Lyhyt kantapään historia


Kengät, joissa on kantapäät, saavat meidät tuntemaan enemmän naisellisuutta, houkuttelevuutta. He lisäävät meidät muutaman senttimetrin korkeuteen, mutta myös itseluottamukseen ja sukupuoleen. Meidän jalkamme ovat pidempiä ja siluetti ohuempi. Nykyään ne liittyvät naisellisuuteen, mutta ovatko ne aina olleet sellaisia?

Kengät, joissa on kantapäät, tekevät meistä feminiinisempiä, houkuttelevampia. He lisäävät meidät muutaman tuuman korkeuteen, mutta myös itseluottamukseen ja sukupuoleen. Meidän jalkamme ovat pidempiä ja siluetti itsessään ohuempi. Nykyään ne liittyvät naisellisuuteen, mutta ovatko ne aina olleet sellaisia?

Olemme eläneet ilman kantapäät tuhansia vuosia. Muinaiset kreikkalaiset ja roomalaiset kengät eivät ole muuta kuin tasainen nahkainen pohja, jota jalkojen tukena on nilkkojen ympärillä olevien nilkkojen ansiosta. Korkeat korot ja kiilat kului vain näyttelijöiden toimesta, jotta amfiteatterien katsojat voisivat nähdä ne paremmin. Keskiajalla puolestaan ​​tukkeutui paksu, melko korko korko, joka kiinnitettiin jalkaan paksulla nahkavyöllä. Naiset ja miehet käyttivät tällaisia ​​kenkiä. Heillä ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä eleganssin kanssa, heidän tehtävänä oli suojella kylpytakit mutasta.
Kulma, joka on samankaltainen kuin mitä tiedämme tänään, esiintyi vasta 1500-luvulla, ja kaikki venetsialaisten kenkien takia. Nämä keksittiin myös suojaamiseksi. Kaupungin menevät laguunin tulvat naiset joutuivat suojelemaan jalkojaan ja silkki-mekkojaan. Heidän korkokorkoiset tukkansa, nimeltään chopins, tuettiin postissa noin puolivälissä jalkaa pitkin. Pylväät olivat erittäin korkeita, joskus jopa 75 cm korkeita.

Mustat nahkapumput Kati 715

1700-luvulla kantapäästä tuli jokapäiväinen todellisuus ... miehille. Kävi ilmi, että kantapäät sopivat erinomaisesti ratsastukseen, erityisesti taistelussa, koska he tukkivat täydellisesti ratsastajan jalka. Tämän takia hän luultavasti seisoi jalustassa ja voi hyökätä vihollista vastaan.
Valitettavasti kantapään oli keskeytettävä uransa suuren vallankumouksen aikana. Hän oli aristokraattien ominaisuus, joten korkeiden korkojen kuluminen saattoi joutua kärsimään giljotiinista. Siksi hän katosi muodin historiasta Ranskassa ja myöhemmin koko Euroopassa.

Pumput Spagetti Espinto 456 musta

1800-luvun lopussa korot olivat jo lähellä lopullista muotoa. He menivät kengän reunaan, kantapään alla, ja kaarituen tuki kannen puu- tai metalliosaan. 20. vuosisadan alussa kantapäät muuttuivat lopulta naisten ominaisuudeksi.