Rentouta jalkojasi kengissäsi vietetyn päivän jälkeen. Ota selvää tavoista, jotka tuovat sinulle helpotusta


Koko päivä jaloillasi voi olla väsyttävää, vietitpä sen hauskanpidon tai töissä. Jalkojen ja jalkojen lihakset toimivat jatkuvasti, jolloin tunnet epämukavuutta ja jopa kipua raskaan päivän jälkeen. Onneksi tiedämme tehokkaita tapoja auttaa sinua.

Väsymys päivän jälkeen jaloissani

Väsymys päivän jaloissa on yleinen ongelma, joka vaikuttaa useimpiin ihmisiin. Se voi johtua väärästä jalan rakenteesta, vammoista, lihavuudesta ja jopa huonosti istuvista kengistä. 

Helposti poistettavien syiden lisäksi jalkojen ja jalkojen lihasten jatkuva työ voi myötävaikuttaa jalkakivun kehittymiseen. Hänen ansiosta pystyt pitämään kehosi vakaana tasapainossa. 

Toisin kuin näyttää, sinun ei tarvitse kävellä koko päivää tunteaksesi epämukavuutta. Paikallaan seisominen on jopa enemmän vaivaa kuin liikkuminen. Tällöin verenkierto tukkeutuu, mikä voi aiheuttaa turvotusta ja jopa kipua.

Onneksi tiedämme tehokkaita tapoja auttaa sinua. Aloitetaan!

Miellyttävä hieronta ja venyttely

Mikään ei rauhoita väsyneitä jalkoja kuin miellyttävä hieronta. On vielä mukavampaa, jos joku tekee sen puolestasi. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, voit tehdä sen onnistuneesti itse. Hieronta parantaa verenkiertoa, vähentää jännitystä, stimuloi lihaksia ja lievittää närästävää kipua.

Käytä hierontaöljyä tai tavallista oliiviöljyä ja hiero sitä jalkoihin. Hiero sitten niitä kipeiden kohtien yli keskittyen varpaiden, kaaren ja kantapään ympärille. Voit myös käyttää erityistä hierontalaitetta, jossa on upotukset.

Lisää helpotusta varten kastele jalkasi erityiseen suolaan etukäteen. Tällainen toiminta ei ainoastaan ​​​​pehmennä karkeaa ihoa, vaan myös vähentää tulehdusta ja kipua.

Venyttely voi olla hieronnan huipentuma. Hieronnalla rentoutetut jalat ovat herkimpiä tällaisille hoidoille. Istu alas ja venyttele nilkka- ja varvasniveliä käsilläsi. Jos et pääse käsiksi siihen, voit käyttää harjoitteluun suunniteltuja vastusnauhoja, vanhoja sukkahousuja tai vyötä viittastasi.

Jäätynyttä vettä tai tennispalloa

Loistava tapa rentoutua pitkän kengissä vietetyn päivän jälkeen on… pullo jäädytettyä vettä. Se kannattaa aina olla pakastimessa, vaikka et olisi menossa juhliin klubilla etkä aio pitää hauskaa ennen aamunkoittoa.

Lievittääksesi epämiellyttävää jalkakipua istu mukavasti tuolilla tai sohvalla, käynnistä suosikkisarjasi ja laita pullo jäätynyttä vettä lattialle. Juosta jalkojasi sen yli ja pyöritä sitä edestakaisin, kunnes se helpottuu. 

Jäähdytetyn veden ansiosta kipu vähenee merkittävästi. Kaikki johtuu kylmästä, joka voi tehokkaasti vähentää tulehdusta lihaksissa. Lämpöterapiasta on myös apua. Tarvitset vain jalkapohjiin suunnatun suihkun, jossa on miellyttävän kuumaa vettä. 

Jäävesipullon sijasta voit käyttää myös tennispalloa. Pyöritä sitä ympyröinä maassa seisten tai istuen. Kestää vain 10 minuuttia, ennen kuin jalkasi voivat paremmin! Katso kuinka helppoa se on?

Sensorinen kävely

Nuorimmat rakastavat aistipolkuja. Niitä arvostavat myös heidän vanhempansa, jotka ovat tietoisia niiden myönteisestä vaikutuksesta lapsen asentoon. Mikään ei kuitenkaan estä aikuista tekemästä aistikävelyä!

Parikymmentä minuuttia paljain jaloin kävelemistä nurmikolla, soralla, pienillä kivillä tai hiekalla riittää. Vaikka se saattaa aluksi tuntua epämukavalta, et edes tiedä, milloin tunnet olosi helpottuneeksi.

Varmista, että kenkäsi istuvat kunnolla

Jos mikään kuvatuista menetelmistä ei tuo sinulle helpotusta, ongelma voi olla huonosti istuvat kengät. Ne eivät ehkä hankaa kantapäätäsi eivätkä ole rakkuloita. Ne voivat kuitenkin osoittautua liian kapeiksi. Korkokenkien tapauksessa kiinnitä huomiota jalankaaren tukeen. 

On parempi, jos pääset eroon huonosti muotoilluista ja kuluneista jalkineista. Näiden kenkien käytön vaikutukset voivat olla todella tuskallisia. Varpaat, jalkojen epämuodostumat ja jopa selkäongelmat ovat vain osa väärin istuvien kenkien käytön seurauksista. 

Hyvät jalkineet sopivat sinulle sekä pituudeltaan että leveydeltään ja tarjoavat myös hieman lisätilaa turvonneille jaloille. Liian jäykät ja liian kevyet kengät eivät välttämättä tarjoa riittävästi tukea, joten suosittelemme, että et käytä tällaisia ​​malleja.

Kengän sisäosat

Yleinen syy jalkakipuun on myös väärä asento, mikä lisää niihin rasitusta. Jotta jalan kuormitus jakautuisi oikein, kannattaa käyttää kengissä oikein profiloituja pohjallisia.

Geelilisäkkeet tuovat myös sinulle helpotusta. Voit jäähdyttää ne ennen kuin lähdet ulos, jotta tuntemattomat jalat selviävät pitkistä korkokengistä.

Käy lääkärissä

Viimeinen keino voi olla käynti ammattilääkärin luona. On monia sairauksia, jotka voivat aiheuttaa sietämätöntä kipua jaloissa. Näitä ovat esimerkiksi diabetes, sydämen vajaatoiminta ja nivelreuma.

Kokenut asiantuntija tunnistaa ongelman ja löytää tehokkaan ratkaisun heti, ja terveet jalat maksavat sinulle nopeasti takaisin, varmistaen hyvinvointisi.