Miten nastat saapuivat naisten muodin kanoniin?


Kun kuvitellaan, miten kaunis, luottavainen ja seksikäs nainen näyttää, kuvassa on tärkein paikka nastoilla. Korkokengät, jotka muotitalojen ei pitäisi olla alle 9 senttimetriä, ovat tulleet toivottavaksi osaksi suuryritysten pukeutumissääntöjä ja arvokasta naisellisuutta. Kuka keksi kengät ja miten tällaiset jalkineet tulivat muoti-kanoniin?

Egyptin lihakaupoista, Mongolian steppien kautta, Medici-oikeuteen

Korkokengät Egyptiläiset keksivät ne. Teurastajan työntekijät eivät halunneet tahrata vaatteita, joten he panivat erityisiä jalkineita, jotka auttaisivat heitä välttämään kosketusta lattian tulvaan. Mongolit - ratsastusmestarit arvostivat korkokenkien käytännöllisyyttä. Kolmannentoista vuosisadan aikana korkokorkoiset kengät asettuivat hyvin telineisiin ja mahdollistivat heidät jäädä satulaan edistyneiden ohjausten aikana. Ensimmäinen maininta koroista, joiden piti lisätä naisen korkeus ja tehdä hänestä kaunis, tulevat Medici-tuomioistuimelta. Katarzyna Medycejska pani hänen korkokengänsä kengät Orleans Prince Henry de Valoisille. Se oli todellisen muodin vallankumouksen alku, ja ranskalaiset aristokraatit ottivat nopeasti uuden trendin ja tuomioistuin oli täynnä korkeita korkoja kantavia naisia. Ranskalaisen tyylin korkokengillä oli oltava punainen pohja ja kantapää, ja edessä oli tyylikäs kulta solki. Ranskassa vuonna 1798 puhkesi tapahtunut mullistus tukki tehokkaasti aristokraattisten jalkineiden muotia.

Valmistettu Yhdysvalloissa, fysiikka ja kevyet käytännöt sekä Christian Diorin muodin luominen

Korkokorkoiset kengät unohdettiin lähes 100 vuotta. Vasta 1888 Yhdysvalloissa korotettiin ensimmäinen kenkätehdas. Todellinen läpimurto tuli, kun fysiikka liittyi naisten jalkineiden rakentamiseen. Fyysikko Olbrecht Kliczka työskenteli kantapään muoto ja muoto, jota nykyään pidetään korkokengän isänä. Prototyypit eivät olleet kaikkein miellyttävimpiä, mutta he saivat nopeasti valon moraalin hyvät hyväksynnät. Vasta vuonna 1947 korkokengät menivät jälleen salongeihin. Tästä huolehti muotisuunnittelija Christian Dior, joka julkaisi tunnetun naisen valkoisessa turkissa, hehkutetussa hameessa, leikattu hattu ja korkokengät.

Kävijä kaiken aikaa ja seksuaalinen vallankumous

Muotitalolle Dior työskenteli Roger Vivera - erittäin lahjakas kenkämies. Hän oli sitoutunut luomaan ja suunnittelemaan kenkiä Christian Diorin visiosta. Aiguille - ensimmäiset kengät, joissa oli kantapää, jota vahvistettiin teräksellä, joten se ei rikkoutunut kävelemään - tuli ulos kädestään. Ensinnäkin naiset olettivat nastat pitkille mekoille ja hameille. Kengän pyöreä kärki, joka vilkkuu kankaan taitosten alapuolelta, sytytti miesten aistit punaisiksi. Diorin hankkeesta moraalisen vallankumouksen puhkeamiseen on kulunut 13 vuotta. Maailma on löytänyt kauniin ja houkuttelevan Marylin Monroen, joka rakasti nastoja. Hetken kuluttua Twiggy tuli muotiasemalle - kauniiden jalkojen omistajalle, jonka suunnittelijat päättivät näyttää sarjaan minihame ja korkokengät. Niinpä kantapäät ja hoikka, paljaat naiset jalat ovat tulleet symboleiksi seksi- ja itseluottamuksesta. Maailma meni hulluksi näihin kenkiin, ja mitä lyhyemmät hameet tulivat, korkeampia kantapäät oltiin heille.

Nykyään korkokengät kuuluvat myös suosituimpiin naisten kenkiin, jotka lisäävät charmia ja luottamusta miljoonille naisille ympäri maailmaa. Täydellisesti istuvat housut rypistyksessä, lyijykynällä tai 50-luvun tyylillä pukeutuneessa mekossa. Kauniit korkokengät eri väreissä tarjoavat ButyModne.pl-verkkokaupan.