Pieni pala kangasta, jolla on suuri merkitys, ja siinä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kenkien sisäosista


Jalkineet ovat päivittäisessä käytössä näkymätön, mutta niillä on erittäin tärkeä rooli. Koska puhumme niistä, monet ihmiset jättävät joskus epäoikeudenmukaisesti huomiotta kenkien pohjalliset. Älä tee sitä virhettä! Ota selvää, miksi kenkien pohjalliset ovat niin tärkeitä, mitkä niistä kannattaa valita ja miten niitä hoidetaan. Aloitetaan!

Mitä liitteet tarkalleen ovat ja mitkä ovat niiden tehtävät?

Pohjalliset ovat pieniä materiaalipaloja, jotka vastaavat kengän sisäpuolen muotoa. Niiden käytöllä on monia toimintoja ja useita etuja.

Pohjallisten pääasiallinen tarkoitus on varmistaa mukavuus jalkineita käytettäessä. Täyttämällä jalan ja kengän sisäpuolen välisen tyhjän tilan ne vaimentavat iskuja, antavat lisätukea ja varmistavat mukavuuden sekä kävelyn että urheilun aikana.

Lisäksi pohjalliset ovat loistava tapa pitää jalkineet tuoreina. Jos puhdistat ne säännöllisesti, voit olla varma, ettei ilmassa ole epämiellyttävää hajua, kun otat kenkiä pois. 

Liikkeistä on saatavilla myös erikoistuneita ortopedisia pohjallisia, jotka auttavat korjaamaan asento-ongelmia. Monissa tapauksissa ne valmistetaan tilauksesta, jotta ne sopivat täydellisesti käyttäjälle. 

Siellä on myös jalkahoitopohjallisia, jotka auttavat taistelemaan nuppia, kannuksia tai nisuja vastaan.

Millainen pohjallinen valita?

Kenkien pohjallisten valmistuksessa käytetään monia erilaisia ​​materiaaleja. Auttaaksemme sinua valitsemaan sinulle sopivimman parin, olemme laatineet lyhyen yleiskatsauksen kustakin tyypistä. 

Nahkapohjalliset

Jos suosikkikenkäparisi on valmistettu synteettisistä materiaaleista, varmista, että sisällä on nahkaisia ​​sisäosia. Juuri ne tarjoavat tarvittavan tuen jaloillesi ja samalla estävät hikoiluongelman. Niiden lisäetu on se, että ne eivät vie paljon tilaa, joten voit sovittaa ne myös balleriinoihin.

Vaahtomuovi sisäosat

Vaahto on yksi yleisimmin käytetyistä materiaaleista kenkien pohjallisten valmistuksessa. Se vaimentaa iskuja luonnollisella tavalla ja voi myös mukautua jalan muotoon. Tämän ansiosta se on mukava käyttää ja usein urheilijoiden käytössä. Valitettavasti tällaiset pohjalliset voivat viedä paljon tilaa, mikä tekee niiden käyttämisestä joissakin kengissä joskus epämukavaa. 

Geelilisäkkeet

Monet naiset, jotka käyttävät korkeita saappaita, valitsevat geelin sisäosien. Niiden päätarkoitus on estää jalkaa luistamasta. Lisäksi ne lisäävät sen tarttuvuutta jalkineisiin, mikä varmistaa vakaamman kävelyn.

Pitäisikö kenkien pohjallisia tuulettaa?

Hikinen, märät jalat voivat aiheuttaa kosteuden jäämistä kengän vaikeapääsyisiin paikkoihin, mikä voi johtaa bakteerien ja sienten lisääntymiseen. Välttääksesi tämän, tuuleta pohjallisia säännöllisesti.

Kun teet tämän säännöllisesti, saatat myös havaita merkkejä heikentymisestä. Muista vaihtaa sisäosat, joissa on halkeamia ja kolhuja. Muussa tapauksessa odota tuskallisia rakkuloita ja varpaille.

Kuinka hoitaa kenkien pohjallisia?

Jotta voisit nauttia pohjallisten hyvästä kunnosta, niitä tulee hoitaa kunnolla. Jos niissä on näkyviä käytön jälkiä, se on merkki siitä, että on aika hoitaa.

Poista kengistä nahka- tai geelipohjalliset ja pese ne juoksevan, lämpimän veden alla saippualla, jotta pääset eroon lialta ja epämiellyttäviltä hajuilta. Voit auttaa itseäsi harjalla, jossa on kovat harjakset. Huuhtele ne huolellisesti ja anna kuivua kokonaan. 

Jos saippua ei yksin tuonut toivottua tulosta, käytä astianpesuainetta, joka sopii erinomaisesti rasvatahrojen käsittelyyn. Tehokas tapa on myös desinfiointiaineen tai alkoholin käyttö. Vältä kuitenkin etikan käyttöä, koska se voi lisätä jatkuvaa hajua.

Huomio! Kaikkia pohjallisia ei voi pestä veden alla. Katso valmistajan ohjeita, jotta vältät sisäosien ennenaikaisen kulumisen. Monissa tapauksissa riittää, että lika pyyhitään kostealla liinalla.

Muista, ettet laita märkiä pohjallisia kenkiisi. Tämä voi lisätä bakteerien ja bakteerien lisääntymistä. Älä missään tapauksessa kuivaa niitä jäähdyttimellä, mikä voi johtaa sisäosien taipumiseen. Pohjallisia ei myöskään saa kuivata suorassa auringonvalossa. Niille kannattaa kuitenkin tarjota ilmavirtaa jättämällä ne esimerkiksi varjoisaan paikkaan parvekkeelle. Anna niiden kuivua itsestään.

Jos sinulla on vaikeuksia poistaa epämiellyttäviä hajuja, käytä ruokasoodaa. Ripottele kuiville tyynyille ja levitä tasaisesti. Anna niiden vaikuttaa muutama tunti, mieluiten yön yli, jotta ruokasooda imee hajuja. Ravista sitten niitä huolellisesti ja aseta ne takaisin kengän sisään.

Kuinka usein kenkien pohjalliset tulee vaihtaa?

Jos huolehdit niistä oikein, pohjalliset voivat kestää jopa vuoden päivittäisessä käytössä. Jos käytät jalkineita vain suurempien uloskäyntien yhteydessä, pohjallisten pitäisi kestää useita vuosia.

Anna jaloillesi niiden tarvitsema tuki

Jalkasi liikkuvat paljon joka päivä. Heitä kuormittaa sekä urheilun harrastaminen että monta tuntia paikallaan seisominen. Kenkien pohjalliset voivat helpottaa niitä ja tarjota heidän tarvitsemaansa tukea.

Niiden ostokustannukset ovat alhaiset, ja niiden käytöstä saatavat hyödyt ovat ehdottomasti sen arvoisia.