Rasvaisten tahrojen poistaminen luonnollisesta nahasta. Ota selvää tehokkaista tavoista


Öljyiset tahrat kengissä ovat yksi vaikeimmista tahroista, koska niitä on erittäin vaikea poistaa, varsinkin jos ne näkyvät luonnollisessa nahassa. On syytä huomata, että sileälle lajikkeelle lisäksi luonnolliselle nahalle voi olla ominaista harjakset (lyhyemmät tai pidemmät), mikä tarkoittaa, että tämä materiaali vaatii erityistä ja erilaista hoitoa. Rasvaisten tahrojen poistaminen luonnollisesta nahasta on vaikeaa, mutta tehokkaita tapoja on useita.

Rasvaisten tahrojen poistaminen kengistä - ennaltaehkäisy

Kun ostat uusia kenkiä, tärkeintä on hankkia niihin sopiva kyllästys. Muista käyttää sitä juuri ennen uusien jalkineiden asettamista ensimmäistä kertaa ja käytä sitä sitten säännöllisesti, erityisesti huonolla säällä. Oikein valittu kyllästäminen luo kenkiin näkymättömän suojakerroksen, joka suojaa luonnollista nahkaa kosteuden tunkeutumiselta ja kaiken lian, myös rasvaisten tahrojen, kerääntymiseltä.

Jos kuitenkin asianmukaisesta ja huolellisesta hoidosta huolimatta et suojaa nahkajalkineitasi epämiellyttävältä, rasvaiselta tahralta, meillä on useita todistettuja tapoja poistaa se.

1. Vesi ja astianpesuaine

Sekoita lämmin vesi muutamaan tippaan astianpesuainetta, upota sitten kangas siihen ja pyyhi kenkä varovasti. Tahran poistaminen on paljon helpompaa, jos se puhdistetaan juuri. Käsittelyn jälkeen pyyhi kenkä kuivaksi.

2. Talkki tai perunajauho

Tätä menetelmää voidaan käyttää myös luonnollisen nahan tapauksessa, jossa on pitkät harjakset (mokka, nupukki). Kuivaa tahra varovasti paperipyyhkeellä, ripottele alue tahralle ja jätä kengät yön yli. Ravista sitten jäljellä olevat jauhot tai talkki. Tämän menetelmän tehokkuuden lisäämiseksi voit käyttää harjaa, jossa on herkät harjakset. Jos öljyinen tahra on edelleen näkyvissä, toista toimenpide.

3. Vettä etikalla

Etikka sopii erinomaisesti rasvaisten tahrojen poistamiseen nahkakengissä. Kostuta kangas vain veden ja etikan liuoksessa ja pyyhi lika varovasti. Etikka tahran pitäisi kadota kankaasta.

4. Tuotteet, jotka on suunniteltu tahrojen poistamiseen nahkapinnoilta

Jos edellä mainitut menetelmät eivät ole toimineet itsepäisten tahrojen torjunnassa, voit etsiä myymälästä erikoisaineita, jotka on tarkoitettu luonnollisen nahan puhdistamiseen.

Kenkäkauppojen valikoimasta löydät helposti kaikenlaisia ​​suihkeita, tahnoja, voiteita, maitoja, voiteita tai erikoisnesteitä. On tärkeää sovittaa tuote ihotyyppiin ja sen väriin värimuutosten tai vaurioiden välttämiseksi. Jos et ole varma tuotteen sopivuudesta, kokeile sitä kengän huomaamattomalla pinnalla ennen ensimmäistä käyttöä varmistaaksesi, ettei se vahingoita materiaalia.

Jätä kengät aina hoidon jälkeen kuivumaan kokonaan, mieluiten turvalliselle etäisyydelle voimakkaasta lämmöstä ja suorasta auringonvalosta.

Varoitus. Muista, että nahkakenkiä ei voi pestä koneessa, koska suuri määrä vettä voi vahingoittaa kangasta ja aiheuttaa muodonmuutoksia. Joten kenkien pesu ei ainoastaan ​​auta poistamaan rasvaista tahraa kengistäsi, vaan todennäköisesti aiheuttaa peruuttamattomia vahinkoja.

Nahkakenkien asianmukainen ja säännöllinen hoito antaa sinulle mahdollisuuden minimoida tai jopa välttää ei -toivotun lian ja rasvaisten tahrojen esiintyminen. Lisäksi se suojaa kenkiäsi ulkoisten tekijöiden haitallisilta vaikutuksilta, mikä pidentää merkittävästi niiden käyttöikää.