Mitkä kengät sopivat urheiluun?


Harrastatko urheilua? Olipa kyse koripallosta, jalkapallosta tai rullalautailusta, tiedät kuinka tärkeää on, että sinulla on oikeat jalkineet. Hyvin istuvat urheilukengät eivät ainoastaan ​​paranna mukavuuttasi ja suorituskykyäsi, vaan voivat ennen kaikkea estää kivuliaita vammoja. Tarkista, mitä etsiä ostaessasi niitä.

Terveessä ruumiissa terve mieli

Urheilulla on monia etuja. Se parantaa lihasten kestävyyttä ja nivelten joustavuutta, jolloin kehosi voi tehdä enemmän. Urheilu auttaa myös pitämään painon kurissa ja samalla vähentää monien sairauksien ja vakavien vaivojen riskiä. Lisäksi se vahvistaa immuunijärjestelmää, parantaa unen laatua ja antaa sinulle enemmän energiaa elämään. 

Jos harrastat urheilua, tiedät varmasti oikean valmistautumisen tärkeyden. Sinulla on mukava asu, joka ei rajoita liikkeitäsi, ja valmistat kehosi kunnolla ponnistukseen suorittamalla tarvittavat lämmittelyt. Tämä ei kuitenkaan ole kaikki, mitä voit tehdä mukavuuden lisäämiseksi ja vammojen estämiseksi. Oikein valitut kengät ovat yhtä tärkeitä.

Valitse mitä tarvitset

Riippumatta siitä, sisältyykö harjoitteluun juoksemista, pallon potkimista tai jännittäviä rullalautailutemppuja, kunnollinen urheilujalkine on täytyy olla jokainen urheilija. 

Niihin sijoittaaksesi sinun ei tarvitse käsitellä urheilua ammattimaisesti. Sinun tarvitsee vain harjoitella lajia vähintään kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Markkinoilla on erilaisia ​​urheilujalkineita jokaiseen harjoitustyyppiin. Aerobikengät erottuvat kevyydestään ja riittävästä iskunvaimennuksensa ja juoksukengistä iskunvaimennus ja erityinen profilointi, joka estää väärän asennon.

Muista, että kaikkia urheilulajeja ei ole luotu tasa-arvoisiksi. Lisäksi kannattaa harkita harjoitteletko sisällä vai ulkona. Asfaltti eroaa merkittävästi pehmeästä aluskasvillisuudesta, mikä edellyttää ominaisuuksiltaan täysin erilaisten jalkineiden asentamista.

Lenkkitossut

Kun valitset juoksukenkiäsi, valitse kevyt ja joustava malli, joka antaa jaloillesi niiden tarvitseman tuen. Riippuen sen pinnan erityispiirteistä, jolla aiot juosta, valitse pohjat, jotka tarttuvat enemmän tai vähemmän maahan. 

Polkujuoksussa vetoa kengät, joissa on erityiset upotukset pohjassa. Jos aiot harjoitella kovalla alustalla, esimerkiksi asfaltilla, päätä kengät sileällä pohjalla.

Koripallokengät

Koripallokenkien tapauksessa kiinnitä huomiota suhteellisen tasaiseen, mutta kuitenkin riittävän leveään pohjaan, joka auttaa sinua säilyttämään maksimaalisen tasapainon. Erityisesti suunniteltu kuviointi pohjassa jalkineet saat entistä paremman pidon maahan ja vältät liukastumisen kentällä.

Jalkapallokengät

Valitse oikealla pitävällä pohjalla riippuen siitä, aiotko pelata luonnon- vai tekonurmella vai sisätiloissa. Ensimmäisessä tapauksessa ne ovat täydellisiä perinteiset korkitkun taas toisessa - klassiset halot. Kiinnitä huomiota myös sormien alueen vahvistuksiin, jotka suojaavat niitä pallonsyöttöjen aikana.

Lentopallokengät

Visuaalisesti lentopallokengät Ne voivat olla harhaanjohtavasti samanlaisia ​​koripallokenkien kanssa, mutta rakenteeltaan ne eroavat niistä radikaalisti. Kumipohjan tulee olla suunniteltu tarjoamaan sinulle erinomainen ohjattavuus ja täydellinen tarttuvuus maahan ja samalla estämään mahdollista liukastumista.

Uinti kengät

Jos etsit uimakengät, valitse malli, joka tyhjentää veden nopeasti ja varmistaa tehokkaan ilmankierron. Ne osoittautuvat erinomaiseksi ratkaisuksi neopreeniset saappaatjoka suojaa sinua liukastumiselta ja sopii samalla täydellisesti jalkasi muotoon.

Mitä ottaa huomioon urheilukenkiä ostaessa?

Harrastatpa mitä tahansa urheilulajia, kannattaa noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä, joiden avulla varmistat, että urheilujalkineet ovat oikein säädettyinä.

Ensinnäkin, vältä kenkien kokeilemista heti aamulla. Silloin jalkasi ovat eniten levänneet ja siten vähiten turvonneet. Muista, että jokainen harjoitus on todellinen vaikutelma jaloillesi. Saat parhaan istuvuuden kokeilemalla niitä iltapäivällä tai illalla.

Toiseksi varmista, että vastaat kokoa oikein. Älä missään tapauksessa saa valita liian pieniä tai liian suuria kenkiä. Jos sinusta tuntuu, että jalkasi luistaa tai jaloissasi ei ole tarpeeksi tilaa, valitse toinen koko. Paras ratkaisu on jättää noin puoli senttimetriä tilaa isovarpaan ja kengän pään väliin. 

Kolmanneksi, varmista, että kenkä ei ole liian joustava tai liian jäykkä. Muuten se ei välttämättä tarjoa riittävästi tukea jaloillesi. Yritä vain taivuttaa se puoliksi. Jos kenkäsi on nopeasti vankka, jatka täydellisen parin etsimistä.

Kuten näet, oikeiden urheilujalkineiden valitseminen ei ole erityisen monimutkaista, ja se voi suojata sinua monilta vammoilta ja parantaa suorituskykyäsi merkittävästi. Olemme varmoja, että vinkkimme avulla tämä tehtävä on sinulle lasten leikkiä.