Parhaat kengät pyöräilijälle


Jotta voit ohjata moottoripyörää tarkasti, tasapainoisesti ja ajoneuvon hallinnassa, on oltava oikeat jalkineet, jotka eivät estä ajamistasi. Mietitkö, mitkä moottoripyörän saappaat toimivat parhaiten? Tai ehkä haluat tietää, onko urheilujalkineilla ajaminen hyvä idea? Näihin ja muihin kysymyksiin löydät vastaukset oppaastamme.

Onko moottoripyörän saappailla väliä?

Monet aloittelevat moottoripyöräilijät ihmettelevät, onko mukavissa urheilujalkineissa ajaminen hyvä idea. Ehdottomasti ei! Tällaiset kengät eivät pysty tarjoamaan sinulle maksimaalista turvallisuutta ajon aikana, ja onnettomuuden sattuessa ne voivat liukua pois jaloistasi.

Materiaalit, joista ne on valmistettu, eivät ole erityisen kestäviä. Ohuet pohjat eivät tarjoa riittävästi tukea jalkojen pohjalle, ja mahdolliset vahvistukset tällä alueella vaikeuttavat pyörän tarkkaa hallintaa. Lisäksi yleensä tällaiset kengät eivät ole vedenpitäviä, joten ne eivät suojaa sinua haitallisilta sääolosuhteilta. Erityisesti suunniteltujen vahvikkeiden puute ei takaa jalkojen turvallisuutta mahdollisissa hankauksissa tai iskuissa. Kengännauhat ovat myös erityisen vaarallisia, koska ne voivat takertua pyörään ajon aikana.

Näet - se, mikä sinulla on jaloissasi, on erittäin tärkeää. Loppujen lopuksi paljon riippuu jaloistasi. Niiden avulla voit hallita moottoripyörää sekä ajon aikana että pysähtyessäsi, pysäköidessäsi tai käynnistettäessä uudelleen. Lisäksi jalkasi - kuten nilkkasi - ovat alttiina tielle ja ulkoisille tekijöille, kuten säälle, pakokaasuille tai pakoputkien lämmölle.

Jotta voit ohjata moottoripyörääsi tarkasti, tasapainoisesti ja hallitsevasti, tarvitset oikeat jalkineet, jotka eivät estä ajamistasi. Tässä artikkelissa opit, mitä etsiä ostaessasi niitä.

Moottoripyöräilyyn suunnitellut kengät

Moottoripyörän saappaat on suunniteltu tarjoamaan maksimaalista tukea ja suojaa ratsastajan jaloille ja nilkoille sekä ajon aikana että onnettomuuden sattuessa. Kestävien ja vedenpitävien materiaalien käytön ansiosta jalkasi pysyvät kuivina, etkä tunne epämukavuutta edes pitkien matkojen aikana. 

Joskus - jotta kantapäät, varpaat ja nilkat voidaan suojata hankauksilta ja iskuilta - moottoripyörän saappaissa on lisävahvikkeita. Moottoripyöräjalkineet erottuvat myös erityisistä pohjista, jotka voivat vaihdella pidon suhteen. Tämän ansiosta saat tukea ja turvallisuutta riippumatta siitä, kuljetko kilometrejä maantiellä tai kuoppaisia ​​metsäteitä pitkin.

Mistä tunnistaa täydelliset moottoripyörän saappaat?

Nyt kun tiedät, että moottoripyörällä ajaminen tavallisilla arkijalkineilla ei ole paras idea, on aika esitellä sinulle ominaisuudet, jotka auttavat sinua tunnistamaan täydelliset moottoripyörän saappaat silmänräpäyksessä. Työskennellä!

Vaikka tällaiset jalkineet valmistettiin aiemmin nahasta, nykyään käytetään erilaisia ​​tekstiilimateriaalien yhdistelmiä kuljettajan mukavuuden varmistamiseksi, mikä takaa maksimaalisen hengittävyyden. Lisätuki nilkkojen, varpaiden ja kantapäiden ympärillä takaa vaurioiden kestävyyden. 

Kun ostat moottoripyörän saappaita, tarkista, miten pohjat on kiinnitetty. Niiden väärä liittäminen kengän muihin osiin voi olla tuhoisa. Muista myös, että mahdolliset saumat ovat moottoripyörävarusteiden heikoin lenkki. Tästä syystä pyri kenkiin, joissa on vahvistetut kaksois- tai jopa kolminkertaiset saumat.

Mitä etsiä moottoripyörän saappaita ostaessa?

Ensinnäkin kestävyys

Yksi moottoripyörän saappaiden halutuimmista ominaisuuksista on kestävyys. Tällaisten jalkineiden on kestettävä mahdollisia iskuja ja hankausta. Jos turvallisuus on etusijalla, muista valita sertifioidut jalkineet, jotka täyttävät asianmukaiset ja tiukat standardit. Moottoripyöräilijän kenkien tulee olla vedenpitäviä materiaaleja, jotka eivät estä ilmankiertoa. Yhtä tärkeää on esimerkiksi putkien lämmönkestävyys. Erityisesti suunniteltu lämpöpohjallinen suojaa jalkojasi pakokaasujen lämmöltä. 

Toiseksi istuvuus

Moottoripyörän saappaita valittaessa on parempi olla tinkimättä istuvuudesta. Moottoripyöräjalkineiden tulee istua melkein kuin sukka, eivätkä samalla saa rajoittaa liikerataa. Toinen istuvuuteen vaikuttava tekijä voivat olla nauhat. Solki- tai tarrakiinnitykset toimivat samalla tavalla. Muista kuitenkin, että tuulessa puhaltavat nauhat voivat aiheuttaa suuren vaaran tiellä. Varmista siis, että nauhat ovat piilossa kangaskerroksen alla.

Kolmanneksi tuki

Yhtä tärkeä näkökohta on nilkkojen ja jalkojen tuki. Valitse kengät, jotka päättyvät nilkkaan. Erikoisvahvistuksen ansiosta moottoripyörän saappaat auttavat säilyttämään mukavuuden pidemmillä matkoilla ja varmistavat turvallisuutesi onnettomuuden sattuessa. Jotta viihtyisit lämpimässä, valitse kengät, joissa on tuuletusaukot, jotka siirtävät kosteutta pois. Moottoripyörän ajokengän rakennetta tulee vahvistaa, mikä estää jalkojen tai nilkkojen puristumisen mahdollisen onnettomuuden sattuessa.

Turvallisuus ja tuki moottoripyörässä

Kuten näet, moottoripyörän saappaat ovat avain menestykseen, kun kyse on turvallisuudesta ja tuesta tiellä. Onneksi vihjeidemme avulla täydellisen parin valitseminen on sinulle lasten leikkiä. pitkä matka!