Rullatut nilkkajalat: osuma vai kitti?


Syksy-talvikausi on täydessä vauhdissa, ja mietit vielä, pitäisikö jalka työntää saappaisiin, kääriä ylös, vai kenties venyttää päällisen päälle? Tiedämme mitä tehdä näyttääksemme aina muodikkaalta ja tyylikkäältä. Opi joitain todistettuja sääntöjä ja nauti jumalallisesta lopputuloksesta.

Milloin käärität housujen lahkeet?

Itse asiassa on mahdotonta tietää, milloin housujen lahkeet on käärittävä. Muodissa ei ole kovia ja nopeita sääntöjä, ja intuitioon kannattaa luottaa joka kerta. Jos kuitenkin haluat näyttää rennommalta ja esitellä nilkkureitasi, harkitse jalan käärimistä.

Jos toisaalta pidät tyylikkäästä ja hienostuneesta lopputuloksesta, älä kääri jalkojasi ylös. Vältä myös hihansuiden luomista housuihin, joissa on leveät lahkeet, kuten levenevät farkut tai farkut saappaan leikkaus.

Työnnä aina tiukat skinny-farkut kenkiisi

Tiukkojen farkkujen ja saappaiden yhdistelmä on vähiten ongelmallinen. Istuvat housut, joissa on kapeneva lahkeensu, tulee työntää kenkään joka kerta. Tällä tavalla kiinnität helposti huomiota nilkkureidisi ja saat sinut näyttämään välinpitämättömämmältä. 

Käytä tätä sääntöä sekä ohuissa housuissa että leggingseissä. Älä missään tapauksessa yritä venyttää housujen lahkeita kenkien päälle, jotta et näytä karikatyyriltä.

Suorat jalat antavat välinpitämättömän ilmeen

Suoralahkeiset housut voidaan työntää kengän sisään sekä vetää sen päällisen päälle. Muodikas ratkaisu, jonka ansiosta saat huolettoman lopputuloksen, on housujen lahkeen kääriminen.

Mansetti sopii täydellisesti muodikkaisiin, väljästi istuviin farkkuihin poikaystävä tai suora jalka. Näin huomaat kenkäsi hetkessä. 

Huomio! Jos olet yksi lyhyimmistä ihmisistä, vältä työntyviä jalkoja, kun et voi näyttää nilkkaasi. Toisin sanoen hihansuut näyttävät hyvältä baleriinien tai espadrillien kanssa, mutta saappaiden tapauksessa ne voivat optisesti lyhentää vartaloa.

Muodikas tyyli vaivattomasti

Housujen kääriminen pitää sinut tyylikkäänä. Hihansuut on myös erittäin toimiva, jos haluat lyhentää housujen lahkeita käymättä räätälöissä.

Periaatteessa on useita tapoja saada trendikäs ulkoasu vaivattomasti käärittävällä jalalla. Keskustelimme niistä myöhemmin oppaassa. 

Kaksoismansetti

Yleisin tapa nostaa suosikkinilkkahoususi ylös on luoda laskos. Taita housujen helma kahdesti ylös ja varmista, että olet tehnyt sen tasaisesti molemmilta puolilta.

Tämä tyyli sopii täydellisesti hoikkiin nilkkuihin, jotka päättyvät nilkkaan. Yläosassa voit pukea päälle löysää neuletta, paitaa ja lämmintä liiviä tai suosikkipuseroasi.

Yksittäinen taitto

Yksi helma on myös loistava tapa luoda rento look. Varmista, että jokainen jalka on tasainen, pue suosikkinilkkurit jalkaan ja mene! 

Yksi, näkyvä ranneke sopii painaviin, nauhallisiin tai napillisiin nilkkurit.  

Varmista ennen housujen käärimistä, että housujen lahkeet ovat oikean pituiset. Mikään esitetyistä menetelmistä ei näytä hyvältä, jos käytät liian pitkiä tai lyhyitä housuja tähän tarkoitukseen.

Mihin saappaisiin jalat kannattaa laittaa?

Mietitkö, mitkä nilkkurit näyttävät parhaiten käärittyjen lahkeiden kanssa? Tapaa suosikkimme.

Mokkanilkkurit, joissa epäsymmetrinen päällinen ne näyttävät loistavilta käärittyjen jalkojen kanssa. Rento tyyli, painonappia jäljittelevä vyö ja pyöreä kärki ovat täydellinen valinta jokapäiväiseen käyttöön.

Ne sopivat hyvin myös hihansuihin beigenväriset matalakorkoiset nilkkurit eläinteemalla. Klassisen leikkauksen ja neutraalin sävyn ansiosta ne on helppo yhdistää useimpiin syystyyleihin.

Ei vain sateeseen ja mutaan

Käärittyjen housujen lahkeet ovat trendi, jonka merkitys nousi 1890-luvulla. Ison-Britannian silloinen kuningas Edward VII aloitti tämän muodin laittamalla jalkansa sadepäivinä. Tällä tavalla se esti housuja mutaantumasta huonolla säällä ja suojaten kangasta epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

1920- ja 1930-luvuilla housuista, joissa lahkeet oli rullattu, tuli synonyymi eleganssille. Cowboyt, jotka viettävät pitkiä tunteja satulassa, rakastavat tätä ratkaisua sen todellisen toimivuuden vuoksi. Mansetissa he pitivät esimerkiksi tupakka-askin, johon he pääsivät helposti käsiksi nousematta hevoselta.

60-luvulla farkkuihin ilmestyi tiukempia leikkauksia ja lahkeiden käärimisestä alettiin luopua. 30 vuotta myöhemmin vallitsi muotitrendi vuosikerta, ja hihansuut olivat jälleen uusin hype.

2000-luvulla tästä trendistä luovuttiin, jotta koko hahmo pysyisi tasaisena.

Tällä hetkellä tämä tyyli on erittäin suosittu ihmisten keskuudessa, jotka ovat tietoisia uusimmista trendeistä. Kuvia housuista, joissa lahkeet on rullattu, löytyy melkein jokaisesta muotilehdestä. Tätä suuntausta rakastavat myös julkkikset ja julkkikset ympäri maailmaa. 

Vältä tätä ratkaisua tyylikkäissä tyylimuodoissa muodollisiin tilaisuuksiin. Muissa tapauksissa voit käyttää sitä vapaasti luoden jumalallisen lopputuloksen.