PUUVILLA PUUT: TRAMPKI


Oletko koskaan miettinyt, millaisia kenkiä eri vuodenaikoja edustavat ihmiset menevät? Mielestäni talvi menisi emuun ja värikäs Lady Spring olisi luonnollisesti värikkäissä lenkkeissä! Kiitos hänen taikajalkineistaan, jokainen maa-alue, johon hän asettaisi jalkansa, kukoistaisi! Oletteko samaa mieltä kanssani?

Kengillä on historia, ja se on pidempi kuin luulisi.

Oletko koskaan miettinyt, mitä kenkiä kunkin kauden ihmiset käyttäisivät? Mielestäni talvi kuluttaisi emua ja värikäs Lady Spring tulisi tietysti värikkäisiin lenkkariin! Maagisten kenkiensä ansiosta jokainen maa, jolle hän asetti jalkansa, kukoistaa! Oletko samaa mieltä kanssani

Lenkkarit ovat historiaa, ja se on pidempi kuin luulisi.

Kumipohjat tai lenkkarien olemus patentoitiin vuonna 1832 Wait Webster, mutta niiden tuotanto alkoi vasta vuonna 1980 Isossa-Britanniassa. Ensimmäiset lenkkarit tehtiin kuitenkin vuonna 1908 Yhdysvalloissa Marquisa M. Keskustele. He saivat nimensä All Star ja itse tuote oli tarkoitettu koripalloilijoille. Kengät koostuivat kuolemattomasta kumipohjasta ja mustasta kankaasta. Tennarit ovat suosittuja 1920-luvun alkupuolella, kun Charles "Chuck" Taylorista, koripallotähdestä ja toisen ikonisen mallin kummisetistä, tuli Converse-merkin suurlähettiläs. 1940-luvulla Yhdysvaltain armeija tilasi lenkkarit ja teki niistä treenikenkiä. Sotilaat arvostivat mukavuutta ja palvelun päätyttyä armeijassa ostivat lenkkarit ja käyttivät niitä vapaa-ajallaan. Seuraavana vuosikymmenenä lenkkarien lumivyöry sai suosion. Niitä käyttivät kaikki vaihtoehtoisten näkymien edustajat, muusikot ja urheilijat. Tennarien käytöstä tuli vapauden, opposition ja vallankumouksellisen ajattelun ilmaus. 70-luvulta lähtien lenkkarit menettivät merkityksensä urheilujalkineina, mutta ne saavat edelleen voimaa synonyyminä kapinaan mutta myös mukavuuteen. Ja sitten, 5. huhtikuuta 1994, Kurt Cobain kuoli lenkkarissa jaloissaan, ja tossujen rooli vaihtoehtoisen ajatuksen ilmaisuna vahvistui ja juurtui.

Ja nyt on aika puolalaiseen aksenttiin! Tiesitkö, että 1930-luvulla lenkkarit valmistettiin myös Puolassa? Kyllä! Grudziadzissa "PePeGe" -yrityksessä, josta tuli suosittu nimi trampek-pepegi.

Nykyään lenkkarit ovat pakollinen tunnusmerkki vastakulttuurin edustajille sekä suurissa kaupungeissa asuville nykyajan ihmisille. Voit laittaa lenkkariin farkut, kesäpuku ja jopa puku! Kaikki käyttävät niitä ja syntymästään asti! Ne voivat olla valkoisia, värillisiä, kiilailla, nilkan päällä tai ilman nauhoja. Jonka valitset?

Ikoniset valkoiset lenkkarit? Ne sopivat kaikkiin tyylityksiin ja jos ne likaantuvat, pese ne valkaisevalla hammastahnalla! Ne ovat kuin uusia!

 

Tai ehkä mieluummin makeaa kuin kovaa karkkia?

Tai klassinen sininen?