Liian tiukat kengät? Kuinka rikkoa tai rikkoa nahkakenkiä


Ovatko uudet kengät liian tiukat? Kävelemisen yrittäminen päätyy tuskalliseen hankaukseen ja rakkuloihin? Meillä on siihen ratkaisu! Kengän rikkoutuminen on usein ainoa tapa käyttää niitä ilman ongelmia. Tästä artikkelista löydät hyödyllisiä vinkkejä nahkakenkien hajottamiseen tai erottamiseen.

Uuden kenkäparin ostamisella on joskus epämiellyttäviä seurauksia jalkaan kohdistuvan paineen muodossa. Tämä tilanne pätee erityisesti nahkakenkien kohdalla, jotka on valmistettu sekä luonnollisesta että ekologisesta nahasta. Kenkien mittaaminen kaupassa rajoittuu yleensä muutaman minuutin toimintaan. Toisaalta verkkokaupoista ostettaessa emme voi kokeilla niitä ennen kaupantekoa, koska koko ostoprosessi perustuu pohjallisen oikean koon selvittämiseen. Kotona kokeilemalla kenkiä käy ilmi, että vaikka koko on hyvä, kengän muoto ei täysin vastaa jalan rakennetta ja sen seurauksena tunnemme epämukavuutta sitä käytettäessä.

Onneksi tiedämme tehokkaita tapoja murtaa kengät hellävaraisesti niin, että ne saavat oikean koon ja muodon, minkä seurauksena niistä tulee mukavat ja poistat epämiellyttävät ja kipeät ihon naarmut. Tarkistaa, kuinka murskata tai halkaista nahkakenkiä!

Kuinka murskata kenkiä - kotitekoisia tapoja

Liian tiukkojen kenkien tehokkaiden menetelmien joukosta löydät sekä ammatti- että kotikengät, joita on käytetty menestyksekkäästi useiden sukupolvien ajan. Vanhempamme tuntemat ne ovat säilyneet tähän päivään asti ja ovat peruselinköysi epämukavissa tai liian pienissä kengissä.

  • Luotettava vasara. Ensimmäinen ajatus vastaavissa tilanteissa on murskata kengät vasaralla. Tämä on hyvä tapa, kunhan tekee sen hienovaraisesti, koska taitamaton tai liian intensiivinen vasaralla nahkakenkien lyöminen voi päätyä melkoiseen katastrofiin. Vasara toimii vain murtamaan ja pehmentämään kengän liian teräviä tai huonosti istuvia reunoja. Älä missään tapauksessa yritä käyttää tätä menetelmää kengän muissa osissa!

  • Lämmin ilma virtaa kuivausrummusta. Lämmin ilma pehmentää ihoa tehden siitä plastisemman ja helpommin mukautuvan jalan muotoon. Kun kenkä on lämmin, aseta se jalkaasi ja yritä levittää sitä, kunnes se jäähtyy. Voit toistaa toiminnon tarvittaessa. On syytä korostaa, että kuuma virta tulee suunnata vain kengän sisäpuolelle, ei koskaan suoraan nahan ulkoosiin.

  • Saappaat pakastimesta. Kyllä, tämä on myös tehokas tapa rikkoa tiukat kengät! Kaada vain vettä pusseihin ja laita ne kenkiesi sisään. Sitten sinun täytyy laittaa kengät pakastimeen ja jättää ne noin päiväksi. Veden jäätyminen lisää sen tilavuutta ja siten kenkien kokoa.

  • Kengän jakaminen. Yksi suosituimmista ja samalla eniten käytetyistä tavoista, eli perinteinen liian pienten kenkien käyttö. Kostuta paksut sukat varovasti, laita ne jalkoihin, laita sitten jalat kenkiin ja kävele ympäri taloa päivittäisten askareiden kanssa. Toimintaa tulee toistaa, kunnes se onnistuu, mutta on syytä huomata, että vaikutusten tulee ilmaantua melko nopeasti.

Kuinka murskata nahkakenkiä - ammattimaisia ​​menetelmiä

Edellä mainittujen kotihoitojen lisäksi kenkien murskaukseen tunnemme myös ammattimaisempia menetelmiä. Ne sopivat ihmisille, jotka pelkäävät kamppailua liian tiukkojen kenkien kanssa yksin ja käyttävät mieluummin asiantuntijoiden tietoja.

  • Valmistelut kenkien rikkoutumiseen. Löydät niitä kenkäliikkeistä tai suutarilta. Ne ovat yleensä aerosolin muotoisia, jotka tarvitsevat vain roiskua kengän sisäpuolelle. Aineella on pehmentävä vaikutus, mikä helpottaa epämukavan kengän levittämistä myöhemmin. 

  • säännöt. Ne toimivat hyvin paitsi nahkakenkien säilytystä helpottavana vempaimena, myös liian tiukkojen mallien suurentamiseen. Käytetystä levystä riippuen voit leventää tai pidentää kenkiä, mutta muista tehdä tämä huolellisesti. Lautan virheellinen asennus voi vahingoittaa kenkää. 

  • Suutarin apu. Viimeinen mainitsemistamme menetelmistä, mutta ei vähäisimpänä. Päätös antaa liian tiukat kengät suutarin käyttöön on joskus ainoa oikea päätös. Joten jos et halua vaurioittaa kenkiäsi, varsinkaan kalliita, käytä ammattilaisen apua. Suutari työkalujen avulla hajottaa tehokkaasti liian tiukat kengät, mikä tekee niistä mukavamman ja mukavamman käyttää. Tärkeää on, että palvelun hinta on yleensä kohtuullinen, mikä puhuu lisäksi asiantuntijan puolesta.

Mikä tahansa edellä mainituista menetelmistä auttaa tiukkojen kenkien kanssa. Muista kuitenkin, että kun yrität rikkoa nahkakenkiä itse, sinun on tehtävä se erittäin huolellisesti ja hienovaraisesti vaurioiden välttämiseksi. Jos olet huolissasi siitä, että vaikutus saattaa olla suhteeton työmäärään nähden tai että voit vahingossa vahingoittaa kenkiäsi, on ehdottomasti parempi päätös antaa kengät suutarille, joka osaa murskata kenkäsi.