Liukkaat jalat, hankaukset, varpaat - kuinka valita kengät, etteivät kärsivät?


Esteettisistä syistä ja muotista johtuen voit altistaa jalat usein epämukaville jalkineille, kuten liian korkeille korkokengille tai vertaansa vailla oleville kengille. Epämiellyttävät ja epäterveelliset kengät voivat johtaa kivuliaisiin hankauksiin, varpaille ja jopa halluksille. Tästä syystä on syytä muistaa, että jalkojesi hoito on sijoitus terveyteesi. Tarkista, kuinka valita kenkiä, jotta et kärsisi.

Kuinka valita kengät aikuisille?

Toisin kuin ilmestyminen, oikean kengänmallin valinta edes aikuiselle ei ole niin helppoa. Olet todennäköisesti kärsinyt useammin kuin kerran huonosti valituista kengistä, kuvista, hankauksista, jalkojen, vasikoiden tai selkärangan kipuista. Onneksi tämä voidaan korjata. Kun valitset kenkiä, ota huomioon seuraavat ohjeet:

  • koko

Hyvin valittu koko on erittäin tärkeä. Jalkineiden ei tulisi olla liian suuria tai liian pieniä. Jos koko on liian suuri, jalka liikkuu ja kenkä voi hankaa sitä. Lisäksi tällaisten kenkäjen käyttäminen aiheuttaa epämiellyttävää kipua jaloissa ja vasikoissa. Liian pienet kengät voivat muuttaa jalkaa. Henkilö, joka käyttää sellaisia ​​kenkiä, asettaa jalan sen ulkoreunaan tai kantapään päälle, mikä voi aiheuttaa kipua ja jopa aiheuttaa litteät jalat. Hyvin istuvilla kengillä varpaan ja varpaiden välin tulisi olla noin 5 mm.

  • Oikea muoto

Kengää valittaessa on parasta, että kengän kärki vastaa jalkasi muotoa. Hänen ei pidä sorrata tai vääristää sitä. Tämä voi johtaa rappeuttaviin muutoksiin nivelissä ja sormissa sekä halluksissa.

  • Oikea korkeus

Naisten korkokengät jalat näyttävät kauniilta. Jos haluat joskus antaa jalkoihisi levätä, mutta näyttää samalla tyylikkäältä, voit valita mukavat pumput, esim. malli Seastar ruskeat pumput tasaisella kantapäällä tai esim. mustat tohvelit kiilassa paljastamatta S22.

  • Hyvä pohja

Pohja on tärkeä myös jalkineissa, jonka ansiosta jalat voivat levätä eikä vahingoittaa sinua kävellessä. Pohja on muotoiltava siten, että se tukee jalkaa riittävästi. Tärkeintä on urheilujalkineissa, koska sen tehtävä on iskunvaimennus. Esimerkki sellaisista kengistä on mm. Nike Viale M AA2181-003 juoksukengät tai Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600 juoksukengät. Oikein muotoillut pohjat tarjoavat mukavuutta ja vakautta kävellessä ja samalla suojaavat jalkoja loukkaantumiselta.

  • Korkea laatu

Muista myös valita hyvälaatuiset kengät. Halvimmista materiaaleista ommelut jalkineet eivät pysty läpäisemään tarpeeksi ilmaa, mikä tarkoittaa, että jalat eivät hengitä ja hikoilevat liikaa. Suosittelemme esimerkiksi ruskeat kiilapumput Edeo 2354, tehty erittäin huolellisesti luonnonnahkaa.

  • Jalkineiden keveys

Kun ostat kenkiä, kiinnitä huomiota niiden painoon. On parasta, että ne ovat mahdollisimman kevyitä. Tämä vaikuttaa epäilemättä jalkojen väsymysasteeseen täyden kävelypäivän jälkeen. Raskaat jalkineet väsyttävät jalkoja enemmän ja voivat turvota tai satuttaa päivän lopussa. Suosittelemme esimerkiksi Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020 juoksukengät  kevyellä ja hengittävällä yläosalla.

Kuinka valita mukavat vauvan kengät?

Sinun on oltava erityisen varovainen, kun valitset lapsellesi kenkiä. Lastemme herkät jalat kehittyvät edelleen, minkä vuoksi he ovat erittäin alttiita muodonmuutoksille ja erityyppisille hankauksille. Muista, että lapsesi jalan kunnolla on merkittävä vaikutus hänen koko liikkuvuusjärjestelmäänsä. Mitä pitää ottaa huomioon valittaessa kenkiä nuorimmalle? Ensinnäkin:

  • koko

Vauvakengät eivät saa olla liian suuria tai liian pieniä. Liian suuri ei tue jalkoja, ja liian pieni aiheuttaa kipuja jaloissa ja polvissa, hankauksia, jalkojen muodonmuutoksia, litteitä jalkoja. Varpaiden ja varpaan välisen etäisyyden tulisi olla 5-6 mm, ja varpaat eivät saa pidä varpaita. Kengän tulee olla vakaa, mutta samalla se ei voi puristaa ja estää jalkaa.

  • muoto

Vauvan kengissä tulisi olla pyöristetyt varpaat, jotta varpaat voivat liikkua vapaasti. Esimerkiksi kengät ovat hyvä valinta American Club ruskea talvisaappaat saappaat vetoketju American 1904.

  • jutut

Pohja ja sen profiili sekä valmistusmateriaali ovat myös tärkeitä. Ihannetapauksessa kaikkien kenkäjen tulisi olla laadukkaita, pehmeitä materiaaleja, luonnonnahkaa tai puuvillaa, kuten Bartek tummansininen Rento poikien kengät 55599 laivastonsininen valmistettu luonnonnahasta, mikä mahdollistaa täydellisen istuvuuden jalkaan ilman hiertymiä.

  • Nauhoitus ja yläosa

Lasten kengät voidaan nauhoittaa tai tarranauhalla, jota on helpompi laittaa päälle ja ottaa pois. Pienille lapsille, jotka ovat äskettäin oppineet kävelemään, kengissä on oltava korkea yläosa, jotta nilkan riittävä stabilointi, esim. poikien kengät Ren Boot 1423 harmaa tai Tarranahkakengät Bartek 11703 tytöille.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hyvin istuvien kenkien valinta ei ole helppo tehtävä, jonka aikana kannattaa harkita useita tekijöitä. Kun valitset oikeita jalkineita, ota huomioon hyvä koko, materiaali, josta ne on valmistettu, pohja tai muoto. Muista, että hyvin valitut jalkineet ovat erittäin tärkeitä paitsi jalkojen, myös selkärangan hyvinvoinnille. Siksi, kohtele kenkäostoja paitsi mielenkiinnolla myös investointina terveyteen. Tutustu butymodne.pl-sivulla oleviin kenkämalleihin ja valitse sinulle sopiva vaihtoehto. Nauti ostoksistasi!