Mukavat vesikengät. Saat vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Lomakausi lähestyy kovaa vauhtia ja sen mukana matkat vesille. Kuitenkin esimerkiksi Kroatialle tyypilliset kivirannat, joissa on teräviä kiviä ja piikkisiä merisiilejä, saattavat vaatia erityisiä jalkineita suojaamaan sinua haavoilta. Katso kuinka valita mukavat vesikengät nauttiaksesi onnistuneesta lomasta.

Tarvitsenko vesikengät?

Mietitkö, missä tilanteissa ja mihin tarkoitukseen voit käyttää vesikenkiä? Se on helppoa! Vaikka tämä uimarannan ominaisuus ei tee syntiä kauneudelle, se täyttää varmasti perustehtävänsä, joka on suojata jalkojasi teräviltä kiviltä, ​​vaarallisilta merisiileiltä sekä märällä pinnalla liukastumista vastaan.

Jos olet menossa kivirannalle tai pikkukivirannikolle, et todellakaan halua viettää lomaasi hotellihuoneessa. Jotta mikään ei estä aktiivista lepoa, muista pitää huolta jaloistasi.

Se on yhtä tärkeä ulkomaisille lomille. Esimerkiksi Kroatiassa voit kohdata piikkisiä merisiilejä. Pitkien piikkien lisäksi, joiden päälle astuminen on todella tuskallista, näiden eläinten tuottamat myrkyt ovat myös erittäin vaarallisia. Äärimmäisissä tapauksissa ne voivat johtaa jopa kuolemaan! 

Suojautuaksesi tältä, muista käyttää mukavia vesikenkiä. Tässä oppaassa kerromme, mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota niitä ostaessa.

Mitä eroa on vesikenkien ja tavallisten jalkineiden välillä?

Toisin kuin perinteiset maalla käytettävät jalkineet, vesikengät on suunniteltu pitämään jalat märinä. Erityisen kumin ja kulutuspinnan ansiosta ne takaavat pidon märillä pinnoilla.

Klassisissa kengissä upottaminen veteen voi saada yksittäiset elementit tarttumaan yhteen ja vaikuttaa kenkien käyttöikään. Vesiurheiluun omistetuilla kengillä voit unohtaa tämän ongelman kokonaan! Erityisen suunnittelun, materiaalien ja käytettyjen tekniikoiden ansiosta tällaiset kengät eivät reagoi negatiivisesti kosketukseen veden kanssa.

Mitä ottaa huomioon vesikenkiä ostettaessa?

Kaupoista saatavilla olevat vesijalkineet ovat hyvin erilaisia. Kaikkien saatavilla olevien ominaisuuksien ja tyylien ansiosta se on helppo hämmentyä. Valinnan helpottamiseksi olemme kuitenkin koonneet kourallisen arvokkaimmat vinkit. Aloitetaan!

#1 Materiaali

Kun ostat vesikenkiä, kiinnitä huomiota useisiin seikkoihin. Yksi niistä on materiaali, josta ne on valmistettu. Yleensä voit valita verkko-, kumi-, nahka- tai tekstiileistä. Ensimmäinen näistä vaihtoehdoista varmistaa oikean ilmavirran ja samalla kuivuu nopeasti. Lisäksi verkko tarttuu hyvin jalkaan tarjoten sinulle maksimaalista mukavuutta aamusta iltaan. Jos kuitenkin tarvitset lisävoimaa epätasaisessa maastossa, verkko ei välttämättä riitä. 

Muista, että huonosti hengittävistä materiaaleista valmistettujen kenkien käyttö voi haitata ilmankiertoa ja altistaa sinut epämiellyttäville vaikutuksille, kuten silsalle, rakkuloita, epämiellyttävää hajua ja sietämätöntä kipua. 

#2 Vastaava

Vesikenkien tulee istua tiukasti, jotta ne eivät aiheuta rakkuloita tai hankausta. Loppujen lopuksi liian tiukkojen kenkien hankaus yhdessä veden kanssa voi aiheuttaa ärsytystä. Varo, ettet valitse liian löysät kengät, jotka voivat luiskahtaa jaloistasi ja kadota veden pohjalle. Kokoa valitessasi noudata sääntöä, että vesikenkien tulee olla sinulle kuin toinen iho.

#3 Pohja

Materiaalin lisäksi, josta kengät on valmistettu, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota niiden pohjallisiin. Hän välittää kiinnittymisestä maahan, mikä varmistaa tasapainosi ja turvallisuutesi kaikkien toimintojen aikana, joita haluat tehdä. Valitse kumi, luistamaton pohja, joka täyttää tehokkaasti tehtävänsä. Joissakin vesikenkämalleissa käytetään erityisesti kehitettyä, erittäin tarttuvaa kumia, jota käytetään myös kiipeilykengissä.

Pitääkö vesikenkien olla kestäviä?

Vesikengät altistuvat monille tekijöille, jotka voivat johtaa niiden tuhoutumiseen. Siitä johtuvat hankaukset ja reiät heikentävät merkittävästi jalkojen turvallisuutta, eivätkä ne välttämättä riitä, kun tarvitset suojaa merisiileiltä tai muilta tiellä kohdattavilta olejoilta. 

Muista, että heti kun huomaat selkeitä kulumisen merkkejä pohjassa, on tarpeen vaihtaa kengät uusiin. Kulunut pohja menettää pitonsa, mikä voi johtaa vaarallisiin putoamisiin ja viiltoihin.

Onko maastolla väliä?

Ehdottomasti maasto, jossa aiot käyttää vesikenkiäsi, on äärimmäisen tärkeä. Rannalla kohtaama maisema on hyvin erilainen kuin esimerkiksi puron varrella. Jos aiot kävellä kivisessä maastossa, aseta etusijalle pitävät pohjat.

Tavallinen vai viisisorminen?

Sekä klassiset vesikengät että niiden viisikärkiset vastineet tarjoavat saman tarttuvuuden maahan. Kuitenkin muotoilun ansiosta, jonka avulla voit erottaa kaikki sormet, koet samanlaisen tunteen kuin kävelisit paljain jaloin.