Mistä tennarit tulivat? Suosituimpien urheilukenkien historia


Kengät ovat epäilemättä yksi suosituimmista ja kuluneimmista kengistä. He yhdistävät sukupolvia ja ammatteja - niitä käyttävät rock-tähdet, näyttelijät, toimittajat, bloggaajat ja peruskoululaiset. Muodikkaan ominaisuus, valkoinen pohjat ovat olleet maailmassa jatkuvasti useita vuosikymmeniä. Mistä tennarit tulivat ja mikä teki niistä niin kuuluisia?

Kumi-vallankumous

Kenkien ainutlaatuinen elementti on kumia. Ensimmäinen ajatus käyttää tätä materiaalia kenkien valmistuksessa oli Wait Webster vuonna 1832. Hänen ajatuksensa osoittautui osumaksi, minkä vuoksi hän patentoi sen nopeasti. Modernia ratkaisua käytettiin urheilujalkineissa, joita pyöräilijät olivat innokkaasti käyttäneet ja joita käytetään pelaamaan krikettiä. Ajatus tehdä aitoja urheilukenkiä kumipohjilla ajoi Joseph Wiliam Fosterin päähän. Pienen englantilaisen tehtaan perustaja, joka avattiin vuonna 1890, näki kumin mahdollisuuden. Hänen karisminsa on tehnyt pienyrityksistä tunnistettavaksi ja Reebok-brändi tunnetaan tänään kaikkialla maailmassa.

Tähtien syntymä

Foster-kengät eivät muistuttaneet tunnettuja urheilumalleja. Tennistien historian läpimurtopäivä on 1908. Yhdysvalloissa Marquis M. Converse päätti luoda pari urheilukenkiä koripalloilijoille. Hän suunnitteli nilkka-pituudeltaan kevyitä saappaita, joissa oli paksu kumi. Ominaisuus, valkoinen zelówka ja materiaalin tumma yläosa sekä tähti nilkassa - näin näytti ensimmäiset All Stars -kengät. Tuotemerkin symboli on säilynyt tähän päivään asti. Kenkiä tarkasteltaessa voimme tunnistaa muutamassa sekunnissa, onko joku alkuperäinen, ikoninen Convers.

Tie ylös

lenkkarit johti suosio Charles "Chuck" H. Taylor - koripallotähti. Se oli hän, joka näytti maailman valkoiset pohjat koripallokentällä. Hän suostui mainostamaan Conversyn sen jälkeen, kun hän on tehnyt muutoksia alkuperäisiin kenkiin. Seuraavaksi kaikki meni hyvin nopeasti. Ystävät ja ystävät ja ennen kaikkea Chuckin fanit halusivat saada suosikkikengät jalkoihinsa. Urheilun maailma on asettanut uuden suuntauksen, jota seuraa katu nopeasti. Tennarit tulvivat USA: n kaupunkeja.

Kengät kotimaan palveluksessa

Armeija arvosti lenkkarien mukavuutta ja monipuolisuutta. Kengistä tuli pakolaisvaruste sotilaille viime vuosisadan 40- ja 50-luvuilla. Kävi ilmi, että yhtenäinen kulutusjalkine, jossa kumipohja, oli myös siviilikäyttöön. Sneakers suosikki armeijan saappaat? Se oli täydellinen ja välttämätön suositus Converse-tuotemerkille.

Rock'n'roll - tennarit subkultuurien käsissä

1950-luvulla ja 1960-luvulla kengät olivat nuorten jalkoja ympäri maailmaa, jotka kiehtoivat musiikin uudet suuntaukset. Tennarit tulivat kulttuurivallankumouksen symboleiksi ja tärkeäksi tekijäksi kukkaenergian liikkeessä. Sen jälkeen musiikilliset tähdet ovat hyväksyneet kengät, joissa on valkoinen kumipohja. Seuraavien vuosikymmenten aikana suurimpien bändien ja solistien jäsenet perustivat ne konsertteihin, tapaamisiin faneille tai ostoksille. Conversachissa 90-luvulla mm. Kurt Cobain ja Axl Rose. Tällä hetkellä näemme ne teini-ikäisenä - Justin Bieber.

Tennarit Puolassa

Urheilukengät Stomil valmisti Puolassa 1930-luvulla. Kengät olivat suosituimpia vaellusjalkineita, joten heidän nimensä: "Tramp" on vaeltaja tai ratsastaja.

Kenkien historia on erittäin kiehtova. Ajatus siitä, miten kumisoolia voidaan käyttää tehokkaasti, meni ympäri maailmaa ja tuli Yhdysvaltoihin Euroopasta. Koripallokentän urheilujalkineet tulivat nopeasti armeijan pakollisiin varusteisiin, ja niistä tuli pian tähtien suosikki malli. Nykyään nilkan tyypillinen tähti tuntee koko maailman, ja Convers on yksi halutuimmista kengistä.