Liukkaat jalat, hankaukset, varpaat - miten valita kengät, jotta et kärsi?


Esteettisten näkökohtien ja muodin ohjaamana voit altistaa jalkasi usein epämiellyttäville jalkineille, kuten liian korkeille korkokengille tai epäsopiville kengille. Epämukavat ja epäterveelliset kengät voivat aiheuttaa kivuliaita hankauksia, rakkuloita ja jopa halluksia. Tästä syystä kannattaa muistaa, että jalkojen hoito on investointi terveyteesi. Tarkista, miten valita kengät, jotta et kärsi.

Kuinka valita kenkiä aikuisille?

Toisin kuin ulkonäkö, oikean kengän mallin valitseminen edes aikuiselle ei ole niin helppoa. Olet todennäköisesti kärsinyt useammin kuin kerran huonosti valituista kengistä, varpaista, hankauksista, jalkojen, vasikoiden tai selkärangan kipuista. Onneksi tämä voidaan korjata. Kun valitset jalkineita, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin ohjeisiin:

  • Koko

Hyvin valittu koko on erittäin tärkeä. Jalkineet eivät saa olla liian suuria tai liian pieniä. Jos se on liian suuri, jalka liikkuu ja kenkä voi hieroa sitä. Lisäksi tällaisten kenkien käyttäminen aiheuttaa epämiellyttävää kipua jaloissa ja vasikoissa. Liian pienet kengät voivat aiheuttaa jalan muodonmuutoksia. Henkilö, joka käyttää näitä kenkiä, asettaa jalkansa ulkoreunaan tai kantapäähän, mikä voi aiheuttaa kipua ja jopa litteitä jalkoja. Hyvin istuvissa kengissä varpaan ja varpaiden välisen raon tulisi olla noin 5 mm.

  • Oikea muoto

Kun valitset kenkiä, on parasta, että kengän varvassuoja sopii jalkasi muotoon. Sen ei pitäisi rajoittaa tai vääristää sitä. Tämä voi johtaa rappeuttaviin muutoksiin nivelissä ja sormissa sekä hallukseihin.

  • Sopiva korkeus

Naisten jalat korkokengissä näyttävät kauniilta. Jos kuitenkin haluat joskus antaa jalkojesi levätä, mutta näyttää yhtä tyylikkäältä, voit valita mukavat pumput, esim. malli Seastar ruskeat pumput, joissa on litteät korot tai esim. mustat melissa avoimet kiilat S22.

  • Hyvä pohja

Pohja on tärkeä myös jalkineissa, minkä ansiosta jalat voivat levätä eivätkä satuta kävellessä. Pohjan tulee olla profiloitu niin, että se tukee jalkaa riittävästi. Se on tärkein urheilukengissä, koska sen tehtävänä on vaimentaa iskuja. Esimerkkejä tällaisista kengistä ovat mm. juoksukengät Nike Viale M AA2181-003 tai juoksukengät Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600. Oikein muotoillut pohjat tarjoavat mukavuutta ja vakautta kävellessä ja suojaavat samalla jalkoja vammoilta.

  • Korkealaatuinen

Muista myös valita laadukkaat kengät. Halvimmista materiaaleista valmistetut kengät eivät päästä tarpeeksi ilmaa, mikä estää jalkasi hengittämästä ja hikoilemasta liikaa. Suosittelemme esimerkiksi ruskeat pumput kiila Edeo 2354valmistettu erittäin huolellisesti luonnollisesta nahasta.

  • Jalkineiden keveys

Kun ostat kenkiä, kiinnitä huomiota myös niiden painoon. Ihannetapauksessa niiden tulisi olla mahdollisimman kevyitä. Se vaikuttaa epäilemättä jalkojen väsymisasteeseen koko päivän kävelyn jälkeen. Raskaat jalkineet väsyttävät jalkoja ja voivat turvota tai särkeä päivän päätteeksi. Suosittelemme esimerkiksi juoksukengät Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020  kevyt ja ilmava päällinen.

Kuinka valita mukavat kengät lapselle?

Kun valitset lapselle jalkineita, sinun on oltava erityisen varovainen. Lapsemme herkät jalat ovat vasta kehittymässä, minkä vuoksi he ovat erittäin alttiita vääristymille ja erilaisille hankauksille. Muista, että lapsesi jalan kunnolla on merkittävä vaikutus koko hänen moottorijärjestelmään. Mitä pitää ottaa huomioon valittaessa kenkiä pienille? Ennen kaikkea:

  • Koko

Vauvan kengät eivät saa olla liian suuria tai liian pieniä. Liian suuret eivät tue jalkojasi, ja liian pienet aiheuttavat jalka- ja polvikipuja, hankauksia, jalkojen epämuodostumia ja litteitä jalkoja. Varpaiden ja kengän varren välisen etäisyyden tulisi olla 5-6 mm, eikä varvassuojus saa rajoittaa varpaiden liikettä. Kenkien tulee olla vakaat, mutta samalla ne eivät saa puristaa tai tukkia jalkaa.

  • Muoto

Lasten kengissä tulee olla pyöreät varpaat, jotta varpaat voivat liikkua vapaasti. Esimerkiksi kengät ovat hyvä valinta American Club ruskeat talvikengät saappaat amerikkalaiset 1904.

  • Materiaali

Pohja, sen profiili ja materiaali ovat myös tärkeitä. Ihannetapauksessa kaikkien kenkien tulisi olla laadukkaita, pehmeitä materiaaleja, luonnonnahkaa tai puuvillaa, kuten Bartek tummansininen Vapaa -ajan poikien kengät 55599 tummansininen valmistettu luonnollisesta nahasta, mikä mahdollistaa täydellisen istuvuuden jalkaan ilman hankautumisvaaraa.

  • Nauhoitus ja ylempi

Lasten kengät voivat olla nauhoitettuja tai tarrakiinnikkeitä, jotka on helpompi pukea ja riisua. Pienillä lapsilla, jotka ovat äskettäin oppineet kävelemään, kengissä on oltava korkea yläosa riittävän nilkkatuen, esim. poikien kengät Ren But 1423 harmaa jos Velcro -kengät Bartek 11703 tytöille.

Kaiken kaikkiaan hyvin istuvan kengän valinta ei ole helppo tehtävä, ja sinun on otettava huomioon useita tekijöitä. Oikeita jalkineita valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota oikeaan kokoon, materiaaliin, josta ne on valmistettu, pohjaan tai muotoon. Muista, että hyvin valitut jalkineet ovat erittäin tärkeitä paitsi jalkojesi hyvinvoinnille myös selkärangallesi. Siksi pidä kenkien ostamista paitsi nautintoina myös investointina terveyteen. Tarkista KeeShoes -kenkämallit ja valitse sinulle sopiva vaihtoehto. Nautimme ostoksistasi!