Pohjallinen ohje


Markkinoilla on monia erilaisia ​​kenkäosia. Jos sinulla on ongelmia jalkojen liiallisen hikoilun, nivelten, litteän jalkojen tai jalkakipujen kanssa, muista ostaa yksilöllisiin tarpeisiisi räätälöity malli. Mietitkö kumpi toimii parhaiten? Oppaastamme löydät vastaukset vaikeimpiin kysymyksiin.

Kuinka valita kenkäosat?

Jotta saat parhaan tuloksen kengän sisäosien käytöstä, varmista oikea istuvuus. Ensinnäkin kiinnitä erityistä huomiota pohjallisen kokoon. Monet mallit sopivat eri kokoluokkien kenkiin, ja ne vaativat lisäleikkausta epämukavuuden välttämiseksi. Muista leikata takaosa, kun lyhennät pohjallista.

Varmista myös, että materiaali, josta pohjallinen on valmistettu, vastaa tarpeitasi. Nahka-, geeli-, vaahto- ja korkkipohjalliset ovat saatavilla markkinoilla. Nahka antaa sinulle maksimaalisen pehmusteen ja tuoreuden, ja geeli vaimentaa tehokkaasti iskuja. Vaahto vähentää kävelyn aiheuttamaa painetta ja korkki antaa sinulle lisätukea. Valitsetpa sitten nahkaisen tai geelimäisen kengänpohjallisen, muista poistaa tehtaalla asennettu pohjallinen.

Nahkaiset kengänsisäosat

Yksi suosituimmista kenkäsisäkkeistä on nahkamalleja. Riippumatta siitä, aiotteko käyttää tyylikkäitä kenkiä töihin vai urheilulenkkarit kävelylle koiran kanssa, tällaiset pohjalliset vaimentavat tehokkaasti iskuja ja tukevat jokaista askeltasi.

Tämän materiaalin tärkein etu on maksimaalinen joustavuus, jonka ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia oikeasta istuvuudesta. Mukavuuden lisäksi nahkapohjalliset varmistavat oikean ilmankierron ja estävät epämiellyttävien hajujen muodostumisen.

Kenkäosat jalkojen liiallista hikoilua vastaan

Jalkojen hikoilu on täysin luonnollinen prosessi, joka voi kuitenkin lisääntyä hieman hankalaksi. Hoitamaton liiallinen hikoilu voi johtaa jopa jalka- ja muihin ihosairauksiin. Tämän estämiseksi voit käyttää erityisiä pohjallisia, jotka pitävät kengät tuoreina torjumalla epämiellyttäviä hajuja ja estämällä kosteuden kertymisen.

Ihmisille, joilla on tämä ongelma, antibakteeriset pohjalliset, jotka on valmistettu erityisestä vaahdosta, joka on kastettu erityiseen bakterisidiin, ovat täydellisiä. Yhtä tehokas ratkaisu on tuuletusaukoilla varustetut geeliosat, jotka parantavat ylimääräisen lämmön poistumista kenkien sisäpuolelta.

Geelipohjalliset kenkiin

Geelilisäkkeet ovat kuuluisia erinomaisesta iskunvaimennuksensa. Kaikki kiitos geelin, joka vaimentaa tehokkaasti urheilun tai jokapäiväisen juoksemisen aiheuttamia iskuja. Tämän ansiosta kenkien geelipohjalliset sopivat kaikille aktiivisille ihmisille, jotka haluavat vähentää jalkojen väsymystä ja samalla lisätä energiaa.

Pohjalliset urheilijoille

Pohjallisia löytyy myös liikkeistä aktiivisille urheilijoille, jotka tarvitsevat riittävää jalkatukea. Pyöräilijöille sopivat jäykät pohjalliset – ihanteelliset tiukasti istuviin jalkineisiin, jotka vähentävät silmänräpäyksessä jalkapöydän kivut ja samalla estävät jyrsimien ja rakkuloiden muodostumisen. Toisaalta talviurheilun ystävät ovat varmasti tyytyväisiä lisäkkeisiin, jotka auttavat säilyttämään lämpöä ja varmistamaan oikean verenkierron. Kestomuovipohjalliset puolestaan ​​ovat napakymppi juoksijoille, jotka välittävät oikeasta iskunvaimennuksen ja nivelten ja lihasten helpotuksesta.

Harrastatpa mitä tahansa lajia, muista jättää pohjalliset hyvin tuuletettuun tilaan harjoituksen jälkeen, kunnes ne ovat täysin kuivia. Tämän ansiosta et vain pidennä niiden käyttöikää tai estä arvokkaiden ominaisuuksien menetystä, vaan myös estät bakteerien kehittymisen.

Vaahtomuovi kengän sisäosat

Toinen materiaali, joka on erittäin suosittu pohjallisten käyttäjien keskuudessa, on vaahto muisti. Se ei ole vain äärimmäisen pehmeä, vaan ennen kaikkea se varmistaa täydellisen istuvuuden ja kartoittaa jalkasi muodon. Tämän ansiosta se estää jalkojen ylikuormituksen ja tukee niiden työtä koko päivän ajan.

Ortopediset kenkäsisäkkeet

Kun etsit helpotusta jalkakipuun, kannattaa kiinnittää huomiota laajaan ortopedisten kenkäosien valikoimaan. Jos kärsit kaarikivusta, valitse vaahtomuovi, jäykkä tai puolijäykkä pohjallinen, joka tarjoaa mukavuutta, joustavuutta ja riittävää tukea, mikä lievittää kipua ja epämukavuutta entisestään.

Vaahto on myös materiaali, joka sopii hyvin ihmisille, jotka viettävät paljon aikaa jaloillaan. Tällaisten pohjallisten ansiosta kevennät jalkojasi ja tarjoat heille lisäksi tarvittavan tuen päivän aikana.

Nivelistä kärsiville ihmisille sopivat jäykät sisäosat, jotka rajoittavat sormien taipumista ja estävät siten epämukavuuden ja kivun tunteen. 

Kun etsit täydellisiä pohjallisia ortopedisiin ongelmiin, muista mennä asiantuntijan puoleen, joka auttaa sinua tekemään oikean valinnan.

Mitkä kenkäosat valita?

On monia syitä, miksi sinun pitäisi investoida pohjallisiin. Edullisesti pääset eroon epämiellyttävästä hajusta ja jopa haitallisista ortopedisista vaivoista. Pohjallisten oppaaseemme olemme koonneet suosituimmat tyypit, jotka on räätälöity erilaisiin tarpeisiin ja odotuksiin. Valitse mieltymyksiisi sopiva malli ja nauti mukavuudesta koko päivän!