Neuvomme nahkakenkien venyttämiseen


Nahkakengät sopivat lähes kaikkiin tilaisuuksiin ja tarjoavat tyylikkään, ammattimaisen ilmeen. Tästä syystä ne ansaitsevat erityisen paikan vaatekaapissasi. On kuitenkin sääli, etteivät ne koskaan näkisi päivänvaloa, koska sinusta tuntuu, että he painavat hellästi varpaitasi tai kantapäitäsi aiheuttaen epämiellyttävää epämukavuutta. Neuvomme kuinka venyttää nahkakenkiä tehokkaasti.

Pakollinen hankinta sukupuolesta riippumatta

Nahka kengät sisältävät täytyy olla sukupuolesta riippumatta. Voit käyttää niitä sekä mekon että puvun kanssa tilaisuudesta riippumatta. Jokaisen vaatekaapista löytyy varmasti ainakin yksi pari upean näköisiä nahkakenkiä, jotka ovat hieman liian tiukkoja, joten ne eivät käytännössä koskaan nähneet päivänvaloa. Ole iloinen, ei ole liian myöhäistä herättää heidät henkiin. Ota selvää kuinka venyttää nahkakenkiä tehokkaasti vähällä vaivalla.

Luonnollinen materiaali, luonnolliset menetelmät

Onneksi nahka on luonnollinen materiaali, jota voidaan helposti venyttää luonnollisilla menetelmillä, jotka ovat täysin ilmaisia.

Yksinkertaisin niistä on perinteinen kenkien käyttö. Tarvitset vain tiukat nahkakengät ja hieman kärsivällisyyttä. Laita ne jaloillesi ja kävele ympäri taloa vähintään puoli tuntia joka päivä. Jos käytät paksuja sukkia, saavutat varmasti halutut tulokset nopeammin. Tämä ratkaisu sopii erityisesti ohuesta nahasta valmistettuihin kenkiin. Paksumpi materiaali on paljon vähemmän taipuisaa, ja siksi sitä voi olla vaikeampi repiä kappaleiksi. 

Jos et pysty pukemaan kenkiäsi hankautumisen ja rakkuloiden pelon vuoksi, käytä kengänkärkiä. Se voi olla puuta tai metallia. Hiero selällään paikkoja, joissa kengät ovat vähiten mukavat. Näin pehmennät niitä tehden niistä vähemmän tiukkoja.

Kotona täytyy olla vanhoja sanomalehtiä. Pyöritä niistä palloja ja laita ne kenkään, jossa tunnet suurimman paineen. Riippuen siitä, ovatko kengät vain hieman tiukat vai täysin epämukavat, jätä sanomalehdet niiden sisään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Saat samanlaisen vaikutuksen korvaamalla sanomalehdet sukkasi palloilla.

Lämpö on toinen tapa, joka voi tehdä ihmeitä käsiteltäessä tiukkoja nahkakenkiä. Laita pari paksuja villasukkia jalkaisi. Jos sinulla on vain ohuet puuvillasukat, suosittelemme käyttämään useampaa paria. Pue sitten kengät jalkaan ja tee olosi mukavaksi. Säilytä noin 20 cm:n etäisyys, kohdista kuivausrumpu keskilämpötilaan ja lämmitä kenkiä varovasti heiluttelemalla jalkojasi. Tämän prosessin kesto ei saa ylittää 2-3 minuuttia kutakin kenkää kohden. Älä riisu kenkiäsi ennen kuin tunnet niiden jäähtyneen.

Harvempi, mutta yhtä tehokas tapa venyttää nahkasaappaat on höyry. Sen vaikutuksesta materiaali saa joustavuutta ja mukautuu jalan muotoon. Jos sinulla ei ole pyykkihöyrylaitetta, mikään ei ole hukassa! Vedenkeittimestä tuleva höyry toimii yhtä hyvin. Suuntaa kenkä suoraan kohti höyryä ja odota noin 30 sekuntia. Voit toistaa tämän prosessin onnistuneesti, kunnes onnistut.

Muista, että korkean lämpötilan menetelmiä käytettäessä iho voi olla alttiimpi murtumaan. Tämän estämiseksi suosittelemme erityisen kengänhoitotuotteen käyttöä.

Sijoita ammattilaisen palveluihin tai ammattilaitteisiin

Venytyssuihkeen tai kenkäpuiden ostaminen ei ole erityisen suuri kustannus, ja se voi tuottaa uskomattomia tuloksia, varsinkin kun yhdistät nämä kaksi ratkaisua. Ripottele kengät nahkaa pehmentävällä suihkeella ja aseta kenkäpuut niihin. Säädä ruuveja vähitellen, kunnes tunnet merkittävää vastusta. Toista tämä toimenpide, kunnes saavutat sen ja nautit vertaansa vailla olevasta mukavuudesta.

Voit myös käyttää venytyssuihketta itse. Laita suihkutetut kengät jalkoihin ja yritä levittää ympäri taloa, kunnes valmiste haihtuu. Mikä parasta, tällainen suihke voidaan valmistaa helposti kotona. Sekoita vain vesi ja alkoholi samassa suhteessa ja suihkuta sitä kenkien sisäpuolelle. Varo, ettet kastele niitä!  

Jos olet huolissasi siitä, että tee-se-itse liian tiukoilla nahkakengillä voi olla haitallista, etkä halua riskeerata uusia kenkiäsi, jotka olivat melko kalliita ostaa, käytä vain ammattilaisen palveluita. Suutarin suorittama nahkakenkien venyttäminen ei yleensä maksa liikaa, ja voit olla varma, että se tehdään tehokkaasti.

Työskennellä!

Uusissa nahkakengissä kävelemisen ei tarvitse olla kidutusta, vaikka hankauksia ja halkeamia ei aina voida välttää. Usein kestää jonkin aikaa, ennen kuin voit jakaa uusia kenkiä ja pystyt käyttämään niitä joka päivä. Jos haluat silti esitellä uutta hankintaasi maailmalle, aloita lyhyillä irtautumisilla. Näin jalkasi tottuu hitaasti uusiin jalkineisiin ja ne alkavat mukautua onnistuneesti muotoonsa.

Onneksi on olemassa testattuja kotimenetelmiä, joiden avulla voit venyttää suosikkijalkineitasi yhteen kokoon silmänräpäyksessä. Muista, että tulos ei riipu vain valitsemastasi menetelmästä, vaan myös siitä, minkä tyyppisestä nahasta kengät on valmistettu. Työskennellä!