Mitkä kengät sopivat rummutukseen? Saat vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Aloitatko seikkailusi rummuilla ja mietit, mitkä kengät olisivat paras valinta? Tai ehkä olet toistaiseksi soittanut vain sukissa, mutta aiot antaa konsertteja ja tarvitset kenkiä, jotka eivät petä? Olitpa aloittelija tai edistynyt rumpali, oikea kenkäpari on varmasti hyödyllinen.

Paljain jaloin vai kengissä?

Rummutit ovat jakautuneet - toiset soittavat mieluummin paljain jaloin, kun taas toiset eivät voi kuvitella pelaavansa ilman kenkiä jalassa. Jokaisella näistä vaihtoehdoista on etunsa ja haittansa.

Rumpattamalla paljain jaloin tunnet polkimet paremmin ja hallitset niitä tehokkaammin. Lisäksi väsyt paljon hitaammin, koska sinun ei seuraa ylimääräistä painoa kenkien muodossa. Jos et kuitenkaan ole tarpeeksi varovainen, jalkasi voivat loukkaantua ja niiden ja polkimien välinen kitka voi aiheuttaa kivuliaita rakkuloita.

Tämän estämiseksi monet rumpalit haluavat soittaa kengissä. Lisäksi kenkien käyttäminen rumpujen soittamisen aikana parantaa lyöntivoimaa ja parantaa mukavuuttasi, mikäli valitset oikeat kengät.

Mietitkö, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta olosi olisi mahdollisimman mukava? Olet tullut oikeaan paikkaan! Olemme koonneet oppaaseemme kaikki tärkeimmät rumpukenkien näkökohdat, joiden ansiosta teet oikean valinnan. Aloitetaan!

Mitä ottaa huomioon valittaessa rumpukenkiä?

On otettava huomioon useita tekijöitä, jos et halua jalkineiden rajoittavan sinua harjoittelun, harjoitusten tai esiintymisen aikana. 

Varmista ensin, että rumpukenkäsi ovat riittävän kevyet. Näin uuvuttava, pitkäkin harjoitus ei ole raskas taakka jaloillesi ja pystyt pelaamaan tarkasti viimeiseen palaan asti.

Toiseksi, valitse kengät, jotka on valmistettu kevyistä ja hengittävistä materiaaleista. Tämän ansiosta jalkasi eivät hiko voimakkaasti, etkä tunne epämukavuutta.

Kolmanneksi etsi kenkiä, jotka koskettavat poljinta samalla tavalla kuin paljaat jalat. Mikään korkokengät ja korotukset eivät ole tervetulleita. Valitse tasainen pohja, joka sopii parhaiten tähän toimintaan.

Millainen pohja rumpujen kenkien tulisi olla?

Rumpujen soittamiseen käytettäville kengille tulee ensisijaisesti olla joustava pohja. Testaaksesi tämän voit yrittää taivuttaa kenkää puoliksi pitäen sitä kädessäsi. Tämän ansiosta voit suorittaa erilaisia ​​liikkeitä ilman, että sinun tarvitsee tehdä niihin paljon vaivaa. 

Kenkien pito vaikuttaa polkimien iskujen tehoon. On syytä muistaa, että tämä näkökohta riippuu pitkälti pohjasta, erityisesti kulutuspinnasta ja sen erityispiirteistä. Varo kuitenkin liioittelemasta sitä. Liiallinen vetovoima voi vaikeuttaa jalkasi liikkumista polkimen pinnalla.

Jos haluat painaa poljinta nopeasti, pue päälle suhteellisen liukas pohja. Jos pidät hitaammista, mutta vahvemmista iskuista, valitse pitävällä pohjalla varustetut kengät, jotka lisäävät pehmusteita jaloille, lihaksille ja nivelille ja samalla kestävät paremmin hankausta.

Mistä materiaalista rumpalin kengät tulisi tehdä?

Vaikka näyttää siltä, ​​että materiaali on vain merkityksetön lisäys, rummunsoiton tapauksessa mikään ei voisi olla viallisempaa! Kuvittele, että joudut viettämään koko harjoituksen istuvassa paidassa, joka rajoittaa liikealuettasi. Ei mitään kivaa, edes kenkien tapauksessa! 

Mikä tahansa jäykkä, joustamaton materiaali on varmasti huono valinta rumpaleille. Valitse sen sijaan ohuet, kevyet materiaalit, jotka mukautuvat helposti jalkasi ominaisuuksiin. Kenkien tekstiilimateriaali, ohut luonnonnahka tai mokka sopivat täydellisesti.

Pitääkö rumpujen kenkien olla mukavat?

Jotkut aloittelevat rumpalit ihmettelevät, tarvitseeko rumpalikenkien olla mukavat. Todellakin! Loppujen lopuksi mukavuuden puute voi häiritä muusikkoa ja tehdä rummutuksen vaikeammaksi.

Muista, että jalkineiden mukavuus riippuu monista tekijöistä. Paino ja hengittävyys ovat erittäin tärkeitä, mutta niin on myös täydellinen istuvuus. Älä missään tapauksessa päätä käyttää liian tiukkoja kenkiä siinä toivossa, että ne hajoavat. Varo myös liian suuria malleja, joista kantapää voi työntyä esiin pelin aikana.

Valitse jalkineet, joiden läsnäolo jaloissasi on käytännössä huomaamaton.

Mitkä kengät valita rummutukseen?

Nyt kun tiedät, mitä tekijöitä on otettava huomioon rumpukenkien ostamisessa, mietit todennäköisesti, mitkä mallit toimivat parhaiten. 

Lyö vetoa klassisista tennareista tai saappaista lipsahdus. Myös koripallon tai tenniksen pelaamiseen suunnitellut kengät, joille on ominaista suuri joustavuus, keveys ja tasainen pohja, jossa on hyvä pito, ovat myös hitti.

Kuten näette, rumpalin kenkien valinta ei ole erityisen monimutkaista. Olemme vakuuttuneita, että vinkkiemme ja temppujemme avulla tämä tehtävä on sinulle lasten leikkiä. Onnea!