Pitkän matkan kengät


Oletpa sitten menossa pitkälle metsäkävelylle, muutaman tunnin kiertoajelulle vanhaankaupunkiin tai pyhiinvaellusmatkalle, tarvitset varmasti oikeat jalkineet. Mietitkö, mitkä kengät toimivat pitkillä matkoilla ja etsitkö mukavinta vaihtoehtoa? Olet oikeassa paikassa!

Mukavuus ratkaisee

Mukavuuden tulee aina olla etusijalla, varsinkin kun suunnittelet pitkiä kävelylenkkejä. Sen varmistamiseksi kiinnitä erityistä huomiota kenkien leveyteen ja pituuteen sekä pehmustukseen. Sen ansiosta se lisää vakautta ja pitoa kävellessä ja samalla vähentää jalkoihin kohdistuvaa painetta.

Varmista, että kengän pohjallinen ei ainoastaan ​​tarjoa pehmustetta, vaan myös tukee kunnolla jalan kaaria. Sen tulee olla valmistettu vaahdosta tai geelistä, minkä ansiosta se mukautuu jalan muotoon silmänräpäyksessä ja tarjoaa sinulle korkean käyttömukavuuden. 

Jos sinulla on litteät jalat, etsi kenkiä, jotka antavat sinulle suuren vakauden ja antavat samalla sinun hallita liikkeen hallintaa. Jos nosto on korkea, muista lisätä iskunvaimennusta. Toisaalta kengät, joissa on suhteellisen kova, mutta joustava pohja, joka varmistaa kantapään oikeanlaisen vakauttamisen, sopivat tavalliselle varrelle.

Sopivatko juoksukengät pitkille kävelylenkeille?

Monet ihmiset ihmettelevät sopivatko juoksukengät pitkille kävelylenkeille ja luopuvat erillisen parin ostamisesta. Vaikka juoksukengät ovat suhteellisen kevyitä, mikä on tervetullut ominaisuus kävelyyn, on tärkeää muistaa, että kävelyn jalkojen biomekaniikka eroaa täysin dynaamisesta juoksusta.

Kävellessä jalka koskettaa yleensä ensin maata kantapään alueella. Juoksun aikana tämä piste siirtyy kuitenkin jalkapöydän alueelle. Lisäksi juoksukengissä on yleensä kovempi pohja, mikä voi aiheuttaa epämukavuutta ja kipua jaloissa kävellessä.

Siksi on parempi välttää juoksukenkien käyttöä kävelyssä. Mietitkö, mitkä kengän ominaisuudet pitäisi olla pitkiä marsseja varten? Lue vastaus saadaksesi selville!

Mihin minun tulee kiinnittää huomiota kävelykenkiä ostaessa?

Kävelykenkien tulee olla vakaita ja joustavia, mikä mahdollistaa sujuvan ja rajoittamattoman jalan liikkeen. Älä unohda sopeutua säähän. Valitse sadepäivinä vedenpitäviä malleja ja kuumalla kesällä valitse hengittävistä, hengittävistä materiaaleista valmistetut kengät. Lisäksi niiden tulee olla sopiva istuvuus.

Kun kokeilet jalkineita, joissa aiot matkustaa pitkiä matkoja, heiluta varpaitasi ja taivuta niitä. Tämän liikkeen tulee olla esteetön. Muista kuitenkin, että liian suuren tilan jättäminen sormilla voi olla kohtalokasta. Jalka alkaa liikkua eteenpäin, tunnet epämukavuutta ja rakkuloita ja varpaille ilmestyy jalkoihin.

Jos kenkäpari tuntuu hieman kireältä ja haluat pitää sen erillään, älä osta. Valitse alusta alkaen kengät, joissa tunnet olosi mukavaksi ja mukavaksi.

Vältä liian tiukkoja kenkiä

Pitkät työtunnit jaloissa voivat aiheuttaa jalkojen turvotusta. Tästä syystä älä missään tapauksessa saa valita liian tiukkoja kenkiä. Kiinnitä huomiota sekä niiden pituuteen että leveyteen. Valitse malli, joka antaa varpaille tarpeeksi tilaa eikä hiero kantapäätäsi aiheuttaen kivuliaita rakkuloita.

Kun valitset kävelykenkiesi kokoa, älä unohda pitkiä matkoja käyttävien sukkien paksuutta. Niiden paksuudella voi olla todellinen vaikutus tietyn kenkäparin yleiseen käyttömukavuuteen.

Ennen kuin lähdet pitkälle reitille, muista testata ostettuja kenkiä lyhyemmillä matkoilla. Näin voit olla varma, että kengät ovat mahdollisimman mukavat.

Jäykkä vai joustava?

Mietitkö joustavamman ja jäykemmän mallin välillä? Riittää, että - omien mieltymystesi lisäksi - otat huomioon maaston tyypin, jolla aiot matkustaa. Kaupungeissa kaikkialla olevat jalkakäytävät ja betoni on ehdottomasti paljon vaikeampi ylitettävä alue verrattuna niittyihin.

Kun valitset kivisiä pintoja, valitse jäykät kengät, jotka suojaavat jalkojasi epätasaiselta maastolta. Muista kuitenkin, että jäykät kengät ovat yleensä paljon raskaampia kuin joustavat. Tämän seurauksena saatat tuntea olosi väsyneeksi nopeammin.

Vaihda kenkiä säännöllisesti

Huomio! Jopa parhaiten yhteensopiva malli voi kulua. Revenneet pohjat voivat heikentää kengän pitoa ja vakautta. Tästä syystä älä unohda vaihtaa kävelykenkiäsi säännöllisesti heti, kun huomaat hankaumia pohjissa. 

Kuluneet kengät eivät ainoastaan ​​aiheuta epämukavuutta kävelyn aikana, vaan myös lisäävät loukkaantumisriskiä. Jos olet taipuvainen niille, valitse enemmän rakennettuja malleja, jotka tarjoavat sinulle vakautta nilkan ympärillä.

Terveessä ruumiissa terve mieli

Tiedät varmasti, että kävelyllä on monia etuja terveydellesi. Mikä parasta, et tarvitse hienoja varusteita tai kalliita varusteita kävelemiseen. Tarvitset vain oikein valitun kenkäparin. Olemme varmoja, että vinkkimme auttavat sinua tässä.