleville ammattikäyttöön tarkoitetuille kengänpuhdistustuotteille. Kun käytät niitä, sinun on muistettava, että lika tulee kuivua perusteellisesti! Hieromalla harjakset varovasti voit päästä eroon epämiellyttävästä liasta.

3. Märkäpyyhkeet vauvoille

Poikkeuksellisen yksinkertainen tapa, jonka avulla voit päästä eroon pienestä liasta kengissä, vaikka poistuisit kotoa. Riittää hieroa tahraa varovasti ja voit jatkaa nauttimista mokkanahkaisista kengistäsi.

4. Veden ja etikan seos

Sekoita aineet suhteessa 1: 1 ja hiero sitten kengät liinalla. Seuraava vaihe on pyyhkiä puhdistettava alue vain vedellä ja kuivata kenkä varovasti. Tämä menetelmä auttaa pääsemään eroon vakavammasta liasta ja epämiellyttävistä, rasvaisista tahroista.

Mokkanahkojen uusiminen

Säämiskänväristen kenkien uusiminen on täydellinen tapa nauttia niistä tulevina vuosina - tai antaa jonkun muun nauttia niistä!

Huolellinen hoito ja järjestelmällinen puhdistus eivät ehkä riitä pitämään kenkiä alkuperäisissä väreissään.

Suede -kenkien sopivasta kunnostajasta tulee hyötyä, mikä palauttaa ihon luonnollisen värin ja suojaa kengät kosteudelta ja lialta. On kuitenkin tärkeää sovittaa valmisteen väri kunnolla kengän sävyyn.

Mitä minun pitäisi välttää puhdistettaessa säämiskänahkaisia ​​kenkiä?

1. Älä pese niitä pesukoneessa tai käsin täysin veden alla - tämä materiaali kestää huonosti vettä ja niiden täydellinen kostuminen voi aiheuttaa kenkien muodonmuutoksen.

2. Kenkiä ei saa kuivata voimakkaan lämmönlähteen (esim. Patterin) lähellä tai suorassa auringonvalossa - lämpimän ilman voimakas vaikutus vääristää mokkanahkaa. Kuivaamisen aikana kannattaa jättää kengät pimeään mutta ilmavaan paikkaan ja täyttää niiden sisäosat sanomalehdillä oikean muodon säilyttämiseksi.

3. Vahvien kemikaalien käyttö, joita ei ole tarkoitettu säämiskänahan puhdistamiseen, voivat aiheuttaa värimuutoksia. Käytä siis puhdistukseen vain tämän tyyppisille materiaaleille tarkoitettuja valmisteita.

Mikä on nubuck?

Nubuck on materiaali, joka on hyvin samanlainen kuin mokka. Se on iho, jolle on ominaista näkyvät harjakset, jotka sormella vetämällä jättävät jälkeensä tummia raitoja, jotka muodostuvat muuttamalla harjasten suuntaa. Mokkanahan tapauksessa harjakset ovat paljon pidempiä.

Toinen ero on näiden materiaalien valmistustapa. Mokkanahan tapauksessa nahan sisäpuoli on kiillotettu, kun taas nupukki on kiillotettu ulkopuolelta.

Molemmat materiaalit vaativat erityistä hoitoa ja huoltoa. Voit puhdistaa nupukkia samalla tavalla kuin mokkanahkaa.