Parempi ehkäistä kuin parantaa. Kaikki mitä sinun tulee tietää lasten ehkäisevistä kengistä


Jokainen vanhempi on huolissaan lapsensa oikeasta kehityksestä. Kun lapsesi tulee aktiivisemmaksi, kenkien tarve tulee ilmeiseksi. Jotkut vanhemmat päättävät ostaa ehkäiseviä kenkiä kuulematta asiantuntijaa. Loppujen lopuksi sanotaan, että ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito. Mietitkö, onko se todella tarpeen? me ehdotamme!

Mihin profylaktisia kenkiä käytetään ja miten ne eroavat tavallisista jalkineista?

Ennalta ehkäiseviä kenkiä käytetään - tietysti - liikkumiseen. Niiden supervoima on kuitenkin se, että ne on suunniteltu tukemaan jalkaterän, nilkan ja jopa koko säären rakennetta. Tämän ansiosta ne edistävät lapsesi oikeaa kasvua ja mahdollistavat kävelyn oikean kehityksen. Ne tarjoavat esteettömän liikkuvuuden, vaimentavat iskuja, parantavat tasapainoa, takaavat mukavuuden ja estävät kipua.

Yksinkertaisesti sanottuna ennaltaehkäisevät kengät tekevät kävelystä, juoksemisesta ja maailman tutkimisesta taaperollesi todellista nautintoa, eivät piinaa. Alla olemme koonneet yhteenvedon tärkeimmistä seikoista, jotka erottavat ne klassisista jalkineista.

Ensinnäkin ennaltaehkäisevät kengät profiloidaan eri tavalla kuin tavalliset vastineensa. Välipohja ja ulkopohja ovat jäykempiä ja pyöreämpiä, joten ne eivät kierry yhtä helposti. Lisäksi profylaktisissa kengissä on kova kantapää, joka tarjoaa lisää vakautta.

Kenelle profylaktiset kengät sopivat?

Tukevat, hyvin istuvat jalkineet ovat välttämättömiä. Aktiivista lasta, joka tutustuu ympäröivään maailmaan suurella uteliaisuudella, ei saa hillitä epämukavia kenkiä.

On tapauksia, joissa profylaktisten kenkien ostaminen on välttämätöntä. Ne ovat kuluneet lapset, joilla on syntyneet jalkapoikkeavuudet, ja ne, jotka ovat saaneet niitä ajan myötä.

Onneksi ortopediset jalkineet eivät enää pelota ulkonäöllään suoraan menneeltä ajalta. Ennaltaehkäisevien kenkien valmistajat seuraavat uusimpia trendejä ja mukauttavat tyylejä nuorimpien käyttäjien tarpeisiin ja mieltymyksiin.

 

Mikset ostaisi ortopedisia kenkiä itse?

Jos kukaan ei ole vahvistanut pelkosi ja lapsesi ei ole saanut diagnoosia erikoislääkärin toimesta, älä missään tapauksessa tee päätöstä ennaltaehkäisevien kenkien ostamisesta itse. Tällaisten jalkineiden kohtuuton käyttö voi heikentää jalan lihaksia. 

On kuitenkin merkkejä, jotka kertovat, että on aika varata aika lääkärillesi. Täällä he ovat:

  • Lapsellasi on taipumus loukkaantua nilkan alueella
  • vauvasi jalat osoittavat sisäänpäin kävellessä
  • vauvasi jalat osoittavat ulospäin kävellessä
  • Lapsellasi on kroonista kipua kantapäässä, selässä tai polvissa
  • lapsesi jaloissa on selvästi merkkejä litteistä jaloista

Tarkista, tarvitseeko lapsesi ortopedisia kenkiä

Onko sinulla epäilyksiä siitä, tarvitseeko lapsesi ortopedisia kenkiä? Muista ottaa yhteyttä lapsesi lastenlääkäriin, joka lähettää sinut tarvittaessa erikoislääkärille. 

Kokenut ortopedi arvioi välittömästi kaikki korjattavat sairaudet ja auttaa sinua valitsemaan oikeat ortopediset kengät tai suosittelee ostamaan erityisiä pohjallisia, jotka helpottavat lapsesi jalkoja.

Mistä ostaa ortopedisia kenkiä?

Jos pelkosi vahvistuvat ja lääkäri suositteli, että lapsesi käyttää ehkäiseviä kenkiä, kannattaa etsiä malleja, jotka täyttävät kaikki vaatimukset. Luovu käytettyjen ehkäisykenkien ostamisesta. Muista, että jokainen jalka on erilainen ja ainutlaatuinen. Tällaiset kengät voivat pahentaa ongelmaa ja jopa aiheuttaa peruuttamattomia muutoksia jalan rakenteessa. 

Valitse sen sijaan jalkineet tunnetuilta brändeiltä, ​​jotka luovat ne yhteistyössä ortopedisten asiantuntijoiden kanssa. Etsi kenkiä, joissa yhdistyvät oikea rakenne ja uusimmat tekniset ratkaisut. Valitse luonnollisista materiaaleista valmistettuja malleja. Lapsille tarrakiinnitetyt kengät sopivat täydellisesti, koska ne on helppo pukea ja riisua ja - mikä tärkeintä - takaavat täydellisen istuvuuden.

Löydät parhaat ehkäisykengät verkkokaupastamme. Valitse väliltä tyttöjen sandaalit söpöillä perhoskoristeilla ja kohotetut nahkasaappaat, jotka kiinnitetään tarranauhalla. Suosittelemme pojille laivastonsiniset kengät ruskeilla lisäkkeilläjotka täyttävät tiukimmatkin vaatimukset.

Kuinka usein ortopediset kengät tulee vaihtaa?

Muista, että ortopedisten kenkien käyttöikä voi vaihdella niiden laadun ja käytön mukaan. Jos kuitenkin huomaat selviä kulumisen merkkejä, muista sijoittaa uuteen pariin. Muuten tällä näennäisellä taloudellisuudella voi olla negatiivinen vaikutus lapsesi ryhtiin ja terveyteen!

Älä myöskään unohda, kuinka nopeasti lasten jalat kasvavat. Varmista säännöllisesti, että kengät ovat oikean kokoiset varmistaaksesi mukavuuden ja tukeaksesi taaperosi tervettä kehitystä.