Lasten tossut


Kodin ulkopuolella olevan lapsen pitäisi tuntea olonsa mahdollisimman mukavaksi. Siksi on syytä tarjota hänelle oikeat kengät päiväkotiin, jotta hän voi tuntea liikkumisvapauden pelaamisen aikana.

Muista kuitenkin, että tämä on keskeinen vaihe lapsen kehon kehityksessä, joten oikea kävely ja jalkojen terveys ovat etusijalla, kun etsimme oikeita tossuja.

Lasten päiväkengät pojille ja tytöille - kumpi valita?

Ensinnäkin terve kävely - on tärkeää pitää siitä huolta. Joten kiinnitämme huomiota siihen, ovatko tykkäämämme lastentossut vakaat, sopivan pehmeät, kevyet ja ilmavat, ja pitäkää samalla kantapää oikeassa paikassa estäen muodonmuutoksia ja taaperoiden liikkeitä. Toinen tärkeä asia on joustava pohja, joka ei naarmuta lattioita - olisi hyvä, jos siinä olisi valkoinen väri.

Katsotaanpa nenää ja niiden muotoa. Jos kengän varvas on liian terävä, lapsen varpaat menetetään liikkumisvapaudesta. Varpaiden tulee siksi olla pyöreitä ja riittävän leveitä. Päätetään myös yksinkertaisin mahdollinen kenkien kiinnitysmuoto. Velcro on ehdottomasti sopivin vaihtoehto.

Mukava ja ilmava

Tämän ikäiset lapset tutkivat maailmaa todennäköisimmin paljain jaloin, joten lastentarhojen lasten kenkien tulisi olla kevyitä ja joustavia. Silloin he eivät hillitse pieniä jalkojaan. Materiaali, josta ne on valmistettu, ei saa tahrata ihoa. Pannaan kesäkaudella reiät kengät jalkaan - tämä varmistaa oikean ilmankierron. Talvella meidän ei kuitenkaan pitäisi valita eristettyjä ratkaisuja. Lapsi leikkii lämmitetyissä huoneissa, joten se ei varmasti tule kylmäksi.

Tarkistetaan myös, millaisia ​​jalkapöydän ja jalan mittoja lapsellamme on. Kaikki leikkaukset eivät ole sopivia - kannattaa mitata useita eri malleja. Kapeiden jalkojen tapauksessa liian leveät kengät johtavat kantapään kallistumiseen ja jalkojen heittämiseen sivuttain liikkuessaan. Lapselle liian kapeat tohvelit puolestaan ​​aiheuttavat epämukavuutta, hankausta ja kipua.

On tärkeää tietää koko. Tämän ansiosta valitsemme oikean parin. Liian tiukat lasten kengät edistävät varpaiden käpristymistä, kun taas liian suuret vääristävät kävelyä ja jatkavat negatiivisia siirtymiskuvioita.

Sisävuoren tyyppi

Pohjallinen - paras vaihtoehto on nahka, hengittävä, hyvin muotoiltu. On tärkeää, että selkä on oikein joustava, mutta lähellä kantapäätä. Emme osta ortopedisia tossuja, jos ortopediseltä lääkäriltä ei ole saatu tällaisia ​​suosituksia. Tällä hetkellä on erittäin suositeltavaa olla laittamatta tällaisia ​​kenkiä lapselle.

Terveiden jalkojen ehkäisy on ensisijaisesti joustavia, mutta vakaita kenkiä, joiden avulla jalka tuntuu yhtä mukavalta kuin paljain jaloin, mutta ei ole vääntymis- ja muodonmuutosten vaaraa, koska jalka on oikein "pidetty".

Päälliset. Liian korkea voi rajoittaa liikettäsi kyykkyessä, seisoessasi tai juoksessasi. Pieni lapsi oppii juuri liikkeen tarkkuutta ja harjoittelee tasapainoa. Hän usein kaatuu ja kompastuu. Kokeilu- ja erehdysmenetelmä saa uusia kokemuksia, joten kaikkien näiden ponnistelujen ei pitäisi rajoittua millään tavalla ulkoisiin tekijöihin.

Vältä koristeellisia tossuja, jotka ovat koristeellisia vain valokuville. Niin sanottuja etanoita, kuten nimestä voi päätellä, ei ole tarkoitettu kävelylle, joten lapsi, joka viettää useita tunteja päivässä tällaisissa kengissä, voi kehittää vakavia ongelmia oikean kävelyn kanssa.

Älkäämme aliarvioiko tätä, koska päiväkoti on aika, jolloin lapsi oppii kaiken alusta ja hankitut taidot vahvistuvat. Virheelliset liikemallit pysyvät hänen kanssaan vuosia. Jätämme vauvan kengät täydelliseksi ja tyylikkäksi lisäksi muihin vaatteisiin, mutta niitä käytetään vain lastenvaunuissa. Lastenhoitoon annetaan lapselle terveet, vakaat ja pehmeät tossut, joiden ansiosta jalat kehittyvät ja muotoilevat ilman sivuvaikutuksia.

Hoito ja puhdistus

Lastenhoitokengät on valmistettava materiaalista, joka voidaan helposti pestä pesukoneessa ilman vaurioita. Taapero viettää monta tuntia tunneilla, joten kenkähygienian ylläpitämiseksi kannattaa puhdistaa ne aika ajoin ja virkistää miedolla pesuaineella.

Muodikas ja värikäs

Rohkaistakseen taaperoa, hän pisti iloisesti tossut lastentarhaan, valitaan mielenkiintoisia kuvioita ja kirkkaita värejä. Sitten jalkineista tulee lapselle jotain visuaalisesti houkuttelevaa kuin lempilelu, ei pakollinen vaatetuselementti. Boho -tyyliset tossut tai ehkä espadrilles? Jos ne täyttävät kaikki laatu- ja terveysvaatimukset, anna mielikuvituksesi valloittaa ja leikkiä muodin kanssa. Onnellinen lapsi, joka on valmis käyttämään uusia tossuja, on oston paras arvioija. Ja se on pointti!