Mukavasti ratin takana. Suosittelemme, mitkä kenkämallit sopivat kuljettajille


Oletko ammattikuljettaja? Tai ehkä olet vasta aloittamassa seikkailuasi autolla ajamalla? Riippumatta siitä, oletko menossa pitkälle vai lyhyemmälle matkalle, mukavat kengät ovat turvallisuuden perusta ja tae. Tästä artikkelista saat selville, mitkä kenkämallit sopivat parhaiten ajamiseen, ja löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Huolehdi liikenneturvallisuudesta

Maksimaalinen keskittyminen, häiriötekijöiden rajoittaminen ja liikennesääntöjen noudattaminen eivät ole kaikkea, mikä mahdollistaa turvallisuuden varmistamisen ajon aikana. Yhtä tärkeää on varmistaa, että kuljettajalla on mukavat kengät. 

Vaikka Puolan lainsäädännössä ei ole tiukasti määriteltyjä säännöksiä ajoneuvojen ajamisen kiellosta tietyissä jalkineissa, on useita malleja, joita on parempi välttää. Lisäksi kun poliisit päättävät, että korkokengät tai varvastossut, jotka paljastavat sormia, ovat uhka muiden tienkäyttäjien terveydelle ja jopa hengelle, he voivat määrätä sinulle sakkoja.

Onneksi tästä artikkelista opit välttämään sen ja opit kengänmalleista, jotka pitävät sinut ja muut turvassa tiellä. Aloitetaan!

Estä epämiellyttävät tapahtumat ratin takana

Mielettömän korkokengät sopivat täydellisesti treffeille räätälöidyn mekkosi kanssa? Ikkunan ulkopuolella vallitseva kuumuus saa sinut kuvittelemaan, että poistuisit talosta sisäänrakennetuissa jalkineissa ja pukeisit suosikkivarvastosi kiireessä? Jos aiot ajaa autoa, muista hankkia vaihtokengät.

Tämän ansiosta jalkasi ei vahingossa luisu pois kaasu- tai jarrupolkimelta ja voit hallita toimintaasi maksimaalisesti. Kun saavut määränpäähän, voit vaihtaa kengät asuun sopiviin ja ennen kaikkea huokaista helpotuksesta, että olet onnistunut estämään epämiellyttävät tapaukset tiellä.

Mitä kenkiä kannattaa välttää ajon aikana?

Monet naiset tuntevat olonsa niin mukavaksi korkokengissä joka päivä, ettei heillä ole ongelmia ajaa niissä. Tämä on kuitenkin valtava virhe, joka voi vaikuttaa vakavasti ajoturvallisuuteen.

Korkokenkien jalat väsyvät paljon nopeammin kuin litteissä kengissä. Tämän seurauksena voit menettää auton hallinnan ja reagointiaika odottamattomiin tilanteisiin voi pidentyä huomattavasti, mikä lisää onnettomuusriskiä. Lisäksi korkokenkien käyttäminen autoa ajaessa voi aiheuttaa peruuttamattomia muutoksia ja rumia naarmuja kantapäässä.

Ovatko wedge-korkokengät mielestäsi hyvä vaihtoehto korkokengille? Mikään ei voisi olla enempää pielessä! Kiila voi antaa väärän vaikutelman polkimen painamisesta. Se on erittäin vaarallista!

Toinen yleinen virhe on varvastossojen käyttäminen autoa ajaessa. Riippumatta siitä, kuinka mukavia ne ovat kävellessä, niillä ajaminen voi olla tuhoisaa. Kantapään suojan puute voi aiheuttaa vaikeuksia kiihdytettäessä tai jarrutettaessa, vaan myös aiheuttaa kengän luisumisen ajon aikana ja juuttua polkimien alle. 

Vältä myös kenkien käyttöä paksuilla alustoilla ajaessasi. Tällaiset mallit vaikeuttavat yksittäisten polkimien painalluksen arvioimista.

Onko avojaloin hyvä idea?

Kun on niin monia kenkimalleja, jotka voivat heikentää liikenneturvallisuutta, monet kuljettajat ihmettelevät, onko paljain jaloin ajaminen parempi idea. Anteeksi mutta ei. Ilman kenkiä on mahdotonta jakaa tasaisesti polkimiin kohdistuvaa painetta.

Lisäksi jalkojen hikoilu ajon aikana voi tehdä polkimet liukkaiksi ja kuljettajalla on suuria vaikeuksia hallita niitä. Kiinnitä huomiota myös mahdollisiin vammoihin, joita voi ilmetä jalkoihin tai kynsiin, kun ajat autoa ilman kenkiä.

Mitkä kengät sopivat kuljettajille?

Mietitkö, mitkä kengät ovat parhaat kuljettajalle? Se on helppoa! Sinun tarvitsee vain valita oikean kokoiset kengät, joissa on tasainen, suhteellisen ohut pohja, joka tarttuu riittävästi maahan.

Lisäksi kenkien tulee täyttää myös seuraavat kriteerit:

- anna riittävä jalkasuojaus

- älä rajoita jalkojen luonnollista liikerataa

- antaa riittävästi tukea jaloille

Tässä on pieni huijauslehti, jonka ansiosta voit helposti valita suosikkimallisi.

Urheilukengät se kiinnittyy täydellisesti jalkaan, ja sen litteä pohja mahdollistaa helpon jalan siirtämisen polkimien väliin ja tasaisen painamisen. Ne toimivat yhtä hyvin mokkasiinitjotka ovat suosittuja sekä miesten että naisten keskuudessa. Mukava lenkkarit tulee myös hitti. 

Kiinnitä huomiota näihin malleihin ja hanki inspiraatiota:

- naisten mustat tennarit, joissa on herkkä kiilto

- mustat Lee Cooper lenkkarit

- naisten ruskeat loaferit

- tummansiniset miesten housut

- New Balance siniset urheilukengät

pitkä matka!

Kuten näet, ajokenkien valinta on erittäin tärkeä. Asiantuntijoidemme neuvojen ansiosta tiedät jo, mitä malleja on parempi välttää ja mihin kiinnittää huomiota. Toivotamme sinulle leveää tietä!