Neuvomme mustien kenkien hoitoon, jotta ne näyttävät aina uusilta


Monet ihmiset uskovat, että mustat kengät eivät näytä likaa. Mikään ei voisi olla enempää pielessä! Mustat kengät likaantuvat kuten kaikki muutkin, ja jos niitä ei pidetä hyvin, ne voivat näyttää rumailta ja pilata huolellisimmankin asun. Neuvomme mustien kenkien hoitoon, jotta ne näyttävät aina uusilta.

Käytännöllinen väri

Musta on erittäin käytännöllinen väri. Se sopii melkein kaikkiin tyyleihin ja on suhteellisen helppohoitoinen. Tästä syystä monet ihmiset haluavat ostaa mustia kenkiä. 

Jotkut kuitenkin uskovat, että tällaisissa kengissä ei näy likaa. Mikään ei voisi olla enempää pielessä! Mustat kengät, kuten muutkin, voivat likaantua käytön tai jopa väärän säilytyksen vaikutuksesta. Sen päälle kerääntyy pölyä, hiekkaa ja mutaa. 

Väristä riippumatta kaikki puhdistamattomat ja epäsiistit kengät voivat kulua nopeammin. Jos et halua sijoittaa uuteen pariin, muista lukea sinulle laatimamme vinkit. Näin mustat kenkäsi näyttävät aina uusilta!

Kuinka hoitaa mustia mokkanahkaa?

Mustat mokkanahka kengät voivat olla todellinen haitta. Varsinkin kun unohdat kyllästää ne ennen ensimmäistä käyttökertaa. Onneksi mitään ei ole menetetty!

Mokkanahasta on mahdollista poistaa lika. Hanki erityinen pehmeäharjainen harja, joka auttaa poistamaan lian. Voit onnistuneesti käyttää vaaterullaa tai teippiä päästäksesi eroon jäljellä olevista eläimenkarvoista. Harjaa sitten kengät, jotta ne näyttävät täydelliseltä.

Muista kyllästää mokkakengät säännöllisesti. Tällä tavalla estät tehokkaasti pinttyneitä tahroja ja rumia värimuutoksia.

Tiesuolan jälkien poistamiseen tarvitset ... lämmintä maitoa. Sinun tarvitsee vain kastaa pehmeä sieni nesteeseen ja puristaa sen ylimäärä pois ja sitten hieroa sitä kohtaan, jossa raidat ilmestyivät. Toista tämä toimenpide, kunnes olet tyytyväinen ja nauti kengistäsi kuin uusi.

Kuinka hoitaa mustia nahkakenkiä?

Mustat nahkakengät ovat paljon helpompi huoltaa kuin mokkanahka. Yleensä kostea liina riittää pyyhkimään pois lian ja roskat.

Ruokasoodasta on hyötyä myös pinttyneille rasvatahreille. Hiero sitä kengän yläosaan märällä harjalla, jossa on hienot harjakset, ja pyyhi se sitten kostealla liinalla.

Älä unohda öljytä nahkakenkiäsi säännöllisesti. Tällä tavalla et vain ravitse materiaalia, vaan myös estä halkeamien muodostumista. 

Yhtä tärkeää on kenkien säännöllinen kiillotus. Hanki erityinen kenkävoide ja hiero sitä varovasti kenkiisi. Tätä varten voit käyttää vanhaa pyyhettä tai käytettyä sukkaa. Kun jaat tuotteen perusteellisesti päälliselle, harjaa sitä voimakkaasti. Lisäksi voit kiillottaa kengät kuivalla liinalla.

Kuinka hoitaa mustia tennareita?

Ennen kuin aloitat tennarien puhdistamisen, muista poistaa nauhat. Ravista ensin pinttynyt pöly ja lika pois. Voit käyttää jäykkää harjaa päästäksesi eroon mudasta. 

Sekoita sitten lämmin vesi ja vähän astianpesuainetta kulhossa vaahdoksi. Kasta harja siihen ja hankaa kaikki kengät varovasti laittamatta niitä veteen. Kostea liina auttaa pääsemään eroon vaahdosta.

Tällä tavalla puhdistetut kengät eivät missään tapauksessa saa kuivua suorassa kuumuudessa. Vältä auringonvaloa, pattereita ja kuivausrumpuja. Ole kärsivällinen ja anna niiden kuivua itsestään. Välttääksesi muodon menettämisen, työnnä käärityt sanomalehdet tai rullatut sukat kengän sisään.

Älä unohda yksityiskohtia!

Pohja ja nauhat jäävät usein huomiotta kenkiä puhdistettaessa. Älä tee sitä virhettä! Edes huolella pestyt mustat tennarit eivät näytä hyvältä, kun nämä yksityiskohdat jätetään likaiseksi. 

Käytä sientä ja astianpesuainetta mustan kumin puhdistamiseen. Voit pestä nauhasi mustalla pesulla tai puhdistaa ne käsin saippua- ja lämminvesiliuoksessa. Kuivaa ne tasaisesti varjoisassa paikassa.

Kuinka säästää haalistuneet mustat kengät?

Mustalla materiaalilla on ominaisuus, että se menettää värinsä veden ja valon vaikutuksesta. Mietitkö, voidaanko haalistuneet mustat kenkäsi vielä säästää, vai olisiko aika kirjoittaa ne pois? 

Onneksi on mahdollista palauttaa mustat kengät, joiden päällinen on menettänyt alkuperäisen värinsä! Nahkakenkien kohdalla musta kenkävoide on hyödyllinen. Pue kengät huolellisesti ja olet valmis!

Asia on hieman monimutkaisempi, kun olet tekemisissä mokkanahka- tai kangasjalkineiden kanssa. Muista, että mikään ei ole mahdotonta, ja ainoa asia, jota tarvitset, on erikoistunut väriaine, jonka ansiosta palautat alkuperäisen sävyn.

Muista puhdistaa kengät perusteellisesti ennen kuin jatkat. Poista lika ja pöly kengistäsi ja anna niiden kuivua. Kumipohjan kiinnittäminen on myös hyödyllistä. Voit käyttää tätä varten paksua teippiä.

Käytä pehmeää harjasta sivellintä tai hieman puuvillaa väriaineen levittämiseen kengän pintaan. Kun tuote on täysin kuiva, voit levittää toisen kerroksen haluttujen tulosten saavuttamiseksi. Käytä prosessin päätyttyä suojasuihketta. Tällä tavalla kiinnität väriaineen ja estät sitä valumasta alas, kun se joutuu kosketuksiin veden kanssa.

Parempi ehkäistä kuin parantaa

Vaikka mustan värin palauttaminen on mahdollista, on turvallisempaa noudattaa periaatetta "ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito".  

Muista, että kenkien säännöllinen kyllästäminen ja perusteellinen puhdistus ovat avain menestykseen, jos haluat nauttia mustien kenkien erinomaisesta kunnosta monta vuotta.