Mitä tehdä, jotta kengät eivät kastu? Se on helppoa!


Syksy on poikkeuksellisen sateista aikaa. Vaikka Wellington-saappaat tuntuvat tuolloin järkevimmältä vaihtoehdolta, ne eivät aina sovi jokaiseen asuun. Voit välttää flunssan märistä kengistä, kun noudatat muutamia vinkkejä. Tarkista, kuinka suojaat kenkiäsi kosteudelta ja pidät jalkasi kuivina sääolosuhteista riippumatta.

Miksi kenkäni kastuvat?

Astuitko lätäköön? Kaatoitko juomasi juokseessasi? Kengät voivat kastua monista syistä. Pääasia on altistaa ne äärimmäiselle kosteudelle. Kun vettä tihkuu päällisen tai pohjan materiaalin läpi, kenkäsi imee sen itseensä ja tekee jalkasi märkiksi. 

Tämän seurauksena suosikkikengät voivat vaurioitua ja voit vilustua helposti. Vilustuminen ei kuitenkaan ole kaikki, mihin sinun tarvitsee varautua käyttämällä läpimäriä jalkineita. Märkien jalkojen hankaaminen märkiä kenkiä vasten voi aiheuttaa kivuliaita rakkuloita ja jopa ihon halkeilua jaloissa. 

Diabeetikoille tämä on vaarallista ja voi kestää kuukausia parantuakseen ja johtaa jopa epämiellyttävään infektioon. Märät kengät aiheuttavat myös sieni-infektioita, jotka voivat levitä kynsien ympärille. 

Jotta näin ei tapahdu, noudata vinkkejämme pitääksesi jalat kuivina. Olemme käsitelleet niitä tässä artikkelissa.

Tarkista sääennuste

Jos olet vaeltamassa ja astut vahingossa lätäköön, joka osoittautuu syvemmäksi kuin alun perin luulit, kenkäsi voi kostua ja jopa kastua. Helpoin tapa välttää tämä skenaario on tarkistaa nykyinen sääennuste ja säätää jalkineitasi sen mukaan.

Jos jalkineitasi ei ole valmistettu vedenpitävästä materiaalista, sade ja lumi voivat saada kosteutta tunkeutumaan saappaan ja sukat kastumaan. Tästä syystä yritä aina säätää ne vallitsevan sään mukaan.

Valitse oikeat jalkineet fyysiseen toimintaan

Yhtä ongelmallista on intensiivisen toiminnan suorittaminen sopimattomissa jalkineissa. Tässä tilanteessa koko kehosi tuottaa lisääntynyttä lämpöä, mikä voi saada jalkojasi hikoilemaan ja saada kengät märiksi.

Jotta näin ei tapahdu, valitse hengittävät kengät, jotka on valmistettu fyysiseen toimintaan tarkoitetuista materiaaleista. Lisäksi voit käyttää suihketta tai talkkia poistamaan liiallisen jalkojen hikoilun ongelman.

Syksyllä ei vain kumisaappaat

Sadesaappaat ja sade ovat täydellinen kaksikko. Nämä kengät ovat mahdollisimman vedenpitävät, mutta niiden käyttö ei ole täysin hyödyllistä jaloillesi. Asianmukaisen ilmanvaihdon puute voi aiheuttaa jalkojen voimakasta hikoilua, joka ei ainoastaan ​​aiheuta epämiellyttävää hajua, vaan voi myös pitkällä aikavälillä aiheuttaa jalkojen ja kynsien mykoosia. 

Onneksi on olemassa useita tapoja välttää kumppaneiden käyttöä puvun kanssa ja pitää kengät kuivina. Sinun tarvitsee vain hankkia erityisiä kosteudenestotuotteita tai käyttää alla kuvattua kotitekoista menetelmää.

Jalkineiden kyllästykset ja sprayt

Liikkeistä on saatavilla erityisiä kyllästys- ja suihkeaineita, jotka estävät kenkiäsi kastumasta. Niiden hinta ei ole erityisen korkea, ja ne voivat tehokkaasti estää liotuskenkien ongelman.

Muista varmistaa ennen tuotteen levittämistä, että se on omistettu materiaalille, josta kengän päällinen on valmistettu. Älä myöskään unohda puhdistaa kengät perusteellisesti ennen kyllästyksen tai suihkeen levittämistä. Näin voit olla varma, että tuote tuottaa halutut tulokset ja että jalkasi pysyvät kuivina.

Kotihoito märille kengille

Internetistä löydät useita kotibudjetoituja tapoja estää kangaskengät kastumasta. Tarvitset vain... kynttilän ja hiustenkuivaajan. 

Hiero päällisen materiaalia huolellisesti kynttilällä ja kuivaa kenkä hetken aikaa lämpimällä ilmavirralla. Näin vaha pääsee kaikkiin kolkoihin ja koloihin ja muodostaa suojakerroksen kosteutta vastaan.

märät kengät? Se ei ole ongelma!

Lempikengät ovat täysin kastuneet ja luulet, että ne voi vain heittää pois? Rentoutua! Meillä on tapa. Ole kärsivällinen ja anna niille aikaa kuivua kokonaan. Nopeuta tätä prosessia vetämällä pohjallinen kengän ulkopuolelta ja antamalla sen kuivua erikseen.

Vältä kenkien kuivaamista hiustenkuivaajalla tai altistamasta niitä suoralle auringonvalolle. Tällä tavalla kengät voivat alkaa hajota ja menettää alkuperäisen värinsä. Jos vielä välität ajasta, sujauta kenkiisi rullattu sanomalehtipallo. Paperi imee vettä ja jalkineet kuivuvat paljon nopeammin.

Mitä tehdä, kun kenkäni kastuvat?

Jos et voi riisua läpimäriä kenkiäsi, mene lähimpään kioskiin ja osta sanomalehti. Kääri jalkasi sillä ja laita ne takaisin kenkiisi. Voit käyttää kuminauhaa pitämään sen paikallaan. Sanomalehti imee kosteutta ja pääset helposti lähimmälle bussipysäkille ja palaat kotiin. Jos sinulla on pitkä matka edessäsi, muista vaihtaa sanomalehti silloin tällöin.

Toinen tapa on käyttää muovipusseja. Heti kun näet, että sade on tulossa etkä voi suojautua sateelta, kääri laukku jalkasi ympärille ja työnnä se kenkiisi. Vaikka se ei ole ihanteellinen ilmankierron häiriön vuoksi, se on paljon parempi kuin antaa jalkojen kastua kokonaan.

Katso kuinka helppoa se on? Olemme varmoja, että selviät neuvoistamme äärimmäisissäkin olosuhteissa etkä tule koskaan yllättymään.