Löydä todistettuja tapoja tehdä liian tiukkoja kenkiä


Oikea jalkineiden valinta on tärkeää paitsi tilaisuuden, myös terveytesi kannalta. Liian tiukat kengät, olivatpa ne kuinka tyylikkäitä tahansa, voivat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Huonosti istutetut jalkineet voivat aiheuttaa monia epämiellyttäviä ja vaikeita sairauksia. Ota selvää, miten voit estää niitä ja mitä tehdä, jotta kengät ovat liian tiukat ja istuvat paremmin.

Enemmän haittaa kuin hyötyä

Liian tiukat kengät, jopa tyylikkäimmät ja ainutlaatuisimmat, voivat tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä. Ota selvää yleisimmistä tiukkojen kenkien ongelmista ja niiden ehkäisystä. 

Yksi vaikeimmista tiukkojen kenkien aiheuttamista ongelmista ovat rakkulat. Ne syntyvät sen seurauksena, että jalka hankaa kengän sisäpintaa vasten. Rakkuloja ilmaantuu usein, kun käytät ensimmäistä kertaa uutta kenkäparia. Siksi älä unohda erottaa kenkiäsi ennen kuin näytät ne maailmalle ensimmäistä kertaa. Vietä muutama päivä hankalia jalkineita käyttäessäsi päivittäisiä kotitöitäsi. On parasta, jos olet kärsivällinen ja käytä niitä noin tunnin ajan joka päivä. Kun tunnet kenkäsi puristavan sinua voimakkaasti, käytä paksuja villasukkia. Tämän ansiosta kengät erottuvat entistä nopeammin. Vältä myös uusien kenkien käyttöä päivän aikana. Sen sijaan käytä niitä vähitellen ja varmista, että ne sopivat kunnolla jalkaasi. Näin estät varmasti rakkuloiden muodostumisen.

Toinen ongelma tiukoissa kengissä ovat sisäänkasvaneet varpaankynnet. Tällaisissa kengissä kynsillä on liian vähän tilaa ja se alkaa kasvaa sitä ympäröivään ihoon. Tämän seurauksena kamppailet kynsien tulehduksen ja arkuuden kanssa. Jotta näin ei tapahdu, muista pitää kynnet lyhyinä ja noudata todistettuja tapojamme tehdä liian tiukkoja kenkiä.

Monilla naisilla, jotka päättävät käyttää liian tiukkoja korkokenkiä, joissa on kapea kärki, on ongelmia nuppien kanssa. Tämä jalan ruma epämuodostuma ilmenee ensimmäisen varpaan alueella ja voi olla todella tuskallista ja sitä hoidetaan leikkauksella. Onneksi tiedämme tehokkaita menetelmiä tiukoille kengille, jotka auttavat sinua välttämään tämän taudin.

Hanki yksi koko

Tiukat kengät, joita et voi enää palauttaa kauppaan, voivat tehdä sinut unettomaksi. Onneksi sinun ei tarvitse laittaa niitä huutokauppaan tai antaa niitä ystävällesi. Tiedämme tehokkaita menetelmiä, joiden avulla voit venyttää kenkiäsi yhteen kokoon. Työskennellä!

Kuivaa hiuksesi kenkien sijaan!

Sama työkalu, jota käytät hiusten kuivaamiseen, voi tehdä ihmeitä liian tiukoilla nahkakengillä. Pue jalkaan mahdollisimman monta paria sukkia ja käynnistä kuivausrumpu. Taivuta jalkojasi ja heiluttele varpaitasi ohjaten lämmintä ilmaa ahtaimpiin paikkoihin. Muista, että kuivausrumpu on pidettävä liikkeessä, jotta iho ei polta. Älä riisu kenkiäsi ennen kuin ne ovat jäähtyneet ja nauti todellisesta mukavuudesta! Suosittelemme käyttämään kengänhoitoainetta, joka ehkäisee mahdollisia halkeamia kengän pinnassa. Varoitus! Tätä menetelmää ei suositella liimatuille kengille - liimaus voi heiketä.

Jäädytä vesipallo

Pinnalla katsottuna ilmapallon jäädyttäminen näyttää naurettavalta ajatukselta. Murphyn lain mukaan se kuitenkin tuottaa hämmästyttäviä tuloksia. Kaada vettä ilmapalloon, sido se ja pudota se lähelle kengän tiukinta kohtaa. Laita kenkä pakastimeen ja odota, että pakkasvesi laajenee ja laajenee samalla kenkäsi. Ilmapallon sijaan voit käyttää tavallista vedellä täytettyä pussia. Varmista kuitenkin, ettei se vuoda. Muuten jalkineet voivat vaurioitua. Kun saappaat on otettu pakastimesta, jätä ne huoneenlämpöön noin 20-30 minuutiksi. Tämän ajan jälkeen päästä eroon ilmapalloista ja kokeile kenkiä. Toista prosessi tarvittaessa.

Käytä märkiä sanomalehtiä

Kostutetut sanomalehdet ovat hyödyllisiä myös kenkien venyttämiseen. Murskaa ne ja laita kenkiisi niin paljon kuin voit. Varo kuitenkin liioittelemasta, jotta jalkineet eivät väänny. Anna sanomalehtien kuivua ja kokeile kenkiä uudelleen. Näin niistä tulee joustavampia ja venyvämpiä. Voit onnistuneesti korvata sanomalehdet kosteilla sukkilla, jotka on kääritty palloiksi.

Käytä alkoholia

Jos sinulla on ongelmia tiukkojen kenkien kanssa, tarvitset vähän alkoholia, etkä hukuta surujasi ;-) Sekoita alkoholi veteen suhteessa 1:1 ja hiero sitä suoraan kengän osiin, jotka painavat sinua. Aseta ne nopeasti jaloillesi ja käytä niitä, kunnes alkoholi on kuivunut. Jos et ole vain puristuksissa yksittäisistä jalkineista, vaan se on kokonaisuudessaan liian tiukka, voit kostuttaa puuvillasukat valmistetussa liuoksessa. Muista puristaa niitä hyvin ennen kuin laitat ne päälle. Käytä sukkia tiukoilla kengillä, kunnes alkoholi on täysin kuiva.

Riippumatta siitä, ovatko kengät liian tiukat pituudeltaan tai leveydeltään, uskomme, että menetelmämme auttavat sinua ratkaisemaan tämän ongelman tehokkaasti. Kuvattuja menetelmiä käyttämällä varpaat ja kantapäät saavat lisää tilaa ja jalkasi maksavat sinulle erinomaisen kunnon. Sinulla ei ole mitään menetettävää!