Kuinka valita oikea kengän koko


Useimmat meistä tietävät jalkamme koon, ja olemme myös tietoisia jalkineita ostaessamme, että yksittäisten valmistajien koot eroavat toisistaan.

Useimmat meistä tietävät jalkamme koon, ja olemme myös tietoisia jalkineita ostaessamme, että yksittäisten valmistajien koot eroavat toisistaan, joten kannattaa aina tarkistaa "kokotaulukko", jonka avulla voimme nopeasti orientoitua tai Esimerkiksi XX -tuotemerkin koko 42, jota yleensä ostamme, vastaa ostamamme YY -tuotemerkin kokoa 42. Joskus käy niin, että ihmiset eivät muista kenkäkokoaan tai ovat hämmentyneitä eri koosta. On olemassa tapa ja samalla yksi luotettavimmista tavoista valita kenkiä putiikista ja erityisesti verkkokaupoista ostetuista - määrittää kengän sisäpohjan sisäpituus.

Kuinka määrittää kengän sisäpohjan pituus? - Mittaa jalan pituus. Laita jalkasi sukkaan A4 -paperiarkille, piirrä sen muoto ja mittaa senttimetreinä etäisyys kahden pisteen välillä, jotka ovat eniten ulkonevat jalan ääriviivoihin eli kauimpan varpaan kärjestä kantapää. (Muista mitata molemmat jalat, joskus toinen jalka voi olla lyhyempi). Lisäämme tulokseen 0,5-1 cm noudattaen periaatetta, että mitä paksumpi jalka, sitä suurempi marginaali. Tuloksena on kengän sisäpohjan pituus. Jokaisen kenkävalmistajan on ilmoitettava kenkäosan pituus senttimetreinä, mikä on määritetty tietylle koolle. Jotkut valmistajat esimerkiksi määrittävät sisäpohjan, jonka pituus on 27 cm, koolle 40, toisille 41 ja toiset 42: lle. Kun ostat kenkiä verkossa, ilman mahdollisuutta kokeilla, muista, että kannattaa ottaa vain pituus sisäpohja, ei koko - näin vältät pettymykset liian pienillä tai liian suurilla kengillä.