Miten valita oikea kengän koko


Suurin osa meistä tietää jalkojen koon, tiedämme myös, kun ostat jalkineita, että yksittäisten valmistajien koko on erilainen.

Useimmat meistä tietävät jalan koon, tiedämme myös, kun ostat jalkineita, että yksittäisten valmistajien koot ovat erilaisia, joten kannattaa aina tarkastella "kokotaulukkoa", jonka avulla voimme nopeasti suunnata esimerkiksi XX-brändin koko 42, joka tavallisesti on ostamme sopii YY-brändin koko 42, jonka ostamme. Joskus sattuu, että ihmiset eivät muista heidän kengän kokoa, tai ne sekoittuvat eri kokoja. Kengän valitseminen boutique-kaupassa ja erityisesti verkkokaupoista ostettujen kenkien valitsemisessa on tapa ja samalla yksi luotettavimmista menetelmistä, joissa määritetään kengän sisäosan pituus.

Miten kengän pohjallisen pituus määritetään? - Mittaa jalkan pituus. A4-paperikappaleessa laitamme jalka sukkaan, hahmotellaan sen muoto ja sitten mitataan senttimetreinä kahden kaikkein ulkonevan jalan jalkojen, eli kauimpana olevan varren kärjen ja kantapään välinen etäisyys. (Muista mitata molemmat jalat, joskus yksi niistä voi olla lyhyempi). Lisää 0, 5- 1 cm tulokseen, joka perustuu siihen periaatteeseen, että pyöreä määrä, sitä suurempi on varastossa. Saatu tulos on kengän sisäpohjan pituus. Jokaisen jalkineiden valmistajan on annettava senttimetreinä kengän pohjallinen, joka on määritetty määrättyyn kokoon. Jotkut valmistajat esimerkiksi sijoittavat 27 cm: n pituisen levyn koon 40, toiset 41: een ja muut 42: een. Kenkien ostaminen verkossa ilman mahdollisuutta kokeilla, muista, että kannattaa ehdottaa vain sisävuoren pituutta eikä koko - vältämme näin pettymykset ovat liian pieniä tai liian suuria.