Miten hoitaa talvikengät?


Näyttää siltä, että kevät on asettunut kotiin hyväksi. Olet jo valmistautumassa kevätpuhdistukseen ja unelmoitko kesän mekkojen ja lenkkarien tai sandaalien aloittamisesta? Tiedättekö, miten hoidat talvikengät? Jos näin ei ole, on tarpeen lukea tämä artikkeli!

Vaikuttaa siltä, ​​että kevät on asettunut hyväksi. Oletko valmistautumassa jo keväänpuhdistukseen ja unelmoit päällään kesäpukuista ja lenkkarista tai sandaaleista? Ja tiedät miten hoitaa talvikengät? Jos ei, lue tämä artikkeli!

Luulen, että kaikki haluaisivat vaatekaappiin sellaisen tilauksen kuin Perfect Housewife - erillinen kenkäkaappi, laatikot lisävarusteille
ja korut, identtiset, tasaisesti roikkuvat ripustimet värikkäillä jousilla ja kengillä, jotka makaavat kohteliaasti läpinäkyvissä laatikoissa. Ei epäilystäkään - se on hienoa! Mutta kenellä on aikaa tähän? Kenellä on niin paljon itsensä kieltämistä? Ja ennen kaikkea: kuka haluaa käyttää bajonettisummia ripustimiin ja läpinäkyviin laatikoihin? Tai ehkä on parempi ostaa uusia baleriineja tai lenkkarit tästä rahasta? Noudata alla olevia sääntöjä, jos haluat tilauksen kenkäkaapista mutta ilman viikon puhdistusta.

Tavoitteet ovat selkeät:

Emme halua yllättyä rikkoutuneesta vetoketjusta tai kadonneesta iskusta marraskuussa.

Kengän on oltava parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Ja vaatekaappi on tilattava.

Alussa teemme perusteellisen katsauksen kengistä syksyllä ja talvella. Katsomme kantapäätä, tarkistamme, ovatko vetoketjut jumissa ja pohjat eivät kuori irti yläosasta. Valitsemme uudistamiseen sopivat kengät ja annamme ne kengänvalvojalle. Jos pohja on murtunut, korot ovat rikki tai kiertyneet tai vuori kulunut - mitään ei voida tehdä. Tällaiset kengät on parasta laittaa roskakorin alle, ehkä ne palvelevat joku muu tai vain heittävät ne pois. Jalkineiden uudistamiskustannukset talven jälkeen alkavat noin 20 zlotya ja päättyvät 100 zlotya.

Tässä vaiheessa on syytä tarkistaa kaikki talvi- ja syksykengät. Jos kenkiä ei ole käytetty kahta vuodenaikaa, on parasta palauttaa ne, myydä tai vaihtaa ne. Internet tarjoaa monia mahdollisuuksia. Ei ole mitään järkeä pitää kenkiä kaapissa, jonka siirrämme paikasta toiseen. Ei ole totta, että käyttämättömät kengät eivät vahingoita. Jos niitä ei ole kiinnitetty kunnolla, ne voivat muodonmuuttua, muuttaa väriä, haalistua ja jopa halkeilla.

Tässä vaiheessa olisi hyvä muistaa kengät, joita käytämme työssä. Jos olet vaihtanut kenkiä töissä koko syksyn ja talven, kannattaa tarkistaa niiden kunto ja palauttaa ne uudistamista varten. Ehkä nauhat täytyy korvata tai iho haluaa nesteytystä? Tai ehkä kaivoksesi tarvitsevat uuden sukan? Keväällä vaihdat kenkiä todennäköisesti harvemmin, joten on hyvä aika miettiä uudistumista.

Kun saat kenkäsi korjauksesta, tarkista tarvitaanko uusia pohjallisia tai nauhoja. Ehkä kannattaa mainita ne ja olla ajattelematta sitä puolessa vuodessa?

Ja nyt tärkein: kengät on jo uudistettu tai ne, jotka eivät tarvitse korjausta, puhdistamme huolellisesti, päästämme eroon hiekasta
Ravista pohjista niin, että sisälle ei jää mitään, ja levitä paksu kerros kenkälakkaa, mutta älä kiillota niitä! Täytämme sanomalehdissä valmistetut kengät ja laitamme ne tasaisesti laatikoihin. Voimme laittaa palan puuvillatappoa laatikkoon
tipalla tai kahdella eteeristä öljyä. Voimme valita tuoksun harkintamme mukaan. Suosittelemme laventelia, gardeniaa tai santelipuu.

Jos sinulla on epämiellyttävän hajun ongelmia, on parasta laittaa ruokalusikallista ruokasoodaa vanhoihin sukkiin (ne eivät voi olla reikiä täynnä) ja laittaa ne kenkiin ennen kuin ne täytetään sanomalehdillä. Soda imee huonot hajut ja desinfioi. Kengät ovat kuin uudet!

Kun kaikki kengät makaavat hiljaa kaapissa ja pudotavat kevätuneen, on syytä pohtia, tarvitsemmeko tulevana talvikautena uusia kenkiä. Jos näin on, kannattaa tutustua myyntitarjouksiin! 

Muista, että hyvin hoidetut kengät palvelevat sinua paremmin ja pidempään!